четвер, 27 квітня 2017 19:02

Між Одесою та Стамбулом запустили пором

Середа, 12 квітня, 11:42

Житомирянка 48-річна Лілія Ільницька народжує трьох доньок у міському перинатальному центрі. Їй роблять кесарів розтин. Немовлята важать 1630, 1650 і 1890 грамів, добре почуваються. Їх несуть у відділення інтенсивної терапії.

– Народилися на 35-му тижні вагітності, тому мають пройти період адаптації. Потребують комфортних умов перебування і нагляду, – говорить завідувач відділення інтенсивної терапії новонароджених Сергій Лапоног, 41 рік.

Лілія Ільницька із чоловіком 51-річним Андрієм торік зважилися на штучне запліднення. Єдиний їхній син 24-річний Дмитро загинув у АТО 2014-го. Служив у 95-й окремій аеромобільній бригаді.

– Син дав нам сили піти на такий крок. Вимолив для нас дітей на небі, аби не горювали. Буде їм янголом-охоронцем, – каже Андрій Ільницький.

– Ми хотіли, аби у Дмитра були братики чи сестрички. І раді, що вдалося, – каже Лілія. – Бог дасть сили – виростимо і поставимо на ноги всіх.

Дівчат назвали Олександрою, Дарією і Марією.

Автор: уніан
  Головну сцену Євробачення зводять у київському Міжнародному виставковому центрі. Конструкція площею 350 ”квадратів” нагадує космічний корабель. Важить 30 тонн. Її закінчать встановлювати 20 квітня. Євробачення пройде 9–13 травня
Головну сцену Євробачення зводять у київському Міжнародному виставковому центрі. Конструкція площею 350 ”квадратів” нагадує космічний корабель. Важить 30 тонн. Її закінчать встановлювати 20 квітня. Євробачення пройде 9–13 травня

А в цей час:

– Ти в мене найкращий! – харків'янка 28-­річна Олена Мотуз обіймає чоловіка Валерія, 29 років.

Він купив дружині білу Skoda Octavia. Підігнав її до під'їзду і попросив Олену спуститися.

– Сказав, що забув ключі від домофона і не можу зайти, – говорить Валерій ­Мотуз. – Коли жінка вийшла – сидів за кермом. ­Подумала, що мене підвіз хтось із друзів. Коли розповів, що авто дарую їй на день народження – розплакалася. Вона не чекала, бо 28-річчя святкували два дні тому і я вже подарував їй телефон. Машина не нова. Взяв її за 215 тисяч гривень у знайомого тиждень тому. Вимивав і ремонтував на сервісі. Дружина отримала права позаторік, періодично користувалася моїм стареньким BMW.

Валерій Мотуз їздить на заробітки в Польщу. На автомобіль відкладав півтора року.

– Пропала ковбаска, сальце, редиска. Тепер будемо їсти повітря, – плаче 45-річна Олеся Крамаренко з Полтави.

У маршрутці в неї вкрали сумку з ­продуктами. Там була домашня ковбаса, запечене сало, копчена скумбрія, твердий сир, овочі, курячі гомілки на шашлик, паски і яйця. На все витратила 800 грн.

– Їхала втомлена, сумку поставила під сидіння. Кума подзвонила. За розмовою не помітила, що торбу витягли, – розповідає Олеся. – В пасажирів питала – нічого не бачили.

– 800 гривень не вартують твоїх сліз. У таке свято злодію треба пробачити і побажати здоров'я, – заспокоює дружину чоловік Василь, 50 років.

Наступного дня разом йдуть по продукти.

Дніпровець 34-річний Віктор Осипенко закидає у вантажівку 24 мішки зі сміттям. Непотріб у двір його дачі два місяці викидали сусіди.

– У житті не зустрічав такої наглості, – каже Віктор. – Дачу купив торік. Двір був брудний, бо тут жили алкоголіки. Все вичистив. ­Потроху став ремонтувати хату. Їздив щовихідних. Із сусідами особливо не спілкувався. Але вони знали, що в домі є нові господарі. Два місяці тому зламав руку, сюди не навідувався. Учора приїхав, а по двору пацюки бігають. Усюди пачки з-під молока, пива, консервів, перегнилі недоїдки. Подзвонив двом друзям. Увесь ранок згрібали це лайно. Найняли машину. Непотріб скидали мешканці восьми дворів. Самі зізналися, коли обходив їх. Викидали, бо думали, що я відмовився від хати.

  Італійські поліцейські арештували пляшки з кримським вином, які росіяни привезли на виставку вин Vanitaly у Верону. Це – алкоголь з окупованої території, пояснили. У РФ арешт назвали провокацією.  ”У стародавньому Римі говорили, що істина у вині, здоров’я – у воді. У деяких сучасників здоровий глузд – у жовчі”, – натякає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Італійські поліцейські арештували пляшки з кримським вином, які росіяни привезли на виставку вин Vanitaly у Верону. Це – алкоголь з окупованої території, пояснили. У РФ арешт назвали провокацією. ”У стародавньому Римі говорили, що істина у вині, здоров’я – у воді. У деяких сучасників здоровий глузд – у жовчі”, – натякає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

147 в'язнів за останні два роки перевезли з окупованого Донбасу до українських тюрем. На непідконтрольній території залишається майже 500 засуджених

579 390 гривень штрафу заплатили 10 українських радіо­станцій за недотримання мовних квот. За ними україномовною має бути кожна четверта пісня в ефірі

У 8 років на зло батькам утік з дому, бо заборонили йти зі старшими хлопцями на нічну рибалку. У портфель взяв яєць, сиру і ковбаси. Півтори доби гуляв посадкою й полями за селом. Додому повернувся, бо закінчилася їжа. Мати наполовину посивіла. Вразила баба. На другий день пошуків купила на ринку кілька вінків.

Віктор МАРЧЕНКО

На Великдень у прабаби стався інфаркт. Сусід відвіз її машиною у лікарню. Там врятували. Наступного дня пішли провідувати бабу, а вона плаче на ліжку. Треба було дати мені вмерти, каже. Вірила: тим, хто відходить у Великдень, прощаються всі гріхи й вони потрапляють у рай.

Ольга ЛОМІНА

У провулку підбіг чоловік років 30 і простягнув 250 гривень. Сказав, що в нього сьогодні день народження і він вирішив роздати півтори тисячі гривень перехожим, які сподобаються. Поздоровила його й подякувала.

Юлія ЧУБ

"Усі олігархи хитрі й брехливі. Не тримають слово. Ігор Коломойський – найяскравіший із них. Коли лається на людину матом, то це означає, що ставиться до неї добре", –

Святослав ПІСКУН, колишній генпрокурор

Українці 27-річній Наталії Омельчук в Індії пересадили серце тамтешнього банкіра, який загинув у аварії. Майже $100 тис. на операцію зібрали волонтери. Серце жінки почало відмовляти торік, коли вагітною перехворіла на грип і пневмонію. Дитину втратила.

92% громадян України вважають себе етнічними українцями, 6% – росіянами, йдеться у соціологічному дослідженні Центру Разумкова. Опитали 2016 людей у всіх регіонах країни, крім окупованих територій. Найчастіше етнічними українцями визнають себе люди віком до 29 років.

У дніпровському конструкторському бюро "Південне" почали розробляти ракети, що вражають цілі на відстані до 50 км і до 150 км. З часом дальність польоту сягатиме 250 км, каже генеральний конструктор Олександр Дегтярьов.

Між Одесою та Стамбулом 9 квітня запустили семиповерховий пором "Каунас". Маршрут долає за 27 год. Ходитиме щовівторка і щоп'ятниці. Окрім пасажирів, перевозить автомобілі, вагони й вантажні контейнери. Пасажирський квиток коштує від 2,4 тис. грн.

Із 12 квітня квитки на літаки в Україні продають лише за паспортом.

Найскоріший ефект дасть децентралізація

Мати державу – це як володіти рестораном. Аби справи йшли добре, треба найняти кухаря, офіціантів, бухгалтера. Добрих фахівців знайти нелегко.

В Україні зараз треба, щоб на своєму місці були не тільки президент, прем'єр-міністр, голова Національного банку. А й той, хто керує в'язницями, приміром. Бо реформувати потрібно не лише економіку, освіту, культуру. А й податкову систему, поліцію.

Найважливіші реформи – децентралізація, демонополізація й освітня. Від них залежить, яка буде Україна за 10, 20, 50 років. Помітний ефект найскоріше можна отримати від децентралізації.

Кшиштоф СТАНОВСЬКІ, президент Фонду міжнародної солідарності

Вугілля знову купуватимемо в окупантів

Редут блокувальників "Богдан" біля Гірського-Золотого на Луганщині розігнали, щоб знову закуповувати вугілля в окупантів. Це логічне продовження переговорів у Мінську. Окрема підгрупа говорила про відновлення економічних зв'язків з окупованими територіями. Влада показала, що готова добитися свого. Хочуть відтворити стару схему. В ЛНР заявили: припинять націоналізацію українських підприємств, якщо Київ купуватиме в них вугілля.

Влада будь-якими методами припинятиме блокаду. І припише собі, що вирішила питання енергетичної безпеки й повернула Україні підприємства.

Дмитро СНЄГИРЬОВ, правозахисник

Прем'єр не мислить масштабно

Гройсман відкритий до спілкування, має волю. Але йому бракує знань і політичного досвіду. Не мислить масштабно, тому в уряду відсутня економічна філософія.

Вадим КАРАСЬОВ, політолог

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

На вихідних гостювали у свекрухи. Вона наготувала жирного й смаженого. Їли, бо не хотіли, щоб образилась. Після застілля мене знудило на її новий диван. Пообіцяла оплатити хімчистку.

Олександра, 25 років

 

Знайомий покликав садити картоплю. Батьки образилися, бо цього дня теж були на городі. Мене не звали, бо пожаліли. Тепер кажуть, що не поділяться врожаєм.

Андрій, 27 років

Однокласник займався ­футболом з дитинства. Грав у ­молодіжній ­команді одного з клубів прем'єр-ліги. У 19 років поїхав у Бельгію. З футболом не вийшло. Влаштувався вантажником у кафе. Зрозумів, що хоче готувати. Повернувся в Україну, закінчив кулінарні курси. Має два ресторани.

Віталій, 29 років, Дніпро

Зараз ви читаєте новину «Між Одесою та Стамбулом запустили пором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути