Ексклюзиви
четвер, 16 вересня 2021 09:42

Проживання в Умані обходиться хасидам у 400 доларів щодоби

– Плачу 400 долларов за место на двуспальной кровати. В комнате разместили еще семь человек. Из-за коронавируса у нас тоже есть экономические проблемы. Но денег не жалко. Потому что каждый уважающий себя хасид должен хотя бы раз в жизни приехать на могилу цадика, – каже 32-річний Йосиф з ізраїльської Хайфи. Приїхав до Умані на Черкащині святкувати юдейський Новий рік. Цьогоріч той припадає на 6–8 вересня. Паломники з'їжджаються на могилу засновника брацлавського хасидизму – рабина Нахмана. Вважають, наступний рік стане для них щасливим.

Автор: Укрінформ
 

На вході до меморіального комплексу, де розташована могила, стоїть коробка з одноразовими масками. Поряд – антисептики. Та засобами захисту майже ніхто не користується.

– Мы вакцинированные. Теперь зараза нам не страшна, – говорять приїжджі.

До Умані прибули майже 28 тис. хасидів. Дехто заїхав ще серед липня – боялися, що Україна у вересні може оголосити локдаун і закрити кордон. Апартаменти чи одномісний номер у готелі в центрі міста можна орендувати від $100 до $400 за добу. На сайті бронювання вільних місць немає.

– Місцеві зароблять непогані гроші. Але багатьох присутність хасидів не радує, – розповідає 27-річний Віталій Іванченко з Умані на Черкащині. – Вони гуляють безперестанку. З ранку до ночі танцюють і співають. Лишають після себе купи сміття. Бувають агресивні. Якщо одного випадково зачепиш, розбиратися сходиться ціла компанія.

Зараз ви читаєте новину «Проживання в Умані обходиться хасидам у 400 доларів щодоби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути