Ексклюзиви
четвер, 21 жовтня 2010 12:38

Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість", 23 - 31 жовтня

Київ, кінотеатри "Жовтень", "Кінопанорама", "Київ"


Ювілейний 40-й кінофестиваль "Молодість" пройде за розширеною програмою. Його відвідають Софі Марсо, Фанні Ардан, Крістоф Ламбер, Людмила Гурченко. Церемонію відкриття проведе Жерар Депардьє. Покажуть близько 350 фільмів у 25 програмах. Відбудуться чотири короткометражні ночі. В основному конкурсі від України змагатиметься стрічка Сергія Лозниці "Щастя моє". Гран-прі фестивалю - статуетка "Скіфський олень" і приз 10 тисяч доларів


"Картагена", Франція, Ален Монне


"Немічне тіло зі здоровою головою зустрічає розбиту голову на міцних в'язах", - каже про "Картагену" режисер Ален Монне. За прикованою до ліжка Мюріель доглядає колишній боксер, а тепер алкоголік середнього віку Лео. "Якісне французьке кіно, що не змінить атмосфери свята, - говорить директор програм "Молодості" Денис Нікітін. - Було би дуже необачно показувати на відкритті якусь "мозкодробильну" драму".


"Звуки шуму", Швеція - Франція, Ола Сімонссон, Йоганес Стьярне Нілссон


Банда з шести барабанщиків здійснює музичні атаки на місто. Пісні про гроші грають на банківських канцелярських предметах, класичні твори - на металобрухті, про кохання - на лініях електропостачання. Справу розслідує поліцейський, який виріс у родині кількох поколінь відомих музикантів і тому ненавидить музику.

Із кожного фестивалю режисери "Звуків шуму" надсилають шанувальникам електронні листівки. Пишуть, що у Варшаві фільмові аплодували з гучністю 120 децибел.


"Вихід через сувенірну крамницю", США - Велика Британія, Бенксі


"Дуже розчаровує, коли розумієш, що найкращі колекціонери твоїх робіт - це поліцейські, - сказав найвідоміший у світі графітник Бенксі. - Дехто стає поліцейським, щоб світ зробився кращим. Дехто - вандалом, щоб світ виглядав краще". У свої 35 чи 36 років Бенксі вдається залишатися інкогніто. Навіть у власному фільмі його голос викривлений, а обличчя заховане під капюшон.


"Труси", Україна, Жанна Довгич


На прем'єру збірки "Мудаки. Арабески" режисер Жанна Довгич принесла в авосьці чоловічі сімейні труси. "Надзвичайно довго шукала тканину. Коли побачила цей синій із рожевими трояндами ситець, зрозуміла - це воно". Для фільму пошили понад 20 трусів. Дізнавшись, як їх виготовляють, головний герой помирає.


"Зомбі з Лос-Анджелеса", США, Брюс Ля Брюс


"Цікавлюся порно, бо терпіти його не можу, - каже 46-річний режисер Брюс Ля Брюс. На "Молодість" він привезе картину бездомного шизофреника, який вважає себе зомбі-прибульцем. Герой шукає на вулицях Лос-Анджелеса мертві тіла й намагається повернути їх до життя, вдаючись до одностатевого сексу. - Розчарований тим, що в порнусі більше нема нічого цікавого - лише безсюжетний секс. Я маю знімати цікавіше".

Стрічку показуватимуть опівночі. Перед сеансом перевірятимуть паспорти. Молодших за 21 рік не пускатимуть.

 

"Три історії Галичини", США, Україна, Ольга Онишко, Сара Фаргат


"Героїня другої історії - Оля Ілько. Вона переховувала Романа Шухевича, разом із дітьми пішла в підпілля, - розповідає про свій фільм режисерка Ольга Онишко. З колегою з Лівану Сарою Фаргат зняла документальну стрічку про Галичину часів Другої світової. - Олю заарештували. Дітей відправили в дитбудинок і змінили прізвища. Її поставили перед вибором - врятувати їх чи зрадити підпілля. Слідчий, який її катував, проникся повагою, і розповів, де її діти та яке мають прізвище".

Зараз ви читаєте новину «Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість", 23 - 31 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути