четвер, 24 червня 2010 17:26

Французи помилилися з тренером

Збірна Франції, володар Кубка світу-1998, чемпіон Європи-2000, срібний призер Мундіалю-2006, не зуміла вийти з групи на цьогорічному планетарному форумі. До невдач на полі додався скандал поза ним. У перерві матчу Франція - Мексика, програного європейцями 0:2, форвард \"трикольорових\" Ніколя Анелька послав подалі головного тренера команди Раймона Доменека. Для \"Країни\" ситуацію прокоментував колишній футболіст збірної СРСР та французького клубу \"Ред Стар\" Олександр БУБНОВ, 54 роки.


- У Франції є дві проблеми. Перша - тренер. Яким авторитетом може користуватися Доменек у гравців, якщо на Євро-2008 після програного поєдинку з Італією та вильоту з групи він почав зізнаватися дівчині в коханні? Анелька занадто флегматичний для збірної. Складається враження, що йому на все наплювати. Не розумію, чому Доменек не виставляє Анрі, який спроможний грати в тонкий футбол. Що робить Абідаль у центрі захисту, якщо він провалився на останній континентальній першості? Навіщо змушувати Рібері працювати по всьому флангу, якщо його ефективніше використовувати як форварда?

Анелька занадто флегматичний для збірної

Друга проблема - французька преса. Вона ні перед чим не зупиниться і на інтереси країни не зважатиме. Проблеми роздягальні журналісти завжди виносили на публіку, ще з часів Платіні. Якби українські ЗМІ писали про те, що Лобановський говорив гравцям у перерві, виник би не один скандал.

Зідан правильно розкритикував Доменека. Має право. Хоча Зізу - не тренер, однак фактично він привів французів до другого місця на Кубку світу-2006.

Тепер збірну очолить Лоран Блан. Він здатний досягти успіху практично з тим самим складом, увівши кількох молодих. Не здивуюся, якщо Франція виграє Євро-2012.

Зараз ви читаєте новину «Французи помилилися з тренером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути