середа, 10 жовтня 2018 12:11

Кандидатуру Сольдано схвалили всі селекціонери. Але від футболіста відмовився Хацкевич

Київське "Динамо" наприкінці серпня й на початку вересня не перемагало у шести матчах поспіль. Команда не пробилася до групового турніру Ліги чемпіонів і поступилася "Шахтареві" лідерством у першості України. Головний тренер Олександр Хацкевич був готовий піти у відставку, але президент клубу Ігор Суркіс її не прийняв.

Чи правильне це рішення? Чи зможе розвиватися "Динамо" з Хацкевичем і яких результатів досягне? Чи довго він втримається на посаді?

– Причин провалу "Динамо" кілька, – каже 48-річний Андрій ШАХОВ, заступник головного редактора журналу "Футбол". – Перша: не "витягнули" фізично. Друга: травмувався основний форвард Артем Бесєдін. Третя причина: слабка робота на трансферному ринку. Не заграв жоден із бразильців – захисник Сідіклей, півзахисники Че Че й Буено. Четверта: помилки Хацкевича.

Автор: УКРІНФОРМ
  Олександр Хацкевич – головний тренер київського ”Динамо” з сезону 2016/17. Виграв суперкубок України-2018
Олександр Хацкевич – головний тренер київського ”Динамо” з сезону 2016/17. Виграв суперкубок України-2018

Які саме?

– У мене відчуття, що тренерський штаб планував вихід на пік фізичної форми наприкінці серпня. Аби пройти до групового турніру Ліги чемпіонів. Але прорахувалися. Програли нідерландському "Аяксу" й у повторному матчі було помітно, що кондицій бракує.

Не розумію замін Хацкевича. Граємо у Празі проти "Славії" матч передостанньої кваліфікації Ліги чемпіонів. На його кінцівку проти могутніх чехів випускає невисокого Олександра Андрієвського. Той програє повітряну боротьбу. Далі – атака суперника, пенальті і гол. Проти казахстанської "Астани" у домашньому поєдинку Ліги Європи – та ж картина. На фініш матчу виходять невисокі півзахисники. Нам забивають головою на останніх хвилинах. Маємо підсумкові – 2:2.

У цих поєдинках варто було скористатися високим зростом Артема Шабанова. Він – центральний захисник. Але кілька хвилин цілком міг зіграти в середині поля, посиливши опорну зону.

Якщо Хацкевичу не вдасться подолати кризу, хто був би оптимальним кандидатом на його заміну?

– Я – прихильник запрошення іноземного тренера. Німця, італійця, іспанця, голландця. Кажу не про топ-фахівця, а про молодого й перспективного. У тій же Німеччині таких повно. Можна взяти тренера, якому треба реанімувати свою кар'єру.

Чому не грають бразильські новачки?

– А вони точно якісні? Маю сумніви щодо цього. Приміром, Че Че нормально грав тільки півтора сезона з восьми. Також мені не подобається, що Красников (віце- ­президент "Динамо", відповідальний за селекцію на бразильському ринку. – Країна) узяв новачків на ті позиції, де є талановита молодь. У півзахист треба було купити опорника і розігруючого.

Які тепер мають бути цілі на сезон?

– Нічого не втрачено. З "Шахтарем" треба боротися за перше місце у чемпіонаті України. Попереду ще три особисті зустрічі. Вийти з групи Ліги Європи також реально. І боротися за національний Кубок.

Питання в іншому: чи зможе "Динамо" намацати гру? Бо є перемоги, які нею не підкріплюються. Як у Маріуполі, де кияни перемогли – 2:0. Однак нічим не вразили.

Яка головна помилка президента клубу Ігоря Суркіса?

– Він – сентиментальна людина. Бачить у підлеглих кумирів своєї молодості (у "Динамо" нині працюють колишні зіркові гравці Олексій Михайличенко, Олександр Заваров, Володимир Безсонов. – Країна).

Після втрати Мораеса та Мбокані "Динамо" був дуже потрібен нападаючий. Чому цю позицію не закрили?

– Дивна ситуація: у кінці серпня була можливість взяти форварда. Мали кандидатуру, яку схвалили усі селекціонери (аргентинець Франко Сольдано грає на батьківщині за "Уніон Санта-Фе". – Країна). Але від футболіста відмовився Хацкевич.

Зараз ви читаєте новину «Кандидатуру Сольдано схвалили всі селекціонери. Але від футболіста відмовився Хацкевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути