вівторок, 10 квітня 2018 20:49

Порошенко будь-який позитив видає за власне досягнення

Понеділок, 2 квітня, 8:33

Рятувальник Володимир Малікін, 40 років, пливе на човні затопленою вулицею Шевченка в райцентрі Охтирка Сумської області. Перевіряє, чи не потребує хтось евакуації з підтоплених будинків.

Річка Охтирка затопила 20 вулиць близько першої ночі. Рівень води в ній піднявся через танення снігу. Біля приміського села Вербне натиску води не витримала дамба. Звідти потік ринув у бік міста.

– У деяких будинках біля річки – води по коліна, підвали затоплені, – говорить Володимир.

Уночі евакуювали 45 людей. Більшість переїхали до родичів. Аби не було мародерства, ці вулиці патрулюють поліцейські на човнах.

Талі сніги підняли рівень води майже в усіх річках країни. За 30 березня – 2 квітня затопило населені пункти на Полтавщині, Чернігівщині, Сумщині, Одещині, Дніпропетровщині. Проблеми будуть до середини місяця, прогнозують синоптики. Можливі масштабні повені в Західній Україні

Автор: REUTERS
  Священик освячує вербу біля Володимирського собору Української православної церкви Київського патріархату. Святкове богослужіння там відбулося 1 квітня. Православні згадували в’їзд Ісуса Христа в Єрусалим. Службу очолив патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет
Священик освячує вербу біля Володимирського собору Української православної церкви Київського патріархату. Святкове богослужіння там відбулося 1 квітня. Православні згадували в’їзд Ісуса Христа в Єрусалим. Службу очолив патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

А в цей час:

Харків'янка 43-річна Валентина Наливко йде до м'ясного магазину біля дому в шевченківському районі міста . Напередодні купила там куряче філе. Вдома побачила у м'ясі хробаків. Загорнула в пакет і лишила на ніч на балконі.

– Думала борщ зварити. Почала різати, а звідти білі черв'яки полізли, – розповідає Валентина Сергіївна. – Боюся їх до крику. Ледь не зомліла. Зрозуміла, що м'ясо дуже несвіже. Хоча й не тхнуло. Видно, чимось обробили. Вперше стикаюся з простроченим товаром у цьому магазині. За курятину заплатила майже 150 гривень. Сваритися не хочу, бо з продавщицями одна одну знаємо. Але гроші хай повертають.

Одна з продавщиць приймає товар. Розглядає м'ясо. Викидає його в сміттєве відро й повертає жінці гроші.

– Постачальник підвів. Говоритиму з директором, аби більше нічого в них не закуповувати, – каже.

– У мене зараз стеля обвалиться! Вимкніть воду! Ллє, як із відра, – киянин Сергій Панчук, 31 рік, стукає в двері квартири поверхом вище.

Там живе 82-річна Марія Яківна. Відкрила кран, аби набрати ванну.

– Таке не вперше. Жінка стара, проблеми з пам'яттю, глуха. Минулого разу затопила мені кухню. Донька частково ремонт оплатила. Але більше грошей все рівно вклав я. Цього разу не прощу. Вимагатиму, аби повністю ремонт зробили, – говорить Сергій. – Якщо не відчинить протягом 10 хвилин, мене затопить повністю. Гіпсокартонні стіни й стеля відваляться.

Сергій стукає у двері ногами. За 5 хв. хазяйка відчиняє. Плаче. Забула про воду й заснула, пояснює. Сергій допомагає вибрати воду з підлоги у ванній і коридорі. Збирають до п'яти відер.

Увечері до Сергія Панчука приходить донька сусідки Ірина Вікторівна, 53 роки. Просить вибачення. Обіцяє оплатити половину ремонту. Матір забирає до себе.

Полтавець Антон Вихрист, 34 роки, розвішує у власній двокімнатній квартирі різнокольорові кульки. На стіл у кухні виставляє торт із холодильника, порізані фрукти й пляшку шампанського.

Готується до повернення дружини 29-річної Марини з донькою Вікторією, 6 років. Вони переїхали від Антона рік тому. Жінка не пробачила чоловікові роман з колегою.

– Там і роману особливого не було. Фліртували одне з одним, кілька разів у кіно сходили. Цілувалися. А на одному з корпоративів напилися й почали обніматися. Звісно, не без поцілунків. Гуляння колеги знімали на відео. Виклали у Facebook, – каже Антон. – Жінка проглянула відео і побачила мене з Інною. Дуже ревнива. Зібрала речі і переїхала до матері. Не повірила, що я ні з ким не спав. Боявся, подасть на розлучення. Але пронесло. Просто жили окремо, кожні вихідні їздив гуляти з донькою. Роботу змінив. Багато разів просив повернутися. Погодилася тільки зараз, напередодні річниці весілля. 8 квітня святкуватимемо вісім років спільного життя.

"Прогресивні громадяни обирають українську мову. Це – риса елітарності. Розумні люди ніколи не зроблять зауваження українцеві, який говорить недержавною мовою. Але він назавжди втратить можливість розвиватися та співпрацювати з потрібними людьми", –

Іван Леньо, музикант

Три роки тому в подруги зник чоловік. Поїхав у відрядження і не повернувся. Жінка написала заяву в поліцію. Згодом їй подзвонили й попросили приїхати в морг на впізнання. Мовляв, знайшли схожий за прикметами труп на залізничній колії. Подруга кілька діб не могла наважитися на поїздку, пила заспокійливі. Коли таки побачила тіло, видихнула з полегшенням – не він. А ще за тиждень чоловік зателефонував. Каже: "Зустрів іншу. Маю пожити з нею якийсь час, аби впевнитися, що це на 100 відсотків моя людина. Вибач".

Марина Котельнікова

Знайомий продав двокімнатну квартиру покійної матері за 19 тисяч доларів. Полетів на три тижні відпочивати в Таїланд. Орендував шикарний номер у готелі, купував дорогий алкоголь, знімав повій. Витратив усі запаси й уторговані за житло кошти. Повернувся і знову пішов працювати на завод. Мешкає в однокімнатній квартирі без ремонту. Але при зустрічах повторює, що ні про що не шкодує. Бо то були найкращі три тижні його життя.

Андрій Мироненко

Стояла в супермаркеті у черзі до каси. Переді мною чоловік напідпитку розплачувався за три пляшки віскі по 2 тисячі гривень. Пожартував із касиром. Жінка усміхнулася, і покупець побачив, що в неї немає переднього зуба. Дістав із гаманця з десяток купюр по 500 гривень, поклав касирці в руку: "Це на стоматолога". Продавець від несподіванки не сказала і слова. Розплакалася, коли чоловік вийшов із магазину.

Оксана Єпіфанова

  У 20 містах України запустили мережу зв’язку четвертого покоління 4G. Швидкість мобільного інтернету зросла вдесятеро – до 25 Мбіт/с.  ”Якщо глибоко зануритися у віртуальний світ, то можна виринути в потойбічному”, – попереджає художник Володимир Казаневський
У 20 містах України запустили мережу зв’язку четвертого покоління 4G. Швидкість мобільного інтернету зросла вдесятеро – до 25 Мбіт/с. ”Якщо глибоко зануритися у віртуальний світ, то можна виринути в потойбічному”, – попереджає художник Володимир Казаневський

Суспільство приймає цінності противника

Для чого танки, якщо існують російські серіали?

Лише 52% українців покладають вину за початок війни на Донбасі – на Росію. 15% вважають, що винна в усьому Україна, а третина – не визначились. Такі дані опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Можливо, це – результат утоми від війни. Спочатку зростає патріотизм. А пізніше, коли перемоги немає і ближчим часом не прогнозується, війна переростає в "окопну". Суспільство переходить від емоційного піднесення до апатії, відчуття загального облому.

Але є й інший бік. Кожен десятий продовжує вірити у міф про переслідування в нашій країні російськомовних. Водночас 53% не підтримують заборони російських фільмів.

Суспільство приймає цінності противника – наскільки ефективна інформаційна війна Москви проти України. Коли для значної частини суспільства російські серіали стали важливішими за власну свободу, за життя десятків тисяч убитих "русской весной".

Чи не проголосують українці на виборах наступного року за тих, хто виступатиме за відновлення "братських зв'язків із РФ"?

Богдан ПЕТРЕНКО, заступник директора Українського інституту ­дослідження екстремізму

Порошенко будь-який позитив видає за власне досягнення

За рік, 31 березня 2019-го, Україна обиратиме нового президента. Стратегія чинного зрозуміла: Петро Олексійович вибудовує вертикаль влади. Призначає нових губернаторів, формує команди на місцях, що працюватимуть на нього. Намагається будь-які позитивні речі видати за власні досягнення або ж вигадати ці плюси, якщо їх нема.

Для Юлії Тимошенко головне – сформувати переконливу команду з нових людей. Вони мають бути не заплямовані перебуванням у владі. Повинні переконати су­спільство в тому, що знають, як вивести країну з кризи. Тоді матиме серйозні шанси на перемогу.

Олександр КОЧЕТКОВ, політолог

Трьох працівників тернопільської поліції відправлять у зону бойових дій на Донбас. В одному з міських кафе вони замовили пісню російського співака Олега Газманова "Офіцери". Танцювали під неї. Рішення прийняв керівник обласної поліції Олександр Богомол. У Тернополі російські пісні заборонені міською владою.

Пам'ятник українському етнографу Юрієві Кнорозову встановили у мексиканському місті Мерида. Монумент заввишки 3 м. Учений стоїть і тримає свою кішку Асю. Юрій Кнорозов – уродженець міста Південне Харківського району. 1956 року розшифрував писемність народу майя, який жив на території Мексики. Помер 1999-го.

591 людину затримали торік в Україні працівники Служби безпеки за підозрою в терористичній діяльності та підтримці бойовиків на Донбасі

 

Знаю пару, яка повернула в інтернат 2-річну дитину за тиждень після усиновлення. Не сподобалося, що хлопчик не привчений до горщика і щоночі обпісював їхню дорогу постільну білизну.

Вікторія, 39 років

Товариш був трудоголіком. Працював у рекламному агентстві. За 11 років двічі ходив у відпустку. Позаторік працював у офісі в суботу. Стався серцевий напад, а викликати "швидку" було нікому. Тіло знайшла секретар у понеділок вранці.

Андрій, 32 роки

Подруга – приватний підприємець. Має понад 50 тисяч гривень у місяць. Чоловіка, який заробляв уп'ятеро менше, змусила звільнитися з роботи й сидіти з двома малими дітьми. Торік кинула його. Мовляв, перестала сприймати як чоловіка. Тепер жалкує і намагається повернути. "Він забезпечував сімейний затишок і спокій", – говорить.

Марина, 30 років

Зараз ви читаєте новину «Порошенко будь-який позитив видає за власне досягнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути