Ексклюзиви
четвер, 12 серпня 2010 11:05

"У дорогі французькі парфуми додають секрет залози тхорів"

 

Психолог столичного Центру психології при Оболонській районній адміністрації 25-річний Іван Клименко тримає в ірпінській квартирі двох тхорів - 8-місячного Кльому та 5-місячну Бутявку. Називає тварин фретками.

- Уперше побачив їх дуже давно в Німеччині - й відразу закохався. Зараз у Москві дуже модно їх вигулювати на повідках, навіть у метро з ними ходять. У Києві почав про них усе читати, ходив на Пташиний ринок, придивлявся. Головне - не купити в тваринних господарствах, де їх на хутро вигодовують. Бо візьмеш дику тварину, яку виховати неможливо, ще й покусає. Якщо ж придбати в заводчиків, які тримали її в нормальних умовах, то й дресирувати, і до порядку легше привчити.

Середня ціна в Україні на хорошого тхора - 1,5 тисячі гривень. Кльому я брав двомісячним. А вже дорослішу Бутявку викупив у недбалих хазяїв. Вони держали її в клітці, меншій за саму тваринку. Приніс додому, а вона перелякалась і навоняла. Сморід такий, що вмерти можна. Тримався в квартирі хвилин із десять. До речі, у дорогі французькі парфуми додають секрет залози саме тхорів.

Ці тварини - не гризуни. Хижаки з родини куницевих. Найближче до них - росомаха й соболь.

Обох тхорів стерилізував. Самки, якщо в них починається тічка, самі з неї вийти, як собаки, не можуть. Помирають. Будиночок їм купив, аби жили. Але Кльома не захотів, обрав тазик пластмасовий, натягав туди моїх шкарпеток і оселився. Ще в пральну машину часто залазять. Між собою граються й сплять одне на одному.

Годую дорогими кормами. Вожу з Москви - у нас таких немає. Або найдорожчі котячі купую. Перепелині яйця й свіже м'ясо завжди додаю до раціону. А ще страшенно люблять огірки. Спілкуються звуками на зразок "буль-буль". Це треба чути.

Зараз ви читаєте новину «"У дорогі французькі парфуми додають секрет залози тхорів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути