Ексклюзиви
середа, 17 квітня 2013 15:38

Що робили у прокуратурі, судах і міліції

Звенигородський районний суд Черкащини 9 квітня виправдав Валентину Македон, тещу нардепа-"регіонала" Вадима Колесніченка. Її звинувачували в тому, що 2007 року ­напоїла нашатирним спиртом свою підлеглу виховательку Жашківського дитячого садка Галину Хрущ. Жінка отримала опіки дихальних шляхів та шлунка ІІ ступеня. ­Судова тяганина ­тривала близько шести років. ­Спершу рішення ухвалювали на користь потерпілої. Призначали 6,8 тис. грн моральної компенсації.

Інспектор Іван Лобода вдарив в обличчя і назвав бидлом киянина Олександра Мащука. Зупинив його близько другої ночі 8 квітня на вул. Вересневій у столиці. Зажадав показати документи. Водій попросив пояснити причину зупинки та пред'явити посвідчення. ­Даїшник відмовився. Весь час ­світив ліхтариком в очі. Коли Мащук закрив ліхтар рукою, ударив і обізвав. Після цього сів у службове авто й поїхав. ­Інцидент зняв ­відео­реєстратор у машині водія. Він виклав ролик в інтернет. Із 9 квітня на час службової перевірки Івана Лободу відсторонили від роботи. У ДАІ він працює 25 років.

Генеральний прокурор Віктор Пшонка за минулий рік заробив 1 149 210 грн. Його зар­плата становить 488 тис. 637 грн. Доходи Пшонки за минулий рік зросли на 214 тис., порівняно з 2011-м. Заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заробив 1 138 656 грн. Його зарплата становила 472 тис. 332 грн. Більшу частину доходів — 666 тис. – отримав як подарунки, призи тощо.

Найбільша проблема опозиції – гординя

Ініційований Юрієм Луценком громадянський рух "За третю республіку" додасть опозиції пікантності та конфліктності. Виграватимуть однозначно Луценко та Тягнибок, бо вони – публічніші.

Існує загальне правило всіх тріумвіратів: у них постійно присутня внутрішня конкуренція. Чого варте об'єднання за часів Ющенка, коли, прийшовши до влади, вони не змогли її поділити. ­Конфлікт росте, тому що найбільша проблема – це гординя. Де три-чотири козаки – там п'ять отаманів.

Очолювати повстання мають ті, хто переживає страждання разом із народом. А в нас повстання знедолених та зневірених очолюють банкіри, які живуть у комфорті, їздять у джипах.

Володимир ОЛІЙНИК, народний депутат від Партії регіонів

"Тушок" із Партії регіонів виносять уперед ногами

Влада боїться опозиції. Найбільше – Тимошенко та Яценюка. Саме тому почала масштабну кампанію з дискредитації Яценюка – він сприймається як серйозна загроза.

Влада використовує серйозні методи впливу: підкуп, погрози – далеко не всі можуть це витримати. Але головна проблема того, що з'являються "тушки", полягає в кадровій роботі опозиції – її довго не було.

Партія регіонів пишається тим, що в неї нібито немає "тушок". Суть полягає в тому, що їх звідти виносять уперед ногами.

Олександр ПАЛІЙ, політолог

Україна – машина без мапи і світла, що їде в тумані

Є велика різниця між громадянським суспільством в Україні й на Заході. Тут громадянська активність починається від того, щоб спільно вирішити питання паркування машин біля будинку чи щось подібне. Потім ідуть питання району, міста. Голоси людей влада чує тут значно краще. Якщо за наявності реальної проблеми я напишу до свого члена парламенту, то, скоріше за все, ми зустрінемося й питання буде вирішене. Преса впливова, і це також сприяє активності людей. Можливо, українці такі пасивні через невіру в те, що їх почують і що вони можуть щось змінити.

Зараз Україна проходить чи не найважчий період за всі роки незалежності. Вона – як машина, що їде в тумані без мапи і світла, а водій – із заплющеними очима.

Андрій ГУНДЕР, директор Українського інституту в Лондоні

Україна незаконно ­поставляла зброю до Лівії у 2010–2012 роках, ідеться у звіті ООН. Його представили ­п'ятеро міжнародних експертів. Продавали портативні системи протиповітряної оборони, міни, вибухові речовини та боєприпаси. Деякі випадки доведені, деякі – розслідуються. Усього ембарго порушили понад 10 країн.

Японські автовиробники відкликають 3,4 млн ­авто­мобілів марок ­Honda, Nissan, ­Toyota й ­Mazda по всьому світі, зокрема й в Україні. У них виявили дефект подушок безпеки. Більшість машин – 2001-го, 2002-го і 2003 років випуску. Власникам, щоб перевірити авто, треба звернутися до сервісного центру й попросити безкоштовний огляд на наявність дефекту.

Скасувати обов'язкове підтвердження печаткою особистого підпису в роботі підприємств пропонує Кабінет Міністрів. Нововведення має поліпшити позиції України в міжнародних рейтингах, а також спростити процедуру створення компаній. Норма підтвердження підпису печаткою у країнах Європи й СНД не передбачена, крім України, Росії й Азербайджану.

Українцям та іншим громадянам країн СНД доведеться в'їжджати в Москву за закордонними паспортами. На цьому наполягають у мерії російської столиці. Дату нововведення не повідомляють. Зараз на всю територію Росії українці можуть в'їжджати з внутрішніми паспортами. Торік у Москві офіційно працювали близько 200 тис. наших співгромадян.

Подати заяву на одруження через ­інтернет можна жителям ­Івано-Франківської, Сумської, Вінницької, Луганської, Львівської, Харківської, Полтавської та Одеської областей. ­Запис у режимі он-лайн здійснюється через веб-сайти головних управлінь юстиції у цих ­регіонах. Новим сервісом встигли скористатися понад 2,5 тис. українців.

"Звільнений Луценко разом із Безсмертним і Стецьківим говорять про перетворення, що потрібно виробити план, але який, вони не знають. Тому вирішили звернутися до народу. Але не можна питати в народу, що йому робити. Він не може цього знати, він не здатний стратегічно мислити. Він лише повторить гасла ключових політичних сил, які чує щодня"

Геннадій БАЛАШОВ, бізнесмен

150 кажанів зимують у холодильнику зоолога Олени ­Гукасової з Харкова. Вона п'ять років збирає ­ссавців по всьому місту. Каже, найбільше їх у будівлях Держ­прому й корпусі університету ім. Каразіна. Кажани мають їх за скелі або печери, тому прилітають туди впадати в сплячку. Коли потеплішає, ­жінка всіх випустить. Мріє про відкриття у Харкові центру реабілітації кажанів із великим просторим холодильником

14 гривень штрафу другий рік не може заплатити лідер комуністів Петро Симоненко. 2006-го він заявив, що ­Україна не повинна вшановувати пам'ять головнокомандувача УПА ­Романа Шухевича, який одержав із рук Гітлера два Залізні хрести. Син і донька Шухевича подали на політика до суду. Позаторік Печерський райсуд столиці оштрафував Симоненка й зобов'язав вибачитися публічно за брехню

Анекдоти

Все-таки дивовижна наша країна: народжуваність падає, смертність зростає, а житло з кожним роком дорожчає.

Всеукраїнський тур. 244 депутати ­Верховної Ради на чолі зі спікером проведуть  виїзні  засі­дан­ня по всій Україні. У програмі: ­зміна місцевих ­законів, колективне одно­стай­не голосування. ­Живий звук, матюки і крики. ­Кожному глядачеві – власна конституція.

У нашій економіці без пляшки не розберешся: долар росте – ціни ростуть, долар падає – ціни ростуть, ­долар ­стоїть – ціни ростуть. Ну, що тут ­скажеш? Стабільне зростання економіки.

– Куме, як ти думаєш, хто намагався підірвати Вадима Рабиновича?

– Напевно, футболісти.

– Звідки у футболістів вибухівка?

– Куме, ну самі подумайте: якщо команда називається "Арсенал".

Зараз ви читаєте новину «Що робили у прокуратурі, судах і міліції ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути