Ексклюзиви
четвер, 01 липня 2010 19:14

Джерард і Лемпард заважали один одному

Кубок світу став провальним для двох італійських тренерів. Збірна Італії під керівництвом Марчелло Ліппі - єдиного фахівця, який вигравав Мундіаль та Лігу чемпіонів - вперше в історії не перемогла в жодному матчі й посіла останнє місце в посередній за силою групі. Англія на чолі з Фабіо Капелло - одним із найіменитіших клубних тренерів - невиразно провела груповий турнір і вилетіла в першому раунді плей-офф. Про помилки, яких припустилися італійські корифеї, розповідає 41-річний Андрій Канчельскіс, колишній гравець англійського "Манчестер Юнайтед" та італійської "Фіорентини".


- Думаю, Капелло даремно одночасно випускав на поле Джерарда та Лемпарда. Вони заважали один одному. На обох будується гра в атаці, але через цю несумісність організація наступу була слабкою - як у бразильців чотири роки тому із Рональдіньйо та Кака.

Капелло має залишитися й готувати Англію до Євро-2012

Поява Джерарда зліва ще й збіднила флангову гру - це не його позиція. Як наслідок - розтягти оборону суперника по ширині поля не вдавалося. Інша проблема - відсутність сильних флангістів, якими були Уодлл, Макманаман та Бекхем.

Захисту бракувало швидкості, а тут ще й Террі слабко читав гру.

Кажуть, Капелло слід було відступити від схеми 1-4-4-2 і залишити одного Руні на вістрі атаки. Не впевнений. Думаю, проблема не в схемі, а в поганій формі Руні.

Капелло має залишитися біля керма команди й готувати її до Євро-2012. Він набуває досвіду як тренер збірної. На його користь також - успішно проведений відбірний турнір до Кубку світу.

У Ліппі інша проблема - криза в італійському футболі. "Інтер" переміг у Лізі чемпіонів, але там погоду роблять іноземці. Інші ж провідні клуби на міжнародному рівні нічого не досягають.

Як на мене, Ліппі усвідомлював психологічне навантаження на гравців - у турнірах такого рівня багато молодих бути не може. А Каннаваро та Гаттузо вже нічого та нікого в футболі не бояться. Тому в команді так багато ветеранів. Зараз треба починати перебудову збірної.

Ліппі, якщо захоче далі працювати, легко знайде роботу. Немає тренерів, які б не провалювалися, а кількість виграних Марчелло трофеїв засвідчує його найвищий фаховий рівень.

Зараз ви читаєте новину «Джерард і Лемпард заважали один одному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути