Ексклюзиви
четвер, 07 листопада 2019 17:13

Команда реалізовує потенціал на сто відсотків

Прогрес українського футболу-2019 вражає. Тренерський штаб вдало добрав гравців – вете­ра­нів, молодь і середнього віку. Але саме по собі це нічого не значить. У нашому випадку збіглися кілька чинників. Перший – призначення головним тренером Андрія Шевченка, який більшу частину кар'єри провів в елітних європейських клубах. Другий – запрошення ним у штаб кваліфікованих і обізнаних на тактиці італійських фахівців. Третій – збірна має основний склад. Тренери не кидаються з однієї крайності в іншу. Четвертий – збільшення кількості легіонерів, які грають у солідних клубах Англії й Італії. Ці люди не закомплексовані пострадянською дійсністю і вносять нову атмосферу доброзичливості на тренування. Звідси добрий мікроклімат у колективі. Хлопці здолали те, чого не вдавалося нікому з радянських і пострадянських збірних, – страх за результат. Вони отримують задоволення від футболу.

Тому маємо колосальний прогрес у грі й результатах збірної. Вона – найкраща в історії України. З фактами не сперечаються – команда за два тури до кінця виграла групу, не тулиться до своїх воріт в надії відбитися й вибігти в контратаку, а нав'язує свій стиль. Перемагає і середняків, і грандів. Однак справжню силу нашій збірній треба показати на Євро. Не буде результату й гри там – усі подвиги забудуть.

Віктор ГРАЧОВ, 63 роки, колишній нападаючий донецького "Шахтаря"

В історії збірної України були і сильніші за виконавською майстерністю колективи. Можливо, і за результатами також. Однак вони не використали свого потенціалу. Орієнтувалися на двох-трьох лідерів. Раніше збірна грала у прагматичний футбол за застарілою моделлю. Нинішня реалізує потенціал на 100 відсотків. Вона йде в ногу з часом, вловлює найсвіжіші віяння. Хлопці отримують задоволення від процесу й дарують його глядачам. За таку команду хочеться вболівати. Не почуваєшся обділеним, порівняно з уболівальниками провідних європейських футбольних країн.

Олександр СОПКО, 61 рік, чемпіон світу серед молодіжних команд-1977

Виступ збірної можна оцінити найвищим балом. Перше місце у групі відбору до Євро-2020 – прекрасний результат, який раніше був недосяжний. Особливо приємно, що він – логічний, а не збіг обставин. У команди з'явився малюнок гри, сильні тактичні ідеї. Це вплив італійських помічників Шевченка. Деякі футболісти – Зінченко, Малиновський, Миколенко – прогресують у клубах, а у збірній показують гру ще вищої якості.

Щоб оцінювати наші перспективи на Євро, треба знати сітку турніру. Та в будь-якому разі ставитимемо завдання виходу з групи до 1/8 фіналу.

Кирило КРИЖАНОВСЬКИЙ, 40 років, головний редактор інтернет-порталу fcdynamonation.com

Зараз ви читаєте новину «Команда реалізовує потенціал на сто відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути