Ексклюзиви
четвер, 03 лютого 2011 14:00

Хабарі й нерви

Мій друг Володя ніколи не дає хабарів. Довідку із жеку він чекає стільки, скільки потрібно по закону. До чиновників іде мало не з Конституцією в руках і ніколи не дає "на лапу" лікарям - ні в дитячих, ні в дорослих поліклініках.

Нещодавно його жінка народила. Він пише, що в пологовому просять заплатити лікарю, медсестрам, акушеркам і, мабуть, ще й прибиральниці. Інакше не випишуть. Володя відстоював свої права спочатку по хорошому. Казав, що по закону він нічого не зобов'язаний їм платити. Тоді медсестра принесла список ліків і господарських товарів для пологового. Володя відповів, що нічого із того списку не використав. Тоді лікарі сказали, що треба сплатити добровільний внесок, бо його дружина народжувала не за пропискою.

Тоня вже тричі народжувала в тому пологовому

- Тоня вже 15 років живе за тою адресою. І вже тричі народжувала в тому пологовому. Я принесу їм довідку із жеку про склад сім'ї. Там чорним по білому написано, що дружина проживає разом із нами, - пояснює Володя.

Колись він так сів мені на вуха із хабарами, що я також перестала їх давати. Не платила і в пологовому. Хоча мені пощастило більше за Тоню: я народжувала там, де була прописана. Перестала приплачувати в поліклініках і  даїшникам. З останніми мені навіть сподобалося. Інспектор зупинив, як їхала під "цеглину".

- Спішу на інтерв'ю до Леоніда Черновецького, - вручила йому службове посвідчення.

- Ой, з вами, журналістами, краще не зв'язуватися. Їдьте собі, - покрутив його у руках даїшник і відпустив.

Але моя боротьба із хабарниками швидко закінчилася. Стало шкода своїх нервів. А Володя не полінувався піти в жек, замовити довідку і чекати кілька днів, поки її видали. Зате його дружину із малям виписали через десять днів, а не через три - якби дав хабара.

 

Зараз ви читаєте новину «Хабарі й нерви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути