четвер, 21 квітня 2011 15:40

Сім чудес Вінниці

Сім чудес Вінниці визначили учні 6-Б класу школи-ліцею №7. Вони опитали рідних, сусідів, знайомих, опрацювали шість тисяч анкет. Спочатку визначили 12 чудес, потім обрали з них сім. Допомагала школярам класний керівник Олена Марина.

Спасо-Преображенський кафедральний православний собор

Георгій ФІГОЛЬ, 12 років:

- Маленького мене брали у собор на службу. Важко було стояти, крутився. Та зауважень ніхто не робив. Вразила стеля. Одного разу навіть упав, коли задер голову. Здалося, вона розплавлялася - така висока. Подобалось, як батюшка в золотистому вбранні ходив.

Олексій РУДЬ, 12  років:

- Спочатку там був собор домініканців. 1920-го з нього зробили гумовий склад. Потім перебудували на спортзал "Динамо". Згодом був органний зал із гарними й високими дерев'яними стільцями. Той орган порізали і викинули. Знаю, що в соборі вінчався і хрестив дітей письменник Михайло Коцюбинський.

Вінницький обласний краєзнавчий музей

В'ячеслав БОНДАР, 11 років:

- Там є скелет мамонта. Виявилося, він не дуже великий, трохи більше слона. Побачив таку мавпу, про яку не знав раніше. Вона чіпляється до стіни чи дерева присосками на лапах. Їсть якісь квітки. Дуже маленька, не більше 15 сантиметрів, різнокольорова. Та ще й замаскована в дуплі.

Вінницька водонапірна вежа

Анастасія ОЛІЙНИК, 12 років:

- Дуже красива, старовинна, має найбільший у місті годинник. Дехто казав, він іде неправильно. То неправда - точно. За ним же хтось дивиться.

Національний музей-садиба Миколи Пирогова

Олександра ДРУГАК, 11 років:

- Ходили туди на екскурсію класом. Усім сподобався кабінет хірурга зі старовинними меблями. Пирогов багато допомагав людям. Його винахід, гіпс, накладали мені на ногу, коли невдало з роликів упала.

Центральний парк культури та відпочинку

Дар'я КРАЇЛО, 11 років:

- Коли бабуся зі своїм італійцем приїжджала до нас у гості, то водили його в парк, до фонтана. Навіть на ставку Гітлера возили.

Літературно-меморіальний музей Михайла Коцюбинського

Петро ГУЦАЛ, 12 років:

- Ми з класом тільки збираємося туди піти. Але дідусь (Петро Гунько, директор музею Пирогова. - "Країна") говорив, там багато експозицій. Колись прогулювалися з родичами на дідусевому катері Південним Бугом, бачили камінь біля берега. На ньому вибито, що Коцюбинський сидів на тому камені, як писав один із творів. Я на ньому не сидів, то не знаю, чи він надихає.

Крістіна ГРОЙСМАН, 11 років:

- Шкода, що у список семи чудес Вінниці не попала кондитерська фабрика "Рошен". Тато (мер Вінниці 33-річний Володимир Гройсман. - "Країна") був із Порошенком (власник фабрики. - "Країна") на відкритті дитячого розважального центру поряд. Розказував, там такий прикольний робот є. Вміє говорити і рухатися, як людина.

Зараз ви читаєте новину «Сім чудес Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути