Ексклюзиви
вівторок, 29 жовтня 2013 13:18

Того дня посварився з дружиною

  Бармен Роман Овсяніченко наливає пиво в столичному пабі ”Чорне порося”. Працює тут із травня минулого року, коли відкрили заклад. Напам’ять знає рецепти 250 коктейлів. Спиртне вживає рідко. На свята може випити трохи коньяку чи віскі
Бармен Роман Овсяніченко наливає пиво в столичному пабі ”Чорне порося”. Працює тут із травня минулого року, коли відкрили заклад. Напам’ять знає рецепти 250 коктейлів. Спиртне вживає рідко. На свята може випити трохи коньяку чи віскі

Роман ОВСЯНІЧЕНКО, 21 рік, бармен столичного пабу "Чорне порося":

– Клієнти пабу – люди різного віку й достатку. У будні п'ють переважно пиво. У п'ятницю починають замовляти коктейлі та міцні напої. У п'ятницю і суботу відві­дувачів удвічі більше, порівняно з буднями. У неділю їх кількість зменшується.

Улітку найпопулярніший напій – мохіто. Взимку глінтвейн – гаряче вино з медом і корицею.

Коктейлі п'ють здебільшого жінки. Найча­стіше замовляють "Секс на пляжі", "Текілу Санрайз", "Маргариту", "Піну Коладу". Якось дві подруги за вечір випили по чотири коктейлі. Ледь стояли на ногах і довго думали, по скільки треба скинутися, щоб порівну оплатити рахунок.

Чоловіки замовляють "Зеленого мексиканця", "Б52", "БМВ".

Один клієнт за вечір випив 48 "шотів" – напій із лікеру пізан, лимонного фрешу і текіли. Один "шот" можна порівняти з двома чарками горілки. Він мовчки сидів за стійкою, писав есемески і замовляв "шоти" один за одним. Після останнього розрахувався і попросив викликати таксі. Стояти не міг. ­Разом із трьома офіціантами перенесли його в машину. Через кілька днів знову прийшов. Замовив один "шот". Розказав, що того дня посварився з дружиною.

Якось зайшла пара. Він – за кермом, тому замовив безалкогольне пиво. Жінка випила чотири коктейлі "Секс на пляжі". ­Спочатку сиділи мовчки. Після другого келиха в неї розв'язався язик. Краєм вуха чув, як розказувала про своїх попередніх хлопців. Коли чоловік розраховувався, сказав: "Найкращий спосіб змусити жінку говорити – замовити їй кілька коктейлів".

Під час футболу чи боксу беруть тільки пиво. У такі вечори не пригадую жодного клієнта, який би пив горілку.

Коли день народження святкує заможна компанія, чоловіки п'ють віскі, а жінки – дороге шампанське. Люди зі скромнішим статком беруть горілку для чоловіків і вино для жінок. Жінки міцні напої часто розбавляють вишневим, яблучним соком чи кока-колою.

Щоб швидко не cп'яніти, не можна понижувати градус – з горілки переходити на пиво чи вино.

Близько десятка людей – наші постійні клієнти. Приходять щодня. До обіду замовляють безалкогольні напої, а ввечері – щось міцніше. Один чоловік, що живе неподалік, буває щодня вже кілька років. Уранці і вдень п'є чай чи каву, ввечері бере кілька бокалів темного пива. Інший клієнт ранок починає з 50 грамів віскі, а святкові дні – з дорого коньяку.

Зараз ви читаєте новину «Того дня посварився з дружиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути