Ексклюзиви
середа, 01 липня 2020 15:08

Кіліан Мбаппе коштує сто мільйонів євро. Але покупець отримує бренд

Французькому футболісту Кіліану Мбаппе 21 рік. Він – чемпіон світу-2018, найдорожчий гравець планети, за версією Міжнародного центру спортивних досліджень CIES Football Observatory. З літа 2017-го виступає за "Парі Сен-Жермен", заробляє 18 мільйонів євро на рік. Щоб придбати флангового нападника, потенційному покупцеві треба викласти 259,2 мільйона євро.

Мбаппе – футболіст нового покоління, що прийде за епохою Ліонеля Мессі та Кріштіану Роналду. Чого здатний досягти і хто буде його конкурентом, розповідає футбольний експерт Всеволод КЕВЛИЧ, 50 років

Автор: REUTERS
  Три роки тому французький футболіст Кіліан Мбаппе перейшов із ”Монако” до ”Парі Сен-Жермен” за 180 мільйонів євро
Три роки тому французький футболіст Кіліан Мбаппе перейшов із ”Монако” до ”Парі Сен-Жермен” за 180 мільйонів євро

Кіліану Мбаппе хочеться грати. Він отримує задоволення від футболу. Голодний не тільки до перемог, а й до процесу загалом.

У француза прекрасна стартова швидкість, добре відчуває ситуацію. Найбільше підходить для гри на фланзі. У центрі нападу не має потрібного простору. Не можу сказати, що тонко володіє м'ячем. На місці йому важко обігрувати суперника. Вправніше маневрує на швидкості, коли є можливість втекти від опікуна. Може рости й переходити на нові позиції. Це повинно стати викликом у самовдосконаленні.

Не бачу жодних причин, які могли б завадити Мбаппе досягти рівня Мессі й Роналду. Варто додати стабільності й мати хороших партнерів. У плані атлетизму він міцніший за Мессі, на рівні Роналду.

Мбаппе не варто залишатися в чемпіонаті Франції. Це означатиме наступити на власний розвиток. "Парі Сен-Жермен" – команда ротаційна, часто оновлює склад. Одних купили, інших продали.

Кіліану ідеально підходить англійський чемпіонат. В Іспанії – швидше "Реал", ніж "Барселона". Каталонці грають завдяки швидкості передач, а не швидкості гравців. Тренер "Реала" Зінедін Зідан може розкрити здібності Мбаппе. Раніше це зробив би Алекс Ферґюсон, який вивів у люди Девіда Бекхема й Кріштіану Роналду. Італія – навряд чи, там мало простору. У Німеччині єдиний варіант – "Баварія".

Гравець "Манчестер Сіті" Рахім Стерлінг може конкурувати за звання гравця майбутнього. Ще Пауло Дібала. Ці спортсмени старші за Мбаппе, але досі не розкрили свого потенціалу.

259 мільйонів євро – серйозна ціна. Це не тільки оцінка ігрових якостей Мбаппе, а й маркетингова складова. Потенційний покупець платить за бренд. Як гравець Кіліан коштує 100 мільйонів. Але з нинішніми цінами попри пандемію не здивуюся, якщо поб'є трансферний рекорд Неймара (три роки тому "Парі Сен-Жермен" викупив контракт бразильця в "Барселони" за 222 млн євро. – Країна).

Зараз ви читаєте новину «Кіліан Мбаппе коштує сто мільйонів євро. Але покупець отримує бренд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути