четвер, 30 вересня 2021 09:39

Кріштіану Роналду змінить стиль гри "Манчестер Юнайтед"

Португальський футболіст 36-річний Кріштіану Роналду наприкінці літа за 20 мільйонів євро перейшов з італійського "Ювентуса" в англійський "Манчестер Юнайтед". Там він виграв свій перший "Золотий м'яч" і Лігу чемпіонів. Загалом має по п'ять цих відзнак.

Підписав контракт на два сезони. Зменшив зарплату з 31 до 25 мільйонів євро на рік. У перших трьох матчах за команду, яка зробила його суперзіркою світового футболу, забив чотири голи.

Автор: gettyimages.com
  Нападник ”Манчестер Юнайтед” Кріштіану Роналду аплодує голу у ворота ”Ньюкасла” в матчі чемпіонату Англії. Його команда перемогла з рахунком 4:1, португалець відзначився двічі. Манчестер, стадіон ”Олд Траффорд”, 11 вересня 2021 року
Нападник ”Манчестер Юнайтед” Кріштіану Роналду аплодує голу у ворота ”Ньюкасла” в матчі чемпіонату Англії. Його команда перемогла з рахунком 4:1, португалець відзначився двічі. Манчестер, стадіон ”Олд Траффорд”, 11 вересня 2021 року

Чому Роналду залишив "Ювентус" і як складеться його кар'єра?

– За останні три сезони "Ювентус" двічі став чемпіоном Італії, – каже 29-річний Вадим ЛУКОМСЬКИЙ, футбольний журналіст. – Це поганий результат, бо в попередніх трьох сезонах клуб завжди брав титули. У Лізі чемпіонів Роналду не вивів "Ювентуса" на новий рівень. Навпаки, результати погіршилися. Притому він багато забивав, став найкращим бомбардиром команди. В індивідуальному плані до номера 7 мало претензій.

"Ювентус" багато чим пожерт­вував, щоб адаптуватися під сильні сторони Роналду. Немає однозначної відповіді на запитання, хто винен. "Ювентус", який не зрозумів, чи зможе гравець проявити себе так успішно, як у "Реалі", чи Роналду, який мав іще більше тягнути команду, щоб виправдати свій прихід.

Чому Роналду змінив команду?

– Видається, "Ювентус" не відмовився від Роналду. Скоріше, не захотів утримувати за будь-яку ціну. У гравця виникли сумніви після невдалих трьох сезонів. Відхід став компромісним рішенням для сторін.

Якби Роналду хотів залишитися в "Ювентусі", то бажання тренера ("Ювентус" знову прийняв Массіміліано Аллеґрі, звільнений 2019-го через проблеми з португальцем. – Країна) чи власників клубу не враховувалося б. Такого рівня футболісти самі визначають, де гратимуть.

"Манчестер Юнайтед" – оптимальний варіант для продовження кар'єри?

– Роналду – не плановий трансфер для клубу. Під цього футболіста доведеться на ходу підганяти стиль гри. Якщо це вдасться, то всі мінуси будуть на другому плані.

Не впевнений, що тренер Уле Ґуннар Сульшер до цього готувався. Особливо, якщо подивитися матчі проти великих команд минулого сезону: "Манчестер Юнайтед" грав другим номером. Такий футбол із Роналду напрацювати неможливо. В атаці команда діє не в тому стилі, до якого звик португалець.

Фаворитом сезону команда португальця не стане

Триває адаптація гри під Роналду. Сульшеру потрібно зрозуміти, скільки буде жертв від інших футболістів. Вже бачимо, що атакувальний півзахисник Поль Поґба знову грає в опорній зоні. Це створює для "Манчестер Юнайтед" проблеми в обороні. Француз – хороший розігрувальник, але вдало діяти на руйнування не вміє. Інший лідер Бруну Фернандеш, який був мозковим центром команди, тепер потрібен у допоміжній функції під Роналду. Є сумніви, що таке поєднання принесе користь.

Роналду свої м'ячі забивав би в будь-якій команді. Він робитиме це й тут. Але клуб не має стати слабшим тактично. Не впевнений, що вийде.

Як Сульшер використовуватиме Роналду?

– У перших матчах за "Манчестер Юнайтед" Роналду грав центрального форварда. Поки що це базова позиція для португальця. Для нього вона не нова, раніше грав в атаці з фіксованим форвардом. У "Ювентусі", приміром, з Альваро Моратою. У "Манчестері" грає один на вістрі. Зараз не всі гравці атаки МЮ доступні через травми. Тому в майбутньому можливі зміни. Не варто забувати, що Роналду може діяти і зліва в атаці. Як у "Реалі", де центрфорвардом був Карім Бензема.

"Манчестер Юнайтед" не виграє чемпіонату з 2013-го. Торік посів друге місце. Прихід Роналду поверне команді титул?

– "Манчестер Юнайтед" і до приходу Роналду був одним із фаворитів сезону. Влітку купили ще двох сильних футболістів – Рафаеля Варана і Джейдона Санчо. Очікування з приходом Роналду збільшуються. Але я не впевнений, що шанси на чемпіонство з ним вищі. Без Криштіану було більше ясності. З ним потенціал вищий, але його потрібно реалізувати.

"Манчестер Юнайтед" – серед фаворитів. Але не головних. Там – "Челсі", "Манчестер Сіті" й "Ліверпуль".

Роналду міг перейти й до "Сіті". Чому цього не зробив?

– Тренеру Хосепу Ґвардіолі гравець не потрібен. Це, скоріше, було бажання керівників клубу. Бо це добре з точки зору маркетингу.

Париж улітку залучав суперзірок. Чому не поборовся за португальця?

– Через здоровий глузд. У коман­ди перебір яскравих атакувальних зіркових гравців – Мессі, Неймар, Мбаппе, Ді Марія. Жоден тренер не розмістить їх на полі. По-перше, будуть ображені. По-друге, п'ять гравців діятимуть тільки на атаку, що призведе до дисбалансу.

ПСЖ готовий був підписати Роналду, якби Мбаппе пішов у "Реал".

Нинішній клуб – останній у кар'єрі Роналду?

– Він говорив про бажання грати до 40. Коли закінчиться угода з "Манчестер Юнайтед", йому буде 38. Тому ще один контракт у Кріштіану буде.

Зараз ви читаєте новину «Кріштіану Роналду змінить стиль гри "Манчестер Юнайтед"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути