Ексклюзиви
середа, 14 березня 2012 17:08

Ну, що, невісточко, носиш трусики?

 

25-річна Надія КРИВОРУЧКО з міста Кагарлик Київської області просить свекруху не дарувати їй нічого.

- Свекруха тільки з подарунком на весілля вгадала. Принесла електричний самовар у формі жолудя з хохломськими візерунками. Тепер, коли в гості приходить, разом чаюємо.

На Новий рік презентувала нам із чоловіком по комплекту спіднього. Каже: "Довго думала і вирішила взяти корисний подарунок". Синові купила сімейки з бананчиками, а мені - рожевий бюстгальтер і чорні труси. Чоловік одразу почав мені підморгувати. А вона каже: "Рада, що вам сподобалося". Поміряла я той комплект наступного дня. Труси більші на два розміри, а ліфчик - на розмір менший. Віддала їх мамі, а ліфчик - сестрі. За тиждень свекруха питає: "Ну, що, невісточко, носиш трусики?" Хотіла все їй виказати, але чоловік руку стиснув, щоб промовчала. Через силу сказала: "Це ж треба таке око мати. Як влите все на мені сидить".

Улітку коротко підстриглася. Свекруха хвалила нову зачіску. За місяць поїхала відпочивати в Закарпаття. Привезла мені дерев'яні палички для волосся і кілька заколок. Не витримала, кажу: "Мамо, куди ж мені їх чіпляти?" А вона: "Ой, дорогенька, а я все думаю, що волосся в тебе довге".

Флакон був без кришки. Такі продають із 50-відсотковою знижкою

Якось Ірина Павлівна прийшла в гості й давай розпитувати, що я люблю читати. Кажу, класику люблю. Свекруха на столі помітила книжку Дена Брауна "Код да Вінчі". Спитала, чи подобаються його книжки. Я відповіла, що чоловік диск із фільмом за цією книжкою купив. Кіно сподобалося, то й роман вирішила почитати. Я з іншої кімнати чула, як вона із сумки дістала блокнот. Видно, записувала автора. За кілька тижнів принесла мені на день народження "Код да Вінчі".

Брат чоловіка займається бізнесом. Літає в Китай по товар. Одного разу взяв із собою маму. Вона привезла чоловікові широченні шовкові штани й сорочку з поясом, а мені - червоне кімоно з жар-птицями. Хоча знає: я терпіти не можу цей колір. Онучці купила червоні штани й куртку, прикрашені золотим візерунком. Дитина швидко виросла, так і не ходила в ньому. Хотіла віднести той костюм у комісійний магазин, але там сказали: "Хто ж його купить? У нашому місті китайців поки що немає". Свій і чоловіковий наряди відвезли в село до моїх батьків. Я кілька разів його одягала, коли йшла в літній душ. То після того сусіди прибігали, питали, що це за іноземці до нас приїхали.

На 25-річчя Ірина Павлівна подарувала мені парфуми "Шанель №5". Флакон був без кришки. Подруга сказала, то - тестер. Його продають із 50-відсотковою знижкою.

А для 3-річній внучці свекруха принесла набір - дошку й букви на магнітах. Наталка вже знала букви, пробувала складати слова. Одного разу готувала на кухні вечерю. Чую, дитина плаче. З якоїсь букви випав магніт, а вона його в ніс запхала. Добре, що не глибоко вдихнула. Витягли пінцетом. Подзвонила Ірині Павлівні пожалітися. Вона каже: "А що ж ти думала? Дитину саму оставлять не можна".

Треба запитати, що хоче отримати

Ігор КОРНІЄНКО, 50 років, голова Асоціації практикуючих психологів Львівщини:

- Той, хто дарує, має добре вивчити іншу людину, спостерігати за нею. Є люди-демонстранти. Вони люблять підкреслювати свою значимість. Їм варто презентувати яскраві речі: оригінальні запонки, краватку чи годинник, яких немає ні в кого. Якщо це жінка - тоді авторські прикраси, дизайнерські речі.

Люди-візуали сприймають світ очима, аудіали - на слух, кінестетики - на дотик, дискретики - через логіку. Першим краще дарувати картини, вази ексклюзивної роботи, ілюстровані книжки, фільми. Другим - диски з музикою. Кінестетики зрадіють теплим на дотик речам - дерев'яним, керамічним. Дискретикам сподобаються логічні ігри, книжки.

Темперамент теж впливає на вибір подарунка. Для сангвініків життя - це спосіб вираження себе й поле для випробувань. Вони практичні. Їм не треба ваз і статуеток.

Флегматики - розважливі, цінують своє слово. Вони ніколи не купляють собі того, що не можуть дозволити. Їм можна придбати велосипед, спортивний одяг, аксесуари.

Холерики - збудливі й вибухові. Для них краще купувати спокійні речі - годинник, телескоп. Їм не треба кілька речей, краще одну практичну.

Меланхолікам подобаються речі зі світлим забарвленням, м'які - іграшки, подушки з написом Love You.

Щоб догодити подарунком, треба опосередковано запитати, що буде приємно отримати, про що мріє. Навіть якщо людина назве конкретну річ, все одно це буде сюрпризом. Бо парфуми бувають різні. Велосипеди є різних кольорів, з різним сідлом.

Я був на ювілеї однієї чудової жінки. Сиділи за столом, коли приїхав її заможний чоловік. Дає їй презент у пакеті, каже: "Таку гарну річ для тебе дістав". Вона відкриває, а там - дуже дорогий бронзовий змішувач для води. Річ справді дорога. Але вона не підкреслює цієї жінки й того, яка вона особлива для чоловіка.

Текст: Леся МЕЖВА

 

Зараз ви читаєте новину «Ну, що, невісточко, носиш трусики?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути