Ексклюзиви
четвер, 04 березня 2010 17:02

"Динамо" потрібен Фелікс Магат

  1983 року Фелікс Маґат як футболіст виграв Кубок чемпіонів у складі "Гамбурга". Як тренер двічі поспіль робив "Баварію" найсильнішим клубом країни, а торік досяг такого успіху з "Вольфсбургом"
1983 року Фелікс Маґат як футболіст виграв Кубок чемпіонів у складі "Гамбурга". Як тренер двічі поспіль робив "Баварію" найсильнішим клубом країни, а торік досяг такого успіху з "Вольфсбургом"

- Я сам не зможу виплатити компенсацію за достроковий розрив контракту з "Динамо". Це велика сума. А Російський футбольний союз може, - каже головний тренер киян Валерій Газзаєв, 55 років.

Він не приховує бажання попрацювати зі збірною РФ. Посада стане вакантною 30 червня, коли закінчиться контракт із голландцем Гусом Хіддінком. 4 лютого Росія отримала нового футбольного керманича Сергія Фурсенка. Він заявив, що впродовж двох-трьох місяців назве ім"я нового тренера збірної. Обговорюють прізвища семи-восьми претендентів.

Один із них - Валерій Газзаєв. Контракт із ним у "Динамо" закінчується у червні 2012 року. Але президент клубу Ігор Суркіс каже, що готовий говорити про його дострокове розірвання. Водночас він категорично проти суміщення роботи у клубі та збірній. Шанси Газзаєва на від"їзд додому підвищують дружні стосунки Суркіса та Фурсенка. Вони склалися за часів, коли нинішній шеф РФС був президентом пітерського "Зеніта".

Який тренер потрібен киянам - щоб перемагати в національній першості і, головне, гідно виступати в Європі?


1. Сильний тактик

Фінансові можливості братів Суркісів скромніші, ніж Ріната Ахметова. Якщо "Шахтар" бере обдарованих бразильців і в нападі покладається на їх імпровізацію, то "Динамо" здатне бути конкурентноспроможним завдяки організації гри, нестандартним тактичним задумкам і дотриманню ігрової дисципліни.

Так працюють голландські тренери. Дік Адвокат навів лад у безтурботному "Зеніті" Петржели. Але зараз він очолює збірну Бельгії, тож недосяжний для киян. Зате можна спробувати запросити, приміром, Мартіна Йола. Він має досвід роботи в Німеччині й Англії. Тренує амстердамський "Аякс" й отримує 1,8 млн євро. Суркіси зможуть запропонувати йому принаймні вдвічі більше.


2. Прихильник динамічної гри

Сьомін дещо змінив традиційну "динамівську" гру - його команда віддавала перевагу короткому пасу, "стіночкам". Лобановський вимагав більшої динаміки, активного використовування флангів, забігань. Новому тренерові доведеться брати більше від Лобановського, ніж від Сьоміна - інакше в Європі робити нічого.

Магат не просить шалених грошей на трансфери. Суркісу треба буде тільки не поскупитися на зарплату самому фахівцеві

Тут цікавими можуть бути три кандидатури. Перша - німця Фелікса Магата. Він показує прекрасний результат із молодою командою "Шальке", а торік зі скромним "Вольфсбургом" виграв чемпіонат країни. Магат не просить шалених грошей на трансфери. Суркісу треба буде лише не поскупитися на зарплату самому фахівцеві - не менш як 3 млн євро.

В"ячеслав Грозний ставив гру кільком командам в Україні й Росії.

Юрій Максимов добре зарекомендував себе в "Оболоні". Тепер треба подивитися як працюватиме у Кривому Розі з "Кривбасом".


3. Організатор оборони

Можна зробити ставку і на когось із наставників, які сповідують оборонний стиль гри. Саме він може принести "Динамо" непогані результати в Європі. Тут немає рівних італійцям. Цілком доступним може бути Діно Дзофф, але 68-річний тренер давно не практикував.

Альтернативні кандидатури - Доменіко ді Карло і Франческо Ґвідолін. Другий успішно працював із кількома командами Серії А, зараз очолює "Парму". Перший торік допоміг "К"єво" залишитися у вищій лізі, а цього сезону в 25 матчах його більш як скромна команда пропустила всього 26 м"ячів.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" потрібен Фелікс Магат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути