четвер, 10 листопада 2022 07:34

"Путін убив іще одну вагітну жінку"

"Наша мета – не знищити всієї України", – заявив російський президент Володимир Путін, продовжуючи атакувати Київ. Подібно до того, як гітлерівські літальні бомби V-1 колись запускали над Лондоном, тепер дрони-камікадзе Shahed-136 атакують українську столицю. Однак Німеччина виготовляла терористичну зброю сама, а Путін особисто випросив її в Ірану. Хоча безпілотники й завдають великої шкоди Україні, вони не можуть реально вплинути на результат війни. Але загрози для мирного населення України є серйозними", – написало хорватське інтернет-видання Telegram.hr 17 жовтня.

Автор: udn.com.tw
  Поліцейський стріляє з автомата по дрону-камікадзе в Києві, 17 жовтня 2022-го
Поліцейський стріляє з автомата по дрону-камікадзе в Києві, 17 жовтня 2022-го

Того дня Росія масовано атакувала українські міста іранськими ударними безпілотниками. Цілили в 25 населених пунктів. Значна частина ударів припала на Київ. Три дрони влучили в об'єкти столичної критичної інфраструктури, один збили працівники поліції з автоматів, іще один влучив у житловий будинок у центральній частині міста.

"Віка була єдиною дівчиною у відділі, але ніколи не виявляла слабкості, – написали представники мережі магазинів Good Wine в інстаграмі про загиблу колегу Вікторію Замченко. – Для неї не існувало складних завдань, викликів. Вона щиро любила свою роботу. Складно дібрати потрібні слова. Але скажемо фразу Віки, яку вона постійно повторювала: "Треба менше себе жаліти".

Вікторія Замченко жила в багатоквартирному будинку на вул. Жилянській у Києві, який зруйнував запущений росіянами дрон-камікадзе. Була родом із Рівного. До столиці разом із чоловіком Богданом переїхала 2014-го. У двокімнатній квартирі на Жилянській жили майже три роки. Її тіло знайшли під завалами в обіймах чоловіка. Вікторія була на шостому місяці вагітності, у грудні збиралася йти в декретну відпустку.

– Володимир Путін може записати собі чергове "досягнення" – убив іще одну вагітну жінку, – згадав про загибель Вікторії Замченко президент Володимир Зеленський під час щоденного відеозвернення.

Завали будинку на вул. Жилянській рятувальники розбирали два дні. Мусили переривати роботу під час повітряних тривог. Знайшли тіла ще трьох людей.

Вороги запускали дрони з південних тимчасово окупованих територій України. За ніч і ранок 17 жовтня українські військові збили 37 із 43 Shahed-136 противника.

– І авіація, і зенітні ракетні комплекси, інші сили оборони були залучені, – говорить в ефірі телемарафону речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат. – Щонайменше 86 відсотків Shahed-136 знищено. Це непоганий результат. Хочу попросити: дайте військовим виконувати свою роботу. Не потрібно з вікон шмаляти. Кулі, якими стріляють у густонаселених місцях, повертаються потім на голови мешканцям, особливо з дробовиків.

Автор: GettyImages
  Англійський король Карл ІІІ 18 жовтня зустрівся з біженцями з України, які оселилися в Абердині на східному узбережжі Шотландії. У місто приїхало близько тисячі українців. Король вислухав історії постраждалих від війни й ознайомився з програмою розселення біженців
Англійський король Карл ІІІ 18 жовтня зустрівся з біженцями з України, які оселилися в Абердині на східному узбережжі Шотландії. У місто приїхало близько тисячі українців. Король вислухав історії постраждалих від війни й ознайомився з програмою розселення біженців

287 депутатів Верховної Ради проголосували за визнання Чеченської Республіки Ічкерія, тимчасово окупованої Росією внаслідок збройної агресії. Не голосували 64 обранці. У заяві парламент засудив злочини, вчинені Росією протягом війн у 1994–1996 та 1999–2009 роках у Ічкерії, політику геноциду чеченського народу. Депутати закликали держави – члени ООН і міжнародні організації забезпечити розслідування цих злочинів на території окупованої Ічкерії

"Із Москвою треба дискутувати з позицій сильної демократії. Європа, Захід не можуть бути такі наївні, як 2014-го. Путін своїми "референдумами" чітко дав зрозуміти, що не шукає виходу з війни. Він мобілізує не групи для переговорів, а солдатів для війни в Україні. Утім, мир під диктатом не стане миром для людей на сході України. І для Європи не може бути миру й безпеки разом із цією путінською Росією", –

Анналена БЕРБОК, 41 рік, глава міністерства закордонних справ Німеччини, заявила 18 жовтня на Берлінському зовнішньополітичному форумі

17 жовтня з ворожого полону визволили 108 жінок з України. Їх обміняли на 110 окупантів. Серед звільнених були представниці морської піхоти, тероборони, Нацгвардії, прикордонної служби. Разом із ними вийшли з полону 12 цивільних. Деяких окупанти утримували в тюрмах із 2019-го за проукраїнську позицію.

18 жовтня парламент Естонії одноголосно підтримав заяву про визнання Російської Федерації терористичним режимом. Депутати засудили воєнні дії проти України та незаконну анексію територій. Підтвердили, що Естонія ніколи не визнає порушення територіальної цілісності України. Таллінн підтримує розслідування, розпочаті Міжнародним судом і Міжнародним кримінальним судом для з'ясування обставин злочинів, скоєних в Україні.

19 жовтня Європейський парламент присудив премію імені Андрія Сахарова "За свободу думки" українському народу. Голова Європарламенту Роберта Мецола сказала, що українці ризикують своїми життями заради Європи. Вручення премії відбудеться 14 грудня у Страсбурзі.

Щоб регулярно читати всі матеріали журналу "Країна", оформіть передплату ОНЛАЙН. Також можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «"Путін убив іще одну вагітну жінку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути