четвер, 24 лютого 2011 13:32

Мавп Марія Приймаченко почала малювати задовго до того, як побачила

28 ПОНЕДІЛОК

"Малою хотіла стати продавцем квитків у кінотеатрі, аби декого пропускати без квитків і самій безкоштовно дивитися мультики, - згадує 28-річна співачка Йолка. Сім років тому переїхала з Ужгороду до Москви. Торік повернулася в Україну судити шоу "Х-фактор" на телеканалі СТБ. - Потім захотіла стати балериною, навіть змусила бабусю пошити мені балетну пачку. Вона пошила, але на тому і стало".

Виступ Йолки

19.00 Обласний музично-драматичний театр ім. Кочерги, Житомир, пл. Соборна, 6

1 ВІВТОРОК

"Хто такий я, Степан Гіга, зі своєю "Явориною" проти "Черемшини", яку весь світ співає і ніхто не знає, що у неї є автор? Степан Гіга, Іво Бобул, Павло Зібров, Алла Кудлай сьогодні на радіо і телебаченні - "неформат". Але ніхто не може пояснити, що таке "формат". До нас ходили і ходять на концерти", - каже співак. У 2002-му Степан Гіга продав альбом "Вулиця Наталі" мільйонним накладом.

Концерт Степана Гіги "Вино кохання"

19.00, Львів, Оперний театр ім. Крушельницької, пр. Свободи, 28

2 СЕРЕДА

Мавп Марія Приймаченко почала малювати задовго до того, як побачила. Кажуть, вони більше нагадували сусідок художниці із села Болотня на Київщині. Приймаченко любила підписувати свої картини примовками:

- Галя свиней у колгоспі годувала. Виростила поросят тисячу і сімдесят

- Лежень ліг під яблунею, щоб яблуко само упало у рот, а воно його у лоб

- Отакі от звєри жили до нашої ери

Виставка "Дивосвіт творчості Марії Приймаченко" до 27 березня

Львів, Музей етнографії та художнього промислу, пр. Свободи, 15

3 ЧЕТВЕР

"Зняла фільм про життя мексиканських емігрантів, - розповідає 45-річна американська режисерка Наомі Умань. 1906-го її прадід із прабабцею емігрували з Умані до США. - Після показу один критик сказав: "Звідки тобі знати про їхнє життя? Ти ж ніколи не була однією з них!" Тоді я подумала: моє коріння в Україні, колись я була "однією з них", і поїхала знімати новий фільм у село Легедзине під Уманню".

Дві частини фільму "Українська машина часу" покажуть разом із іншими стрічками Умань на фестивалі фільмів, бюджет яких не перевищує $100.

"$100 Film Festival"

The Plaza Theatre, Calgary, Canada. Kensington Road NW T2N 3P4

4 П'ЯТНИЦЯ

"Коли мені було 14 років, не знав, що попросити у батьків на Новий рік, - каже 29-річний Петро Наліч. - Одночасно хотів і гітару, і конструктор Lego Technic з інженерним ухилом. Батьки сказали: "Щось одне". Обрав конструктор, а вони подарували і те, й інше. Цим визначили мої подальші заняття".

Наліч закінчив Московський архітектурний інститут. 2007-го виклав в інтернет саморобне відео на свою пісню "Гітар", яке переглянуло майже 5 млн. людей. Торік представляв Росію на музичному конкурсі "Євробачення".

Виступ "Музыкального коллектива Петра Налича"

20.00, Центр культури і мистецтв НАУ, Київ, просп. Космонавта Комарова, 1

5 СУБОТА

"Кава діє максимум перші півгодини і тільки. А потім, навпаки, шкодить. Досвідчені шахісти п'ють каву після 40 ходу, - пишуть у темі про допінг-контроль учасники шахового форуму. -  Допінг у шахах - це ідіотизм. Розумову діяльність покращують звичайний чай, їжа, вітаміни і свіже повітря. Це теж заборонити? Але кава точно краща за пиво. З вин ліпше пити біле. Червоне частіше викликає мігрень, утому та сонливість".

Шаховий турнір "Винний кубок 2011", Фестиваль вина у Береговому

11.00, Закарпатська обл., Берегове, пл. Кошута

6 НЕДІЛЯ

Вареники з сиром і сметаною були головною стравою українців на Масляну до Другої світової. Казали, що в ці дні "і басурмани вареники їдять". Традиція пекти млинці на Масляну прийшла з північних областей Росії.

Масляна

10.00, Київ, центр "Мамаєва Слобода", вул. Михайла Донця, 2

Зараз ви читаєте новину «Мавп Марія Приймаченко почала малювати задовго до того, як побачила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути