вівторок, 03 вересня 2019 17:10

Михайличенко протримається на посаді рік

– Ми вже стільки терпіли, треба ще, – каже президент "Динамо" Ігор Суркіс, 60 років, 24 серпня після домашньої нічиєї його клубу з донецьким "Олімпіком". Це був перший матч киян під керівництвом тренера Олексія Михайличенка. Його призначили наставником, бо попередник – Олександр Хацкевич – програв бельгійському "Брюґґе" й вилетів із Ліги чемпіонів.

Ігор Суркіс та його брат Григорій, 70 рокіів, володіють клубом із 1993-го. Найбільший успіх – вихід у півфінал Ліги чемпіонів 1999-го з тренером Валерієм Лобановським. Після його смерті "Динамо" поступилося "Шахтарю" позицією найсильнішого клубу України. Брати змінюють тренерів, але глобального результату це не дає. Три роки поспіль "Динамо" програє національну першість "Шахтарю" й не виходить до групового турніру Ліги чемпіонів

– Негаразди почалися після смерті Лобановського. Ігор Суркіс змінював тренерів у надії знайти нового Валерія Васильовича. Доки ці пошуки тривали, "Динамо" тупцювало на місці, а футбол пішов уперед. Втратили час, який практично неможливо надолужити, – каже блогер 32-річний Михайло Смоловий.

Автор: унiан
  Григорій Суркіс став власником київського ”Динамо” влітку 1993 року
Григорій Суркіс став власником київського ”Динамо” влітку 1993 року

У чому головна проблема Суркісів?

– Вони ставляться до "Динамо", як до іграшки, хобі. А не як до проекту, що може принести фінансову користь. Мовляв, витрачаємо гроші й можемо робити, що хочемо, наплювавши на вболівальників. Ставлять на ключові посади в клубі людей, головна чеснота яких – особиста відданість, а не професійні якості. Такі ніколи не скажуть власникам, що роблять щось не так. Навпаки, говоритимуть, що відсутність результатів – це збіг обставин і невдовзі все нормалізується.

Чи може бути у "Динамо" новий власник?

– Не уявляю, що має статися, аби Суркіси розсталися з клубом. Це – їхня дитина. Зляться, коли команда програє, але все прощають.

Що дасть призначення Олексія Михайличенка на посаду головного тренера команди?

– Я до цього ставлюся оптимістично. Михайличенко – теж учорашній день футболу. Щонайбільше затримається на посаді рік-два. І тоді є шанс, що Суркіси таки призначать іноземного тренера. Усіх проблем це не вирішить. Але результати команди можуть покращитися.

Зараз ви читаєте новину «Михайличенко протримається на посаді рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути