Ексклюзиви
четвер, 16 травня 2019 14:29

Іспанський футбол навчилися нейтралізовувати

Велика помилка – судити про тренера за кількістю перемог у Лізі чемпіонів. Алекс Ферґюсон вигравав цей трофей двічі в кар'єрі. Обидва рази – на останніх хвилинах і в серії пенальті. Але він все одно – великий.

Ґвардіола з 2011 року не може пробитися у фінал Ліги чемпіонів. Причини різні. 2014-го помилився, дозволивши гравцям "Баварії" вибрати тактику на матчі-відповіді з "Реалом". Наступного року йому завадили травми гравців, потім – неготовність "Манчестер Сіті", суддівські помилки. Але клас тренера – беззаперечний.

Микита ЧЕРНЯК, 29 років, журналіст сайта Footboom

"Барселона" Ґвардіоли – унікальна команда, яку навряд чи комусь колись ще вдасться зібрати. По-перше, Мессі. По-друге, тренував хлопців, більшість із яких пройшли школу клубу і знають один одного з футбольних пелюшок. Їм не потрібен був час на притирання. Цього Пепу не можуть дати ні "Баварія", ні "Ман Сіті", ні будь-хто взагалі.

Ще одна причина, що багато тренерів навчилися грати проти команд, які володіють м'ячем. Невдачі Німеччини, Іспанії та Бразилії на Кубку світу-2018 це підтверджують. Тому футбол Ґвардіоли навчилися нейтралізувати.

Андрій ШАХОВ, 49 років, заступник головного редактора журналу "Футбол"

Виліт "Манчестер Сіті" з Ліги чемпіонів прогнозований. Це типова тренерська команда без зірок першої величини. На відміну від "Барселони" та "Парі Сен-Жермен". Там тренери змінюються часто, однак усе визначають "зірки". У команди Ґвардіоли вкотре не знайшлося людини, здатної повести за собою решту гравців. Його футболісти не є лідерами навіть в Англії. Там є яскравіші виконавці – Азар, Салах, Мане.

У матчах із "Тоттенгемом" команду підвела самовпевненість деяких гравців і невміння Ґвардіоли налаштувати їх, як на останній бій. Травми Кейна й Сіссоко розхолодила "Манчестер Сіті". Натомість "Тоттенгем" став грати спрощено, закрився й мобілізувався.

Чи вигорів Ґвардіола після 10 років роботи? Не знаю, тут усе індивідуально. У Мірчі Луческу, здається, і в 90 буде запал працювати.

Олег ФЕДОРЧУК, 58 років, футбольний тренер

Зараз ви читаєте новину «Іспанський футбол навчилися нейтралізовувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути