Ексклюзиви
четвер, 26 серпня 2010 10:20

Німецька вівчарка не підпустить до маленьких дітей чужих

Жителька міста Ірпінь поблизу столиці Ольга Пазюра, 36 років, тричі на тиждень водить свою німецьку вівчарку Тріну до школи. Там кінолог Сергій Гілярний учить собаку служити господарям.

- У нас приватний сектор. вівчарка має не тільки вміти подавати лапу, а й захистити, якщо на мене чи на моїх дітей хтось нападе, - пояснює Ольга. Вона теж кінолог. Каже, навчила Тріну бути культурним псом. Однак, щоб освоїти команди охорони, треба кілька людей.

- Власники собак зазвичай просять навчити командам - \"на місце\", \"лежати\", \"віддай\". Якщо регулярно займатися, вони знатимуть їх за два місяці. Наступний крок - команди з витримки. Це коли ви йдете в магазин, а пса не прив'язуєте, наказуєте : сидіти. За півгодини повертаєтеся, а він не лежить, не стоїть, а сидить. Це складно, бо собаки непосидючі.

Година занять індивідуального дресирування в Ірпені коштує 100 грн. Команди охорони - 150-200 грн. На майданчику разом з іншими собаками - 50 грн.

- \"Німці\" - найкращі серед собак. Вони не підпускають до маленьких дітей чужих, коли ті граються, добре охороняють дім, - каже Сергій Гілярний, 25 років. - Кожну породу виводили з певною метою. Перед тим, як купувати пса, треба знати - навіщо він вам. Лабрадора - такого як у Путіна - легше застрелити, ніж змусити покусати людину. Лайка побачить іншого собаку й побіжить битися з ним. Якщо  мені треба було б охороняти якесь велике приміщення, я взяв би трьох сук німецької вівчарки. Вони хоч і течуть раз у півроку, але відданіші за кобелів.

Зараз ви читаєте новину «Німецька вівчарка не підпустить до маленьких дітей чужих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути