Ексклюзиви
середа, 22 серпня 2018 15:55

Середня зарплата в Україні в липні становила 9141 гривень

Субота, 11 серпня, 09:58

57-річний Юрій Кулинич із села Бджільна Теплицького району на Вінниччині вимиває подвір'я від сажі. Усе навколо поливає водою зі шланга. Сажа – на городі, деревах, будинку.

Уночі на спиртовому заводі стався її великий викид. Вона покрила все село.

– Вранці вийшов надвір – і був шок, – каже Юрій Кулинич. – Пробував віником змести, а вона в усі боки розлітається. Жінка пішла на город. Прибігає у сльозах. Помідори, огірки, перець, петрушка, яблука, груші – усе чорне. Відмити сажу непросто, бо якась жирна. Хіба гарячою водою. Пропав урожай. Це ще ми із зачиненими вікнами спали. А в сусіда були відкриті. То встав і кашляв сажею. Підвіконня, меблі, килими, тюлі – усе чорне.

Люди не випускають на вулицю дітей. Дехто відправляє їх до родичів в інші населені пункти.

Спиртзавод офіційно не працює останні сім років.

– Такі викиди були й раніше, але набагато менші, – каже керівник Теплицької районної державної адміністрації Людмила Марцин, 48 років. – Скоріше за все, це сталося через пусконалагоджувальні роботи. Вітер подув у бік села – і вся сажа полетіла туди.

У Бджільній живуть 1,1 тисячі людей

А в цей час:

Киянка Ольга Матвієнко, 24 роки, забирає ніж у подруги, на рік молодшої Вікторії. Після сварки з хлопцем та намагалася порізати собі вени у ванній двокімнатної квартири. Її жінки спільно орендують в Оболонському районі міста.

Ольга кладе ніж у шухляду на кухні.

– Поводиш себе, як ідіотка! – каже Вікторії.

Забинтовує їй поріз на правій руці. Помагає дійти до кімнати. На кухні ставить чайник.

– Поп'єш міцненького чаю, і все дурне з голови вийде, – говорить Ольга. – Подруга зустрічалася півроку з Вадимом. Сьогодні вранці сиділи на кухні. Я в кімнаті читала книжку. Раптом почали кричати одне на одного. Коли вийшла – побачила, як Вадим взувається і йде. Каже: по-хорошому хотів розійтися, а вона скандал улаштувала. Тільки вийшов, а ця з ножем у ванну забігла. Добре, що не зачинилася. На руці тільки подряпина. Дружимо 10 років. Навіть квартиру разом зняли, щоб окремо від батьків жити. Але такого ніколи не було.

– І навіщо ми тебе із собою взяли? Не вмієш нормально поводитись, – каже полтавець 28-річний Ігор Гедзь.

Із товаришем-однолітком Олегом Петьком витягують із річки Ворскла Віталія Москалюка, 26 років.

Чоловіки відпочивали біля водойми. Віталій напився і стрибнув із берега в річку. Головою вдарився об корінь верби. Із рани йде кров. Товариші замотують її рушником.

– Не вмієш пити – не берись. Востаннє тебе кудись взяли, – продовжує Ігор. – Минулого разу встряв у бійку, перед тим – розбив у магазині пляшку шампанського. Що буде далі?

Дорогою додому Віталій обіцяє більше не пити. Наступного дня товариші дізнаються, що він украв у сусіда легковик і розбив бампер. Вирішують не спілкуватися з ним.

  Бій англійського боксера Тоні Белью проти абсолютного чемпіона світу в першій важкій вазі, українця Олександра Усика, може відбутися 10 листопада у Великій Британії чи США.  ”Є боксери, які під час бою танцюють, смакуючи перемогу”, – зауважує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Бій англійського боксера Тоні Белью проти абсолютного чемпіона світу в першій важкій вазі, українця Олександра Усика, може відбутися 10 листопада у Великій Британії чи США. ”Є боксери, які під час бою танцюють, смакуючи перемогу”, – зауважує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

"Будь-які взаємини з Росією потрібно було давно припинити. Торгівлю заборонити, російські серіальчики, медіа, попсу і церкву – геть. Літаки приземлити, човни зачохлити, поїзди – в депо. Це стратегічна необхідність. Ця війна – наш історичний шанс із м'ясом вишарпнутися з орбіти "русского мира". Таку можливість маємо вперше за 400 років", –

Остап ДРОЗДОВ, журналіст

Близько 10 тис. українців заарештовані за кордоном. 6,5 тис. із них засуджені до позбавлення волі – за різні злочини. Росія за останні три роки ув'язнила понад 2,3 тис. українців.

Радянські військові вітання "Добридень, товариші!" й "Бажаємо здоров'я!" у Збройних силах замінять на – "Слава Україні!" та "Героям слава!" Президент Порошенко доручив підготувати відповідні зміни до військового статуту.

Середня зарплата в Україні в липні становила 9141 грн. Найбільше отримують кияни – близько 13 тис. грн на місяць. Найменше – жителі Херсонщини, Кіровоградщини й Чернігівщини: до 8 тис.

83,8 тисячі українців знайшли офіційну роботу за кордоном торік. Найбільше на Кіпрі – 17,8 тис. осіб, у Польщі й Німеччині – 12,4 та 9,2 тис. відповідно

21,2 мільярда гривень переказали з Польщі додому українські заробітчани за перший квартал 2018 року

Торік святкували 30-річчя товариша. Біля другої години ночі всі розійшлися. З іменинником лишився я. Вирішили випити ще по пляшці пива. Тільки сіли на диван, як друг упав. Смикається в конвульсіях, із рота тече слина. Перевернув його на спину і схопив пальцями язика. Тримав, аби він його не проковтнув. Напад тривав хвилин п'ять, а потім знайомий розплющив очі і засміявся: "Це був жарт". З'їздив йому кулаком у морду.

Андрій МИРОНЕНКО

Автостопом їхала з Києва до Одеси. Стояла на узбіччі траси з дорожньою сумкою і намагалася спинити машину. Подзвонив телефон. Відійшла на кілька метрів від дороги поговорити. В цей момент мою сумку переїхала BMW. Я в шоці – там був ноутбук. Водій пригальмував метрів за 200. Повернувся. Каже: вибачте, сумки не побачив. Коли дізнався, що там було, – дістав із заднього сидіння запакований ноутбук Apple. Віддав мені.

Світлана АРТЕМЕНКО

Санкції руйнують російську економіку

Запропонований американськими сенаторами пакет санкцій може мати руйнівні наслідки для російської економіки. Рубль уже впав.

РФ можуть визнати державою – спонсором тероризму. Якщо це станеться, вона опиниться в повній економічній і дипломатичні ізоляції. Фізичних і юридичних осіб, яких звинуватять у підтримці тероризму, оголосять міжнародними військовими злочинцями. Це будуть люди з оточення Путіна.

Санкції стримують РФ від активних бойових дій на Донбасі. Вони не змусять росіян вийти з української території. Але поступово знищують їхню економіку.

Михайло ГОНЧАР, економіст

 

Дід подарував мені свій Mercedes 320, який 19 років тому йому купив нині покійний старший син. Каже: "Мені важливіша субсидія, ніж цей шматок заліза. Як не позбудуся, то пільг не дадуть".

Віталій, 32 роки, Харків

Товариш дев'ять років працює стоматологом. Був на Майдані, волонтером їздив в АТО. Жорстко виступає проти корупції. А недавно купив собі дачу під містом. На гроші вдячних клієнтів – не приховує. Хабарником себе не вважає.

Ігор, 37 років

Зараз ви читаєте новину «Середня зарплата в Україні в липні становила 9141 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути