четвер, 24 листопада 2011 17:51

Понад 30 вантажівок на ходу вдалося обікрасти трьом полтавцям

 

Вівторок, 22 листопада, 9.07

До дверей столичного Лук'янівського СІЗО підходять п'ятеро жінок. Підмітають сходи, ставлять вазу з сімома трояндами прикрашену наліпками з портретом екс-прем'єра Юлії Тимошенко. За 10 м від входу зведена невеличка сцена. За годину починається "Марафон свободи" - заходи, присвячені річниці помаранчевої революції.

- Сьогодні - сьома річниця революції, - виступає зі сцени нардеп-"бютівець" 35-річний Андрій Шевченко. - Тоді ми навчилися говорити "ні" тим, хто говорив нам "за вас уже все вирішено на століття вперед". Тоді зрозуміли, що тільки ми будемо вирішувати, як жити нам і нашій країні. Зібралися саме тут, бо два символи помаранчевої революції - Юлія Тимошенко і Юрій Луценко - зараз знаходяться за ґратами.

- Юлі - волю! Луценку - свободу! Банду - геть! - вигукують близько сотні людей.

Вздовж дороги стають п'ять автозаків - мітинг проходить на в'їзді до СІЗО. Повільно проїжджають повз людей. Ті прикрашають авто наліпками з Тимошенко. З колонок лунає пісня "Мы ждем перемен" російської групи "Кіно".

А в цей час:

33-річна Надія Левченко йде вул. Гагаріна в Черкасах. Старанно оминає відкриті каналізаційні колектори.

- Із сином-другокласником щойно їхали автобусом до 31-ї гімназії. Віддала його вчительці, а назад повертаюся пішки. Бачу, вздовж усього тротуару каналізаційних люків немає. Учора такого не було. Спочатку думала, плановий ремонт, замінюють на сучасні пластикові. Якийсь чоловік мене розчарував. Це за ніч, каже, штук 20 покрали.

Киянка Ольга Савченко, 25 років, викладає на своєму блозі фотографії з концерту "ВВ-25", що пройшов у неділю в столичному Палаці спорту.

- На пісні "Весна" було непереборне бажання запустити ліфчиком в Олега Скрипку. Добре, що завбачливо його не одягла, - розповідає. - Стояла так близько, що могла б і поцілити.

На ювілейному концерті "ВВ" співала вокалістка російського гурту "Ленинград" Юля Коган. Виступали білоруси "Ляпис Трубецкой". Київські альтернативщики Green Grey подарували Скрипці набір із перламутрових клавіш для баяна. Саша Кольцова з "Крихітки" - червоний надувний буй. Пояснила, що з цього слова для неї почався український рок.

- Найважче було вимовити оте "буй буй буй" у пісні "Весна". Репетирували місяць, - каже 26-річний Микола Бегметюк, соліст ансамблю Збройних сил України. Він також виступав на концерті.

Пісню "Весна" протягом вечора заспівали чотири рази.

У Полтаві вул. Маршала Бірюзова їде жовтий тролейбус "Богдан". Людей у салоні немає. На електронному табло напис "Технічна несправність". Транспорт тільки з конвеєра. Містом їздить місяць.

- Нові тролейбуси мають багато датчиків. І водій випадково натиснув кнопку "Технічна несправність", - пояснює головний інженер полтавського транспортного управління Микола Древаль, 52 роки.

20 жовтня міська влада купила 10 нових тролейбусів за 18,9 млн грн. За два тижні вони почали ламатися. Тролейбуси виготовили в Луцьку. Вони мають два роки гарантії. Для безкоштовного ремонту із заводу викликають спеціалістів.

Львівянка 64-річна Марія Одинець їде маршруткою №91. Сидить на власній дерев'яній табуретці. Поставила її біля двох передніх крісел. Зайшла на зупинці на вул.  Стрийській, їде на Виговського.

- Брати з собою табуретку почала недавно, - каже Марія Михайлівна. - У мене ноги хворі, коліна крутить, стояти не годна. А місце тепер рідко хто вступає. Молодь позатикає вуха тими дротами з мобільних - не допросишся встати. До дочки щодня їжджу онука бавити, а це 15 - 20 хвилин - не вистояла б.

Що світ дізнався про Україну за тиждень

Понад 16 тис. українок висловили бажання скласти пару шотландцеві Френсісу Метью. 33-річного фотографа запросили до участі в телешоу "Холостяк". Приводом для продюсерів стало те, що Метью - один із далеких родичів останнього російського царя. Щоправда, російської він майже не знає, пише шотландська газета The Scottish Sun.

Понад 30 вантажівок на ходу вдалося обікрасти трьом полтавцям, яких днями затримала міліція. Вони використовували легковик зі спеціально обладнаним капотом. На ньому можна було безпечно стояти, коли авто їхало зі швидкістю 50 км/год. Уночі чоловіки наздоганяли вантажівку, за допомогою кусачок для дроту збивали замки і витягали вантаж, пише християнський журнал World.

30-метрова ялинка з Карпат прикрашатиме римську площу Святого Петра. Це - подарунок від України Ватикану. Лісоруби оглянули кількасот дерев - ялинка мала бути високою та розлогою. Зрештою обрали 60-річне дерево, повідомляє радіо "Голос России".

Найбільший український виробник курятини, холдинг "Миронівський хлібопродукт", готується вийти на ринок Європейського Союзу. Розглядає можливість придбання птахофабрик у Німеччині, Італії, Словаччині та Франції. Українці готові вкласти в експансію до 150 млн євро, пише спеціалізований сайт World Poultry.

 

Залізничні квитки на всі напрямки на п'ятницю, 30 грудня, заброньовані і значна частина їх викуплена, повідомляє прес-служба "Укрзалізниці". Пасажирів закликають брати квитки на початок та середину передноворічного тижня. На дати по 29 грудня включно вони у вільному продажу ще є.

Про подорожчання тарифів на житлово-комунальні послуги населення повідомлятимуть не за 30, а за 15 днів до їх запровадження. Депутати проголосували за такий законопроект у першому читанні.

 

7 млн українців не користуються мобільними телефонами, за результатами соціологічного опитування компанії Research & Branding Group.

"Майдан з'їдав 21 тисячу буханців хліба щодня. Та й на хліб щось було. Відомі колгоспи, ферми привозили яйця. Хтось припер автомобіль борошна. А в якійсь школі нам ліпили пончики. Ще хтось привіз сотню довгих пальт і охоронцям дали, щоб їх можна було впізнати. За гроші Березовського ми купили обігрівачі"

Роман БЕЗСМЕРТНИЙ, депутат-"нунсівець", про допомогу сторонніх людей мітингувальникам під час помаранчевої революції, де він був комендантом наметового містечка

"Західна Україна, східна, південь - це яскраво виражені неофеодальні утворення, в яких є власне виробництво, банківське забезпечення, футбольні команди, медіа, системи безпеки, фінансова розвідка і контррозвідка, депутатські фракції або люди в різних фракціях. Країна просто не може жити в умовах поділу на п'ять-шість олігархатів без єдиного центру прийняття рішень. Це рано чи пізно призведе до соціальних потрясінь"

Дмитро ВИДРІН, політолог, про те, що у владі потрібно вибудовувати вертикаль

 

 

- Здається, у мене проблеми із зором. Заходжу в магазин - очі розбігаються. Дивлюся на ціни - очі на лоб лізуть. Заглядаю в гаманець - нічого не бачу.

Успішно просувається розслідування скандального ДТП, яке сталося нещодавно на Хрещатику. Власники розбитих автомобілів вже визнали свою провину і погодилися добровільно скинутися на новий Bentley.

 

Зараз ви читаєте новину «Понад 30 вантажівок на ходу вдалося обікрасти трьом полтавцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути