Ексклюзиви
четвер, 18 січня 2024 11:15

Парламент ухвалив законопроєкт щодо використання в медицині ліків на основі канабісу.

Вівторок, 2 січня, 14:00

– Це жах. У нас випали балконні двері, вікна. Дякувати Богу, всі живі – сховалися в коридорі, від уламків врятували металеві двері. У нас хоч пожежі не було, але все мокре. Стікала вода з верхніх поверхів, коли пожежу гасили, – каже Геннадій, мешканець будинку на Солом'янці. Чоловік із родиною тимчасово переїхав до знайомих у інший район Києва.

Вранці 2 січня російські загарбники завдали масованого ракетного удару по Україні.

Внаслідок ракетної атаки загинуло шість людей

Автор: gettyimages
  Волонтери й комунальники розбирають завали біля пошкодженого будинку в Солом’янському районі Києва. 2 січня внаслідок масованої російської ракетної атаки в багатоповерхівці сталася пожежа. Сім квартир вигоріли повністю, інші – сильно пошкоджені. Вогонь заблокував людей на поверхах, їх виводили рятувальники. Відомо про двох загиблих і 52 постраждалих, за даними міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка. Госпіталізували 43 людини
Волонтери й комунальники розбирають завали біля пошкодженого будинку в Солом’янському районі Києва. 2 січня внаслідок масованої російської ракетної атаки в багатоповерхівці сталася пожежа. Сім квартир вигоріли повністю, інші – сильно пошкоджені. Вогонь заблокував людей на поверхах, їх виводили рятувальники. Відомо про двох загиблих і 52 постраждалих, за даними міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка. Госпіталізували 43 людини

А в цей час:

8-річний Богдан Довженко з міста Гайсин на Вінниччині приніс 2 тис. грн до храму Святого Великомученика і Цілителя Пантелеймона Православної церкви України. Гроші наколядував під час Різдвяних свят. Тепер хоче передати їх на збір безпілотників MAVIC 3 для 59-ї окремої мотопіхотної бригади, який організував настоятель храму Ярослав Вольвин.

– Усе почалося з колядок, – каже священник. – Тоді назбирали на один дрон, а далі виникло бажання спільними зусиллями назбирати на другий. Багато людей відгукнулося й узяло участь у зборі. У результаті маємо три безпілотники і старт у розмірі 27 500 гривень на четвертий дрон.

– Різдво й Новий рік Аня температурить. Так чекала канікул, а лише почалися – захворіла, – говорить подрузі мати п'ятикласниці Юлія Олійник із Білої Церкви на Київщині. – Лікарка каже, що такий новий вірус – сильний біль у горлі й жар. Радить поберегтися, бо часто завертає. Ні, лягати в лікарню не пропонувала. Там палати – переповнені. І я боюся, щоб на тлі цього вірусу не підхопила чогось іще.

  У ніч на 2 грудня 2024 року російські окупанти випустили по Україні 99 різних ракет і 35 дронів-камікадзе ”Шахед”. Наші захисники збили 72 ракети й усі безпілотники. Військовий експерт Тарас Чмут назвав атаку наймасштабнішою у світі.  ”Росіяни забувають, що грифи – вісники смерті – можуть розвернутися”, – нагадує художник Володимир Казаневський
У ніч на 2 грудня 2024 року російські окупанти випустили по Україні 99 різних ракет і 35 дронів-камікадзе ”Шахед”. Наші захисники збили 72 ракети й усі безпілотники. Військовий експерт Тарас Чмут назвав атаку наймасштабнішою у світі. ”Росіяни забувають, що грифи – вісники смерті – можуть розвернутися”, – нагадує художник Володимир Казаневський

Поняття справедливості випалено

У цій війні немає справедливості. І найбільше це відчувають нині ті військовики, що добровільно взялися рятувати країну в перші дні. І тим дивніше чути запит на справедливість від цивільних чуваків, які ще не готові.

Поняття справедливості було випалено тоді, коли одна частина чоловічого населення пішла двіжувати, а інша – виїхала або залягла на дно своєї совісті під тиском страху та нерішучості. От і вся справедливість.

А я не кадровий військовик і хочу відпочити. Чи справедливе моє бажання? Чи маю право казати: я не вивожу? Чи цивільне населення далі віритиме в ЗСУ і щиро захоплюватиметься мільйоном, завдяки якому все тримається, й ігноруватиме його потребу у відпочинку? Що я думаю про все це? Вірте. ЗСУ не розчарують. Не мають вибору. Але ЗСУ потребують нових юнітів. Повірте нарешті й у себе.

Артем ЧЕХ, письменник

Війна – для бідних

Автоматичне бронювання від мобілізації за фінансовим критерієм (розмір окладу або сплаченого ПДФО) – це дуже погана ідея.

Неможливо ще ясніше проголосити нашому суспільству безмежно цинічну тезу: "Війна – для бідних, для заможних – тил".

Вражає те, що цинізму цієї ідеї, судячи з усього, взагалі не помітили ті посадовці в Офісі президента, Кабміні та Верховній Раді, які обговорювали її серйозно.

Причина цього може бути лише одна: вони справді от аж настільки цинічно ставляться до своїх співгромадян.

Сподіваюся, хоча б аналіз практичних наслідків – а вони катастрофічні – змусить їх відмовитися від цього божевілля.

Олексій ПАНИЧ, філософ

 

Не розумію, навіщо влада на кожному кроці кричить, як ми нарощуємо виробництво зброї. Маємо досі море зрадників, які наводять ракети. Ми платимо за цю пропаганду життями.

Василь ЛУНЬКО, 64 роки, Київ

Онук виграв кілька музичних конкурсів. Пропонував писати музику для українського кіно. Щоразу приходили відмови, а кіно озвучують поппіснями. У світі це так не працює. Нині контракт із ним підписала американська кіностудія.

Валентина ДІБРОВА, 58 років, Дніпро

Невістка запросила нас на Різдво. Зробила все традиційно – дідух, солома, 12 страв, кожухи на стільцях. Я спочатку скептично поставилася, але додому прийшла аж оновлена.

Ірина ПОПОВА, 43 роки, Кропивницький

Автор: gettyimages
  Український захисник з 59-ї окремої мотопіхотної бригади  завантажує снаряди в танк Т-64 для стрільби по позиціях росіян на донецькому напрямку 31 грудня торік
Український захисник з 59-ї окремої мотопіхотної бригади завантажує снаряди в танк Т-64 для стрільби по позиціях росіян на донецькому напрямку 31 грудня торік

Мама живе в чотирикімнатній квартирі в центрі Харкова під постійними обстрілами. Має хворі ноги. Я просила переїхати до мене в Київ. Відмовляється. У понеділок сестра сказала, що переїздить до Харкова.

Євгенія СТОЛЯР

Тітка з Італії зателефонувала, що зібрала медикаменти для підрозділу мого чоловіка. Ми отримали відкриті пачки пелюшок і протерміноване на три роки знеболювальне. Не знаю, як сказати, що краще гроші за доставку переказала б на щось корисне.

Ольга НЕЧИПОРУК

Купив квартиру вигідно. Нам вона сподобалася, але ціна була зависока. За кілька днів продавець сам запропонував знижку. Коли в'їхали, першої ж ночі місто обстрілювали. Поруч десь стоїть установка протиповітряної оборони. Дім аж дрижить. Сусіди виставили на продаж іще дві квартири.

Андрій САЙ

У нас немає плану Б. Ми впевнені у плані А. Україна завжди буде боротися з наявними в неї ресурсами. І як правильно сказав генсек НАТО, те, що дається Україні, не є благодійністю. Це інвестиція в захист НАТО, а також у захист процвітання американського народу", –

Дмитро КУЛЕБА, міністр закордонних справ України

Заяву на подання пільг на оплату житлово-комунальних послуг замість ветерана зможуть подавати родичі, повідомляють у Міністерстві соціальної політики. Також є можливість подати спрощену заяву через портал "Дія".

Парламент ухвалив законопроєкт щодо використання в медицині ліків на основі канабісу. Міністерство охорони здоров'я затвердить перелік хвороб і станів, за яких пацієнту можуть призначати такі медикаменти.

15 років позбавлення волі з конфіскацією майна присудили екскоменданту катівні "Ізоляція" в тимчасово окупованому Донецьку Денисові Куликовському. Він організовував і брав участь у численних убивствах і катуваннях викрадених українців. Куликовського заарештували в листопаді

2021-го в Києві

Зараз ви читаєте новину «Парламент ухвалив законопроєкт щодо використання в медицині ліків на основі канабісу.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути