четвер, 21 жовтня 2021 09:40

Медичні заклади перейшли на електронні лікарняні листки непрацездатності

П'ятниця, 1 жовтня, 20:35

– Приберіть свої речі! Я не винна, що вам продали такий квиток. Спеціально брала нижнє, щоб ніхто не заважав, – свариться з киянином 34-річним Ігорем Савченком сусідка по купе Людмила.

Чоловікові продали квиток у 14-й вагон потяга №117 Київ – Чернівці. Поряд сидить дівчина, яка мала їхати в 15-му вагоні. Але такого в поїзді немає.

– Напродавали квитків у чотири неіснуючі вагони. Начальник потяга спочатку відмахувався. Але понад 120 людей не лишиш на пероні, – розповідає Ігор. Порозпихували по купейних. Сиділи по двоє-троє на одному місці. Пасажири сердилися. Поряд у купе просто замкнулися, щоб нікого не брати. Я і їх розумію, але їхати треба всім.

Укрзалізниця пояснила, що через обвал карстових печер у Чернівецькій області змінили маршрут потяга. Довелося зменшити кількість вагонів.

"Розбираємося, чому бригада поїзда не отримала вказівок стосовно пересадки", – відписали на скарги пасажирів у фейсбуку.

Провідники сказали, що пересадять людей на місця тих, хто сходить.

– О 23:00 мене із сусідкою відправили в купе, бо там двоє зійшли у Вінниці, – продовжує Ігор, – але у Хмельницькому на ці місця сіли люди. Знову нас піднімали, знову ганяли. Купе провідників були забиті. Туди забрали сім'ю з дітьми. Це найнезабутніші 12 годин із Києва до Чернівців.

Ігор Савченко звернувся до Укрзалізниці по компенсацію. Відповіли, що ситуацію розслідують

Автор: Сергій Старостенко
  Люди стоять на поминальній молитві за розстріляними в Бабиному Яру біля пам’ятника ”Менора” в Києві в неділю 3 жовтня. Вшосте провели Марш пам’яті від метро Лук’янівська до урочища. Автор ідеї Євген Городецький каже, що цим шляхом ішли кияни 1941 року. В заході взяли участь понад 800 людей. 29 і 30 вересня 1941-го в Бабиному Яру розстріляли  34 тисячі киян. За час німецької окупації там стратили понад 100 тисяч людей
Люди стоять на поминальній молитві за розстріляними в Бабиному Яру біля пам’ятника ”Менора” в Києві в неділю 3 жовтня. Вшосте провели Марш пам’яті від метро Лук’янівська до урочища. Автор ідеї Євген Городецький каже, що цим шляхом ішли кияни 1941 року. В заході взяли участь понад 800 людей. 29 і 30 вересня 1941-го в Бабиному Яру розстріляли 34 тисячі киян. За час німецької окупації там стратили понад 100 тисяч людей

А в цей час:

– Їла салат із крабовими паличками, фаршировану щуку й хамон. Я не вперше травлюся на весіллі, бо шлунок слабкий. Прийняла сорбенти, але легше не стало. Тільки коли лежу, не тошнить, – лучанка 37-річна Юлія Руденко розповідає по телефону сімейному лікарю Оксані Левковській, 49 років.

– Тест на вагітність робили? – запитує та.

– Яка там вагітність! Ми 12 років намагаємося, але марно, – каже Юлія, але відправляє чоловіка 39-річного Вадима Руденка в аптеку.

Через 20 хв. робить чотири тести. Всі позитивні.

– Не може бути! – стрибає на радощах. – А ми вже документи на всиновлення подали. Не повірю, доки не підтвердить лікар.

Записується на ультразвукове дослідження. Там діагностують шість тижнів вагітності.

– Вирішили від намірів не відмовлятися. Одну дитинку народимо, другу – всиновимо, – говорить Вадим.

Батьки 17-річної киянки Маргарити Мельникової телефонують у поліцію. Зранку дівчина пішла в коледж, але на парах не з'явилася. Телефон вимкнула.

– Обдзвонили подруг, хлопця, колишнього кавалера. Ніхто її не бачив, – кажуть поліцейському. – Вчора посварилася з бабусею. Та просила вигуляти собаку. Рита відповіла, що погано почувається. Подумали, пішла з дому.

Фото дівчини публікують у соцмережах. За 20 хв. у поліцію телефонує жінка.

– Вашій доньці зранку стало зле у трамваї. Почала блювати, зомліла. Ми викликали "швидку". Документів не знайшли. Телефон випав і розлетівся. Її забрали в лікарню на вулиці Запорожця.

Батьки їдуть у медзаклад. Там з'ясовують, що Маргариті прооперували гнійний апендицит.

  Президент Володимир Зеленський привітав українських учителів із професійним святом у Фейсбуку 3 жовтня. ”Вчитель – це не лише про те, щоб дати знання. Це про велику сім’ю, де кожен учень стає твоєю дитиною”, – написав у вітанні. Із 20 вересня можна працювати тільки школам, де вакциновано принаймні 80 відсотків персоналу. Дитячих садків це не стосується. ”Якщо наповнити порожню голову мильними бульбашками, то вона лусне чи злетить?” – запитує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Президент Володимир Зеленський привітав українських учителів із професійним святом у Фейсбуку 3 жовтня. ”Вчитель – це не лише про те, щоб дати знання. Це про велику сім’ю, де кожен учень стає твоєю дитиною”, – написав у вітанні. Із 20 вересня можна працювати тільки школам, де вакциновано принаймні 80 відсотків персоналу. Дитячих садків це не стосується. ”Якщо наповнити порожню голову мильними бульбашками, то вона лусне чи злетить?” – запитує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

У спадок дістався будинок у селі. Поїхала туди з компанією відпочивати. Людей там мало, одразу всі все знають. За тиждень сусіди написали заяви в поліцію, що їх обікрали. Звинуватили нас. Тепер у судах доводимо, що не причетні.

Ярослава НАЗАРЧУК

Доки на роботі, дітей доводиться лишати самих удома. У них дистанційка, чоловік на заробітках. Якось приходжу й бачу дим із кухні. Старший готував їсти, збоку загорілася шмата. Діти могли загинути.

Наталя КАМІНСЬКА

Звільнилася з роботи, бо дочка їхала в Польщу й хотіла, щоб діти були зі мною місяць. Домовилася з начальницею, що залишить місце. Повернулася, а там нова людина. Керівниця сказала, що нічого такого не було. Втратила роботу за кілька років до пенсії. Тепер донька мусить допомагати.

Валентина МИРОВА

"В Україні майже вичерпалося джерело потенційних покупців житла. На фінансовому плаву залишилися 7–8 відсотків громадян, які ще здатні купити квартиру – за готівку, в іпотеку чи на виплат", –

Олег СИНЕЛЬНИКОВ, журналіст

"Підтвердили схему переказу коштів від структур олігарха Ігоря Коломойського до офшорних фірм президента Володимира Зеленського та його соратників братів Шефірів, Андрія Яковлєва й нинішнього керівника Служби безпеки Івана Баканова. Тож доведено: маємо президента не лише зрадника – вагнергейт, а й корупціонера", –

Віктор БОБИРЕНКО, політолог

Крадуть завжди

Термін "крадівництво" – витвір нинішньої опозиції, яка закидає Зеленському, що на його програмі "Великого будівництва" наживаються спритні ділки. Так і є. Одне лише непокоїть: хто заважав нинішній опозиції робити те саме, коли вона мала владу, але при цьому не красти?

Історія доводить, що на великих будовах крали завжди. І завдання суспільства – контролювати, щоб крали менше. Як на мене, нехай крадуть, аби лише в нас будували та ремонтували дороги, мости, залізниці, тунелі. Все те, без чого сучасна економіка розвиватися не може, без чого ми приречені залишатися країною четвертого світу. Четвертого, бо в Африці дороги набагато кращі за наші.

Слід розуміти, що, коли в нас під приводом боротьби зі зло­вживаннями зупиняється той чи інший великий проєкт, це означає одне: на його будівництві хоче красти хтось інший. А доки вони чубляться за допомогою наших непідкупних суддів і правоохоронців, надовго чи назавжди зупиняється зведення того, що слід було звести ще 20 років тому.

Микола НЕСЕНЮК, журналіст

Говорити потрібно на випередження

Безвізу в нас не заберуть. Коли його надавали, ми прописали чітку процедуру на випадок, якщо загроза стане реальною. "З нічого" такі рішення не прийматимуть.

Але є дискусії щодо України. Хтось скаржиться на підробку документів, а хтось – на проб­леми із впровадженням верховенства права. Зараз це некритично, та боком може вилізти. Тому панікувати не варто, тільки емоції підігріваємо, а це на руку Кремлю. Потурбуватися слід: говорити з Євросоюзом потрібно на випередження. Ситуація там може змінитися швидко, а факт дискусій всередині ЄС стане подарунком для Росії. Хай обійдуться без презентів.

Павло КЛІМКІН, ексміністр закордонних справ

681 тисячу гривень допомоги виплатив Фонд соціального страхування медичній сестрі зі Львівської області. Жінці підтвердили третю групу інвалідності після перенесеного Covid-19. Його кваліфікували як гостре професійне захворювання

1 жовтня медичні заклади перейшли на електронні лікарняні листки непрацездатності. Паперові видаватимуть тим, хто відкрив їх до 1 жовтня та якщо заклад не має технічної можливості оформити електронний. При наро­дженні дитини також видаватимуть паперові.

У додатку "Дія" з 30 вересня можна згенерувати сертифікат про щеплення різними вакцинами. Другою дозою пропонують Moderna чи Pfizer. Документ про повну вакцинацію діє в Україні 365 днів.

Курсування поїзда Київ – Перемишль поновлять із 10 жовтня. Квитки на нього можна купити з початку місяця. Потяги до Польщі зупинили 14 березня торік. Доти працювали п'ять маршрутів із Києва та Львова.

З жовтня по грудень триватиме осінній військовий призов. Перші відправлення почнуться 5 жовтня. Останні – 21 грудня. На строкову службу планують призвати 13,5 тис. людей.

В Україні зберуть рекордний урожай соняшника за всі роки спостережень – 16,8 млн т. На ціну олії це не вплине, кажуть аналітики.

 

Cестра-блогерка мала погані стосунки з матір'ю. Жила окремо, хвалилася, що стала успішною і родина їй тепер не потрібна. Під час чергової сварки забула вимкнути трансляцію в соцмережі. Підписники все почули й почали масово видалятися. Сестра повернулася додому, перепросила, пішла працювати офіціанткою.

Володимир, 30 років, Львів

Мати впала в депресію через смерть собаки. Коли я була мала, уві сні накрилася подушкою, могла померти. Пес за руку притягнув матір до мене. Врятував. Усі його любили, був як член сім'ї.

Галина, 25 років, Івано-Франківськ

Баба жила сама в квартирі, переїжджати до нас не хотіла. Я попереджала, щоб нікого не пускала. Якось приходжу, а та говорить із незнайомкою. Встає й іде шукати банківську картку з паролем. Шахрайка збрехала, що із соцслужби. Як побачила мене, одразу втекла.

Людмила, 23 роки, Тернопіль

Зараз ви читаєте новину «Медичні заклади перейшли на електронні лікарняні листки непрацездатності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути