вівторок, 11 грудня 2012 16:46

Лякає тільки те, що смерть може тривати кілька днів

До кінця світу відкладають їжу, вугілля й купують місця в бомбосховищах

21 грудня 2012 року стародавній календар індіанського племені майя пророкує кінець світу. Містики очікують, що того дня на вулиці раптово стемніє, не буде чутно жодного звуку. Зникнуть електрика й зв'язок. У цей час Земля начебто проходитиме крізь галактичну нульову смугу – стан простору, в якому не поширюється жодна енергія.

Ідею про кінець світу обговорюють із квітня цього року, коли археологи знайшли різьблення на кам'яних сходах у Гватемалі. Там викарбуваний нібито цикл із 5125 років від початку Великого календаря майя, і він завершується 21 грудня 2012­го. Занепокоєні люди в різних країнах кілька останніх місяців посилено готуються до початку апокаліпсиса

Кріс ТРІБЛ, 25 років, консультант, Оклахома, США:

– Теракт на вежі­близнюки, ураган Катріна, потім Сенді, потужні цунамі й землетруси. Чи не забагато на короткий час? За останні роки природа ніби збожеволіла. Думаю, кінець світу настане якщо не 21­го, то за десяток років точно. Тоді на вулиці вийдуть зомбі. Буде дуже темно й страшно. Люди у темряві вбиватимуть одне одного, думаючи, що нищать мерців. Я намагаюся паніці не піддаватися. Про всяк випадок купив кілька спеціальних патронів для зомбі. Не впевнений, що стануть у нагоді, але точно не зашкодять.

Мої дідусь із бабусею панікують десь від вересня. Накупили сірників і свічок. Запаслися консервами. Кажуть батькам, аби йшли у відпустку, брали дітей і їхали на два тижні пересидіти в них. Вірять, що в їхньому селі можна буде врятуватися.

Марі ШАРЛОТ, 18 років, студентка, Люрд, Франція:

– Не вірю ні в який кінець світу. 21 грудня просто завершиться календар майя. Він рано чи пізно мав добігти кінця. Я ув'язнювала б усіх, хто поширюють непотрібну паніку. Зараз у світі мільйони людей із нестабільною психікою. Вони, почувши новину про апокаліпсис із авторитетного для них джерела, можуть покінчити з життям. У мене є кілька таких знайомих.

Якби я була впевнена, що за тиждень настане кінець світу, то найперше попросила б у всіх пробачення, віддала борги, провідала б тих, кого давно не бачила. Потім спокійно закрилася б у кімнаті. І хай би було те, що має статися. Від долі ще ніхто не тікав. Батьки навчили мене ніколи не панікувати. Я вірю в Бога, знаю, що все станеться так, як повинно.

Майкл ҐАЛЛАГЕР, 43 роки, соціальний працівник, Барроу, США:

– У нас по телевізору показують передачу "Підготовка до Судного дня". На неї запрошують людей, які готуються до апокаліпсиса. Дехто каже про ядерну катастрофу, інші про стихійне лихо, ще хтось – про війну. Ці люди мають вигляд божевільних. У них горять очі. Фанатично розповідають, скільки кілограмів їжі закупили і скільки літрів води мають у бутлях. Дехто каже, що скуповує зброю.

Я не проти, аби люди готувалися до надзвичайної ситуації, але це вже занадто.

Естес МАРІЧО, 45 років, косметолог, Меріда, Мексика:

– Два роки ходжу до духовного клубу. Наш наставник володіє древніми знаннями. Впевнена, що 21 грудня стануться величезні зміни. Але це буде не смерть, а перехід підготовлених людей у інший вимір. Зараз у світі забагато агресії, злості, жаги до матеріального. Земля не може витримати стільки темних проявів. Якщо ви духовно розвивалися, допомагали ближнім, робили добрі справи, вам нема чого боятися. Навіть якщо цей перехід відбуватиметься через фізичну смерть, вас це не турбуватиме. У новому світі нікого не обходитиме, де його біологічне тіло. Щоб це було максимально безболісно, вчіться медитувати, намагаючись примусити душу покинути тіло.

Іван КАРЕС, 22 роки, продавець сувенірів, Меріда, Мексика:

– Вже чотири роки продаю сувеніри зі шкіри й каміння в Чічен­Іці (стародавнє священне місто Майя. – "Країна"). Шкода, що дата кінця світу так близько. Люди не приїжджатимуть сюди, щоб зарядитися енергією, і мій бізнес може збанкрутувати. Іца входить до обов'язкового списку охочих досягти просвітлення. Мама багато читає латиноамериканських письменників і підказує, на яку тему робити сувеніри. Цього року хітом стали кулони з різними гризунами. Ми навіть через інтернет продали майже 200.

Рамон ЛОДРЕ, 19 років, студент, Мехіко, Мексика:

– У нашої бабусі дар ясновидіння – вона вміє розмовляти з мертвими. Її часто запрошують на телебачення, один раз навіть приїжджав американський телеканал. У листопаді вона бачила сон, що кінця світу не буде. ­Висока біла тінь сказала: "Ми помилилися. Їх три. Один уже стався, другий пішов у землю, третій – у воду. Не треба нічого боятися".

Пабло УТЕГА, 31 рік, експерт у продовольчій компанії, Монтеррей, Мексика:

– Начальник відмовився виділяти гроші на премії й подарунки до Нового року, бо вони можуть не придатися. Ми думали, що він жартує, але вчора дізналися, що це – серйозно. Пообіцяв: якщо кінця світу не ­станеться, ­роздасть нам ці гроші. Секретарка розповіла, що він замовив зі складу 70 ящиків консервованих фруктів і вугілля. Розпорядився все це скласти у своєму кабінеті.

Патрісія РОБЕРТС, 25 років, реаніматолог, Бостон, США:

– Моя бабуся чотири роки в якійсь релігійній секті. З березня витратила понад 15 тисяч доларів на паломництва й пожертвування. Там розповідають, що треба підготуватися до 21 грудня, бо це – один із передвісників другого пришестя Христа. Попереднім був вибух "Фукусіми" (атомна електростанція в Японії. – "Країна"). Два тижні тому нам зателефонувала мамина подруга, що працює в банку. Попередила, що бабуся прийшла знімати всі наші накопичення – майже чверть мільйона, щоб "позбутися всього матеріального і стояти перед Христом голою". Добре, що ми встигли її зупинити. Зараз домагаємося визнання бабусі недієздатною.

Джекі ФАРТ, 30 років, ветеринар, Нью­Йорк, США:

– Два роки тому в автокатастрофі загинула моя 3­річна донька. Увесь цей час я не вилажу з кабінетів психіатрів із сильною депресією й купою фобій. Зареєструвалася на форумі тих, хто чекають кінця світу. Дуже сподіваюся, що він станеться. Хочу померти з рідними людьми в один день. Не переживу ще похоронів. Лякає тільки, що смерть може тривати кілька днів. Хотілося б, щоб усе трапилося миттєво.

Штефан ЙОРК, 40 років, поліцейський, Мюнхен, Німеччина:

– Тесть у всьому бачить змови мільярдерів. Коли епідемія грипу – каже, що це фармакологічні компанії все вигадують. Вирішив купити каністру, щоб набрати пального для ­електро­генератора. На заправці не було потрібних. ­Продавець пожартував, що всі розібрали ті, хто готуються до кінця світу. Тепер тесть упевнений, що індіанців майя і кінець світу придумали виробники каністр, свічок і батарейок.

Нара ТРОССЕН, 37 років, домогосподарка, Гельсінкі, Фінляндія:

– Чоловік прийшов гордий і похвалився, що купив нам місце у бомбосховищі за містом. За кожного члена сім'ї беруть приблизно по 500 євро. Він сторгувався, і за двох найменших дітей платити не треба. Вже віддав гроші зі своєї картки. Мовляв, у кінець світу не вірить, але якщо згасне сонце, то краще десь сховатися. Не розчаровувала його, що повітря в це бомбосховище подається за допомогою вентилятора на сонячних батареях.

"Мої дорогі австралійці, які залишилися живі. Незалежно від того, настане кінець світу від кровожерних зомбі, демонів із пекла чи від тотального тріумфу К­Pop (корейської поп­музики. – "Країна"), ви повинні знати одне – я боротимуся за вас до кінця"

Джулія ГІЛЛАРД, 51 рік, прем'єр­міністр Австралії, із телезвернення до нації з нагоди кінця світу

 

1500 євро

за оренду будинку з чотирма спальнями за добу апокаліпсиса просить домовласник з французького гірського села Бюгараш на  схилі 1231­метрової однойменної гори. У країні є люди, які вірять, що в цьому місці можна буде врятуватися від кінця світу 21 грудня. Пояснюють, що гора нібито оточена сильним магнітним полем, там розташована таємна база інопланетян. Інші кажуть, що там відкривається доступ до потойбічного світу

 

Зараз ви читаєте новину «Лякає тільки те, що смерть може тривати кілька днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути