пʼятниця, 07 квітня 2017 13:24

До тюрем саджатимуть, якщо вони дають прибуток

Із 28 квітня по 2 травня в місті Славутич на Київщині відбудеться IV Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики "86". Цього року фільми об'єднані темою "Близькість". Про найцікавіші розповідає організатор і програмний директор фестивалю 31-річний Ілля ГЛАДШТЕЙН.

"21 x Нью-Йорк", 2016 рік, реж. Пьотр Стасік, Польща

– Жителі мегаполісів проводять у підземці значну частину життя. Найбільший пасажиропотік у світі має метро американського Нью-Йорка. Поляк Пьотр Стасік розповів історії 21-го його випадкового пасажира. Режисера не цікавить, де і як вони живуть, чим займаються. Акцентує увагу на емоціях, почуттях. Це дуже різні люди. Дівчина мріє знайти кохання. 40-річному чоловіку не щастить у всьому. Невдаха пише й пише оповідання. Музика задає ритм і передає емоційне напруження. Багато людей перебувають поряд із нами в транспорті щодня. Хто вони? Кіно про це.

Автор: прес-служба фестивалю ”86”
  Триметровий паркан довкола іспанського анклаву Мелілья в Північній Африці. Тут пролягає кордон Марокко з ЄС. В ірландському документальному фільмі ”Велика стіна” показують найвідоміші штучні бар’єри
Триметровий паркан довкола іспанського анклаву Мелілья в Північній Африці. Тут пролягає кордон Марокко з ЄС. В ірландському документальному фільмі ”Велика стіна” показують найвідоміші штучні бар’єри

"Кролики у світлі фар", 2016 рік, реж. Аліса Єрохіна, Росія

– Фільм балансує на межі ігрового й документального кіно. Сюжет вигаданий, але місце дії – реальне. Знімали в містечку Ленінградської області Росії. Там будується автомобільна розв'язка. Віадуки нависають над будинками, втручаються в життя жителів. Дві школярки знімають на мобільний телефон блог про буденність. Розповідають про свої переживання і трагедії. Проходять процес становлення особистості. Він – досить типовий для багатьох на пострадянському просторі. Від Владивостока до Ужгорода.

"Велика стіна", 2015 рік, реж. Тадг О'Салліван, Ірландія

– Сценарій створили за оповіданням Франца Кафки "Як будувалась Китайська стіна". Твір звучить за кадром німецькою. Але саме чудо світу не показують. Проте на екрані є інші стіни у різних країнах – на кордоні між Македонією і Грецією, між Ізраїлем і Палестиною. Діалогів у стрічці немає. Єдиний герой – стіна. Режисер міркує про її феномен, чому люди їх будують. Чому так прагнуть відгородитися. Операторська робота – на найвищому рівні.

"В'язниця у 12 пейзажах", 2015 рік, реж. Бретт Сторі, Канада/США

– Стрічка про 12 в'язнів із тюрем Сполучених Штатів Америки. Герої розповідають про себе. У США є приватні в'язниці, які дають прибуток. Країна має найбільший у світі відсоток ув'язнених відносно населення країни. Якщо вигідно утримувати тюрми, до них будуть саджати. Один з епізодів зняли в нью-йоркському парку Вашингтон-сквер. Тут щодня збираються колишні зеки. Вони безхатьки чи бідні.

IV міжнародний фестиваль кіно та урбаністики "86"

м. Славутич Київської обл. Кіноконцертний комплекс, пл. Центральна, 9,

Дитяча школа мистецтв, вул. Курчатова, 4

Зараз ви читаєте новину «До тюрем саджатимуть, якщо вони дають прибуток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути