середа, 09 грудня 2020 18:24

Команда кидає грати, якщо першою пропускає м'яч

Після скасованого матчу зі Швейцарією залишився осад недомовленого. Цей матч і мав визначити позитив або негатив від сезону.

Тепер позитив мені бачиться такий: відмовилися від гри, яку кілька років нав'язували тренери. Ми повернулися до свого стилю та змагаємося, виходячи з власних можливостей. Саме так перемогли Швейцарію та Іспанію. Суперник повністю володів м'ячем та ініціативою, але ми взяли гору. За рахунок організації й самовіддачі. Декларації, що ми гратимемо, як "Барселона" чи "Манчестер Сіті", так і залишилися деклараціями.

Коронавірусна пауза подарувала нам кілька відкриттів у воротарську лінію та захист. І тепер у нас уже не такий обмежений склад, як раніше.

Недоліки теж суттєві. Команда кидає грати, якщо першою пропускає м'яч. Немає явного лідера. Шевченко не бере до збірної Буяльського, який є найкращим гравцем "Динамо" й багато забиває. Думаю, тут якісь особисті причини.

Олег ФЕДОРЧУК, 59 років, футбольний тренер

У збірної з'явився власний почерк. Команда почала тримати м'яч. Гравці перестали комплексувати у відповідальних матчах, бо багато з них виступають у середніх, а деякі у пристойних європейських клубах.

Гру нам зруйнував коронавірус. Почалася лихоманка з викликами футболістів. Деякі з них непогано проявилися, але їм ще бракує стабільності. Бо можна вистрелити в одному матчі, але клас футболіста визначається за кількістю бездоганно зіграних матчів упродовж сезону. Саме стабільності поки що бракує нашій збірній.

Стефан РЕШКО, 63 роки, колишній захисник київського "Динамо"

Збірна має малюнок гри. Футболісти усвідомлюють, що від них вимагають тренери, й пробують це реалізувати на полі. Раніше такого не було. Почастішали матчі, в яких нам вдається обіграти провідні збірні. Уже немає страху перед Іспанією, Португалією чи Німеччиною. А це ознака певного класу.

Гра із Францією дещо спустила нас із небес на землю, показала, куди ще треба рости і як важливо не тішитися минулими успіхами. Цей холодний душ хлопці довго пам'ятатимуть, і це буде запобіжником від шапкозакидацьких настроїв у майбутньому.

Сергій НАГОРНЯК, 49 років, колишній футболіст збірної України

Головний позитив цього року – досвід, якого наші набралися, граючи з провідними командами Європи. І це напередодні континентальної першості. Тренери побачили свої плюси й мінуси.

Українська збірна – єдина команда, яка перемогла Іспанію. І не в найкращому кадровому складі. Отже нашим тренерам треба краще перевіряти резерви, шукати нових гравців, як це зробив Луческу у випадку із Забарним (головний тренер київського "Динамо" через кадрові втрати ввів до складу 18-річного центрального захисника. – Країна). Маємо добрий кадровий потенціал, чемпіонів світу серед 20-річних, які починають розкриватися.

Негатив – матчі проти Іспанії та Франції на виїзді, де окремі наші збірники вирішили, що можемо зіграти з цими командами без відповідного вольового настрою.

Ігор ЯВОРСЬКИЙ, 61 рік, колишній футболіст і тренер

Зараз ви читаєте новину «Команда кидає грати, якщо першою пропускає м'яч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути