вівторок, 23 серпня 2011 15:10

Один із call-центрів у Вінниці запровадив послугу "казки по телефону"

 

18 серпня, четвер, 14.35

На кладовищі Червона гірка в Макіївці на Донеччині починають ховати прем'єр-міністра Криму Василя Джарти. Він помер від раку підшлункової в ніч проти середи.

Кладовище офіційно закрите. Але директорові вказали місце, призначене для цього покійника. Хрест у центрі цвинтаря задрапірований червоною та чорною тканинами. Поруч 2-метровий вінок від президента Віктора Януковича. В асфальті видовбана яма для могили Джарти. Навколо зелений ковролін. Під навісом стоять шість стільців для родини.

Із велетенських динаміків звучить класична музика. Вінки та букети тримають понад 300 держслужбовців, переважно жінки. Їх у робочий день зобов'язали йти на похорон. Навпроти трибуни - взвод курсантів військового училища. Дочки, дружина, мати покійного сідають біля могили. Члени уряду й нардепи стають навпроти. Труна з червоного дерева - на чорному п'єдесталі в центрі.

До мікрофонів піднімаються перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов і мер Макіївки Олександр Мальцев. Усі мікрофони підлаштовані до зросту учасників. Мальцев підходить до найнижчого:

- Нас связывали годы совместной работы, объединяли общие цели. Он был настоящим патриотом, - читає з листка.

Із десяток місцевих жителів спостерігають за церемонією.

- Первый раз вижу, чтоб хоронили в асфальте. Я заглядывала в яму - там колесики, все укутано тканью – не в землю положат, как-то не по-божески, - каже жінка.

- Зато теперь капличку точно поставят. Раз сам хозяин Макеевки будет рядом лежать. И простым покойникам выгодно - территорию в порядок приведут.

На Червоній гірці не поховані родичі Василя Джарти. Найближчі могили виглядають бідно та недоглянуто

А в цей час:

Заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов пише про Юлію Тимошенко на своїй сторінці у Twitter: "Життю Тимошенко загрожує небезпека. На всьому її тілі з'явились синці від лопнувших судин. На наше клопотання зробити обстеження відповіді немає".

У залі столичного Печерського райсуду захисник екс-прем'єра Юрій Сухов вносить клопотання, щоб до Тимошенко допустили лікаря, який візьме кров на аналіз.

- Юлія Володимирівна знає свій організм. Каже, що ці симптоми не схожі на ознаки її звичайних недуг, - говорить Сухов.

Суддя Родіон Кірєєв клопотання не задовольняє.

У Черкасах міліція допитує 25-річну Оксану Кошову із села Леськи Черкаського району. Зранку її затримали поблизу міської піцерії. Привела туди на продаж свою 3-річну доньку. Спочатку просила за неї $5 тис. Коли їй запропонували $3 тис., погодилася.

Жінка пиячила. Сусіди розповідають, що кілька тижнів тому ледь відбили дівчинку від великого бродячого пса, який накинувся на неї.

Киянка Христина Ковиліна, 34 роки, заходить у "Сільпо" біля станції столичного метро "Героїв Дніпра". Хоче купити диню. Їх нема. Це - третій супермаркет мережі, в який прийшла жінка.

За 15 хв їде у "Велику Кишеню". Потім — в "Ашан". В обох супермаркетах дині по 6 грн. Це удвічі дорожче, ніж були в "Сільпо". У маршрутці додому вирішує, що зварить кукурудзу та уявлятиме, що то диня. Цього дня на пошуки Христина витратила 4 год. Купила на зупинці біля свого будинку дорогою додому. Там дині продавали по 4 грн/кг.

36-річна Олександра Головатюк із міста Ватутіне на Черкащині пише листи у п'ять канадських газет. Шукає двоюрідну сестру Софію. Зв'язок із нею втратився 1965 року.

- Софії зараз десь під 60. Вона молодою виїхала до Канади. Я вісім років пишу в "Жди меня", і ніякого результату. Звернулася в "Червоний хрест України". Вони шукають тільки близьких родичів: батька, матір, рідну сестру. Але надіслали адреси шести канадських редакцій, які могли б допомогти.

У райвідділі міліції Вінниці поливають коріння 45 кущів кан, що лежать у мішках на задньому дворі. Напередодні вночі затримали 38-річного Євгена Пашкова, який на клумбі посеред проспекту виривав квіти з корінням.

- На дачі хотів посадити, - виправдовується Пашков. - Їх всьо равно вже будуть викопувати на зиму і викидати.

Конфісковані кущі вирішили посадити біля райвідділу. Пашкову загрожує штраф 1700 грн або позбавлення волі до 3 років.

Що робили минулого тижня в міліції

Володимир Жовкла із села Переброди Дубровицького району на Рівненщині поскаржився у прокуратуру, що 15 серпня його побили "беркутівці". Намагалися зупинити авто вночі посеред лісу. Володимир каже, що робили це рукою, а не жезлом, тому не став. "Беркутівці" почали стріляти по машині. Наздогнали Жовклу біля його двору. Почали бити. Заливали в горло горілку, намагалися втопити в річці. Потім відвезли в райвідділ. Мовляв, Володимир був п'яний. Його односельці кажуть: "Якщо не буде об'єктивного розслідування, вчинять самосуд".

Слідчий Управління боротьби з організованою злочинністю та працівники спецпідрозділу "Сокіл" 17 серпня побили адвоката Дмитра Карпенка в дворі Соснівського районного суду Черкас. Він підійшов запитати, куди відвезуть його підзахисного. На адвоката одягли наручники й почали бити. Медики зафіксували в нього закриту черепно-мозкову травму, струс, численні забої тулуба та кінцівок, забій нирок, рвано-різані рани на руках. У той день підзахисного Карпенка мали звільнити з-під варти, але суд не відбувся.

18 серпня в Донецьку міліція затримала трьох журналістів та громадських діячів, які знімали на відеокамеру кортеж Віктора Януковича. Президент приїхав на похорон Василя Джарти до Макіївки. Журналісти стояли на узбіччі неподалік аеропорту. До них підійшли міліціонери, посадили в машину й відвезли до Київського райвідділу обласного центру. Причину затримання не пояснили.

 

"Єдине, що можу порекомендувати, - це не їздити ні в якому разі на полювання"

Юрій ЛУЦЕНКО, екс-міністр внутрішніх справ, про рішення віце-прем'єра Сергія Тігіпка об'єднати його партію "Сильна Україна" з Партією регіонів

 

120 000 000 гривень штрафу має заплатити альянс "Українська авіаційна група", що складається з компаній "Аеросвіт", "Дніпроавіа" і "Донбасаеро", за погане обслуговування пасажирів. Це - найбільший штраф, який будь-коли виписувала Держінспекція із захисту прав споживачів.

Один із call-центрів у Вінниці запровадив послугу "казки по телефону". У базі 99 українських казок, стільки ж оповідань та віршів. Є шкільні твори з української та зарубіжної літератури для 5 - 8 класів.Розповідають українською, російською та англійською мовами вчителі й вихователі. Коштує послуга, як звичайна міська розмова.

В Івано-Франківську розмальовують каналізаційні люки. Депутат міськради Оксана Савчук каже, що так борються з крадіями. Ті не зможуть здавати кольорі люки на металобрухт.

Українцi найбiльше бояться зростання цiн, безробiття, невиплати зарплат i пенсiй, збільшення злочинностi, зупинки пiдприємств і голоду. А ще - заразитися небезпечними iнфекцiями, масових вуличних заворушень і холоду в квартирi. Такі результати нацiонального щомiсячного дослiдження "Омнiбус", проведеного компанiєю TNS у липнi 2011-го.

 

 

- Кажуть, Луценку шиють ще одну справу.

- Яку?

- Київський зоопарк несе великі збитки, тому що всі хочуть потрапити в Печерський суд і подивитися на екс-міністра в клітці.

Мера Луцька запитують:

- Чому ви наклали вето на рішення депутатів назвати вулицю на честь Тимошенко?

- Бо вона не сиділа в нашому місті.

 

Зараз ви читаєте новину «Один із call-центрів у Вінниці запровадив послугу "казки по телефону"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути