четвер, 17 червня 2010 17:26

Гріну треба було зробити крок уперед

Збірна Англії, один із головних фаворитів Кубку світу, не змогла перемогти в стартовому матчі турніру. Підопічні Фабіо Капелло зіграли внічию з командою США. Гол англійцям забили внаслідок грубої помилки голкіпера Роберта Гріна. Його дії для "Країни" прокоментував колишній воротар московського "Спартака" та збірної СРСР, телекоментатор російського "НТВ-Плюс" Володимир Маслаченко, 74 роки.

- Типова воротарська помилка. Руки підставив, а хапального руху не зробив. М'яч ударився об руки - можливо, якась долоня була трохи повернута в бік. Гріну треба було вийти на метр далі від воріт. У такому випадку він би встиг підстрахуватися й пірнути за м'ячем, наздогнавши його до лінії воріт.

Навіть грек Нікополідіс на Євро-2004 був бездоганним

Капелло призначив воротаря на матч за дві години до поєдинку. Вважаю, треба це робити за день до гри, щоб голкіпер зосередився. Тепер хай Капелло посипає голову попелом - винен він. Довіряє всім однаково, а це погано. Має бути перший номер, другий та третій.


Не думаю, що на гру Гріна вплинула відсутність досвіду матчів найвищого рівня. Він захищає ворота скромного "Вест Хему". Навпаки, граючи за такий клуб, ти завжди в тонусі, бо суперник часто атакує й у тебе купа роботи.


Чи може виграти чемпіонат команда з посереднім воротарем? У 1970-ті Бразилія могла собі це дозволити. Але нині - інші часи. На всіх серйозних турнірах має бути міцний воротар, яким би геніальним не був захист. Італієць Буффон, іспанець Касільяс відіграли чудово, тому їхні команди здобули титули на Кубку світу та чемпіонаті Європи. Навіть грек Нікополідіс на Євро-2004 був бездоганним. Тому якщо Англія не вирішить проблему воротаря, чемпіоном не стане.

Зараз ви читаєте новину «Гріну треба було зробити крок уперед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути