Ексклюзиви
середа, 25 квітня 2012 17:51

Донецький метрополітен буде наземний

  Прибічники й противники екс-прем'єра Юлії Тимошенко сперечаються під час мітингу біля будівлі Обласного апеляційного суду в Харкові. Там розглядають справу щодо переведення на бюджет держави боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України", яку Юлія Тимошенко очолювала у 1995-1997 роках
Прибічники й противники екс-прем'єра Юлії Тимошенко сперечаються під час мітингу біля будівлі Обласного апеляційного суду в Харкові. Там розглядають справу щодо переведення на бюджет держави боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України", яку Юлія Тимошенко очолювала у 1995-1997 роках

Четвер, 19 квітня, 11.50

До миколаївської лікарні швидкої допомоги приїжджає 44-річна Тетяна Суровицька, мати загиблої після зґвалтування та підпалу Оксани Макар. Привезла два енцефалографи для 19-річної Олександри Попової, яка понад 40 днів лежить у комі. Дівчину жорстоко побили 10 березня.

- Понаезжали телеведение с камерами, - каже медсестра Ольга, 34 роки. - Сбежался весь медперсонал, потому что столько камер у нас еще не было. С Татьяной к главрачу зашел немецкий бизнесмен Рейко Опитц. Он помагал растамаживать и перевозить оборудование из Германии. Мама Оксаны Макар попросила назвать апарат в честь ее дочери. Врачи не были против. Татьяна вела себя немного грубо. Сказала, хочет, чтобы все позакрывали свои рты,  ей денег не надо, все до копейки она потратила на энцефалограф.

За гроші, які лишилися, Суровицька планує поставити доньці пам'ятник з білого мармуру.

Лікарі сподіваються за допомогою енцефалографів врятувати Олександру. У суботу в неї з очей підуть сльози. Мати подумає, що донька виходить із коми. Проте повернути її до свідомості поки не вдається

А в цей час:

На територію Києво-Печерської лаври Української православної церкви Московського патріархату в'їжджає чорний Lexus LS460 без номерів. Авто невідомий бізнесмен подарував настоятелю храму митрополиту Павлу, в миру Петро Лебідь, на 51-річчя. Паркує біля резиденції священослужителя. Машину обступають кілька вірян, зазирають у салон. Крізь прочинені дверцята видно обтягнуті поліетиленовими чохлами шкіряні сидіння.

- Такий Lexus у салоні в найпростішій комплектації 120 тисяч доларів коштує, - каже киянин Андрій, 34 роки. - Торік митрополиту Павлу подарували Mercedes. Отак багаті гріхи замолюють. Такі подарунки Павло отримує з 2008-го, відколи став депутатом Київради від Партії регіонів.

Привітали іменинника також прем'єр Микола Азаров і міністр освіти Дмитро Табачник. Що подарували настоятелю, не зізнаються.

Іван Марцинків, 62 роки, перекопує землю між вишнями в селі Торговиця Галицького району на Івано-Франківщині. З-під однієї витягує порожню 3-літрову банку, накриту білою пластиковою кришкою. Випускає її з рук і поволі з'їжджає на землю. Майже непритомніє.

Дружина Марія з криком вибігає з хати:

- Ти що, здурів на старість? Хочеш, аби сусіди з нас сміялися? У Провідний тиждень ніхто не веснує.

Відбирає у чоловіка лопату. Ідуть до хати.

Іван признається жінці, що мав заначку в 13 тисяч гривень. Торік восени склав  гроші в банку й закопав під деревом. Цього року хотів купити корову, а банка порожня. Каже, піде робити заяву в міліцію.

Дружина бурчить під ніс. Потім признається, що бачила, коли чоловік ховав банку. Через день відкопала. Гроші віддала синові й невістці.

Через дорогу від пл. Руднєва в Харкові, де розташований апеляційний суд, у кіоск з продажу лотерейних квитків заходять чоловіки в костюмах. Запитують, чи можна підключитися до електромережі. Ззовні встановлюють два потужні динаміки, вмикають підсилювачі звуку. Біля обладнання - чоловік, років 23, і десяток міліціонерів. Включають музику.

- Зараз буде діскотєка, - каже продавщиця Ірина.

У приміщенні апеляційного суду розглядають справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко. На площі мітингують її прихильники. Кричать "Юлі - волю!" Біля самого суду зібралися опоненти. Гукають: "Юлі - пожизнєне!"

Музикою хочуть приглушити виступи прихильників Тимошенко. Двох динаміків для цього виявляється замало. За 2 год. на площу заїде вантажівка з гучномовцями на даху. Її оточать міліціонери й прихильники партії "Батьківщина". Хтось відключить живлення від генератора. Почнеться бійка. За 10 хв. вантажівка під крики "Ура!" з'їде з площі на узбіччя.

Що робили минулого тижня в міліції

16 квітня близько п'ятої ранку біля села Волиця Мостиського району на Львівщині правоохоронець потрапив у аварію. Під час з'ясування обставин він побив водія іншого автомобіля й забрав його машину. Проти міліціонера порушили кримінальну справу.

19 квітня міліціонера з Луганщини засудили до 11 років ув'язнення. Він приїжджав у місто Шахтарськ Донецької області, де ґвалтував жінок. Також відбирав мобільні телефони, показуючи своє службове посвідчення перехожим на вулиці. Казав, що нібито хоче їх перевірити в базі викрадених предметів. Міліціонер фігурував у восьми злочинах. Серед його жертв були й неповнолітні.

 

Нову програму іноземної літератури для учнів 5-9 класів розробило Міністерство освіти. Виключили "Фауста" Ґете, "Божественну комедію" Данте, "Мауґлі" Кіплінга та "Маленького принца" Сент-Екзюпері. Натомість вивчатимуть "Гаррі Поттера" Джоан Роулінґ і "Алхіміка" Пауло Коельо. У 8 класі в програмі будуть Біблія й Коран.

Донецький метрополітен буде наземний. Роботу над проектом почала "Укрзалізниця". Першу лінію планують відкрити в грудні 2014 року.

 

"Не треба бути людиною з вищою освітою, щоб зрозуміти, що це - форма відкату. І це робить багато хто з українських політиків. Заглиблюючись у творчість Януковича, стає зрозуміло, що він сам не написав ні рядка. Втім, якби запатентував усі свої обмовки й отримував авторські гонорари за кожне цитування - мав би значно більше, ніж 16 мільйонів"

Андрій КОКОТЮХА, письменник, про гонорар 16,4 млн грн, який отримав президент Віктор Янукович за книжки, видані 2011 року

 

368 056 000

гривень заплатить Міністерство надзвичайних ситуацій американській компанії Hewlett Packard за допомогу у впровадженні системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером "112".

 

 

Янукович обіцяв написати свої мемуари 2020 року, але гонорари почав отримувати вже зараз. Забагато людей готові платити йому за те, щоб він не згадав їхніх прізвищ.

- Ви чули, що Азаров у торік отримав із держбюджету 40 тисяч гривень матеріальної допомоги?

- На утримання маєтку в Австрії не вистачає?

- Та ні, на підтримку здоров'я. Він мало не надірвався, затягуючи українцям пояси.

Міліція повідомила, що презервативи із зображенням президента Януковича, які роздавала опозиція під час своїх акцій, виявилися простроченими. А от сам Віктор Федорович ще придатний до вживання.

- Кажуть, напередодні Євро-2012 в Україні розпочали приховану рекламу борделів.

- А що робити, якщо під час футбольного чемпіонату ніч у рядовому київському будинку розпусти коштуватиме вдвічі менше, ніж у найдешевшому готелі?

Девіз податкової: "Нам чужого не треба, але своє візьмемо, чиє воно не було б".

 

Зараз ви читаєте новину «Донецький метрополітен буде наземний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути