Ексклюзиви
вівторок, 30 травня 2017 20:51

Не було серйозних травм

Конте прийняв команду в розібраному стані. При ньому проявили себе ті, хто не реалізувався в попередньому сезоні – Азар, Коста, Куртуа, Кехілл, Матич. Усі, кого звинувачували в зливі попереднього тренера Жозе Моуріньйо. Антоніо вбудував нових гравців – лівофлангового Маркоса Алонсо і центрального захисника Давида Луїса.

"Челсі" не лише чемпіон, а й більше за всіх забив м'ячів. Команді щастило в тому, що не було серйозних травм.

Спочатку Антоніо прийняли важко. Не подобалася його манера переривати тренування, вказувати всім на помилки. Але він багато працював із колективом: влаштовували сімейні посиденьки, виїжджали на барбекю.

Конте домовиться з керівництвом про збільшення зарплати й додаткове фінансування для посилення команди. Тестом для нього стане Ліга чемпіонів. Останнім часом англійські клуби нічого там не досягають.

Артем ФРАНКОВ, 46 років, головний редактор журналу "Футбол"

"Челсі" легко виграв чемпіонат Англії. Одна з причин – неучасть у єврокубках. Команда була свіжіша, ніж інші. Додайте сюди перебудову в конкурентів – "Манчестер Юнайтед", "Манчестер Сіті" і "Ліверпуль". Допомогло Конте й те, що перед ним "Челсі" тренував Моуріньйо, який теж є фанатом ігрової дисципліни. Команда була готова до вимог італійця.

На привабливіші пропозиції Конте не спокуситься. В Англії є прислів'я: краще – ворог хорошого. Можна покращити фінансовий стан, але погіршити життя.

Лондонці мали оптимальний баланс у півзахисті. Насамперед це заслуга Канте. Ще одна сильна якість команди – швидкі контратаки.

На старті сезону Антоніо прийняв кілька складних рішень. Після поразок від "Ліверпуля" й "Арсеналу" перейшов на схему з трьома центральними захисниками. Флангові Мозес й Алонсо стали ключовими гравцями.

Конте виграв три поспіль чемпіонства Італії з "Ювентусом". Може повторити це в Англії із "Челсі".

Наступний сезон буде складнішим для всіх. "Манчестер Сіті", "Манчестер Юнайтед", "Ліверпуль" стануть сильніші. Але все одно бачу "Челсі" фаворитом.

Флорім ЦАНОЛЛІ, 31 рік, коментатор каналу DigitAlb, Косово

За якістю гри "Челсі" – найкраща команда англійської прем'єр-ліги. Найбільше забивають і чудово захищаються. Конте має у розпорядженні сильних воротаря й вінгерів. Канте діє майже ідеально, Азар оновився, а Коста – знову вогняний. "Челсі" – міцний ментально.

Конте ніколи не зупиняється і весь час намагається вдосконалюватись. У наступному сезоні команда буде ще сильніша.

Пшемислав РУДСЬКИЙ, 39 років, журналіст газети Przegląd Sportowy і каналу CANAL+, Польща

Зараз ви читаєте новину «Не було серйозних травм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути