Ексклюзиви
середа, 12 грудня 2018 17:27

До кінця року зростуть ціни на харчі

Субота, 1 грудня, 11:44

Рейковий автобус Pesa 620 M спиняється посеред поля, за п'ять кілометрів до міжнародного аеропорту "Бориспіль". Виїхав із залізничного вокзалу столиці об 11:01.

Поломка двигуна, оголошують пасажирам. Зникає опалення, не працює туалет. Провідниця просить зачекати іншу електричку. Вона відбуксирує зламаний вагон в аеропорт. Частина пасажирів із валізами сходять з потяга. Пішки добираються на летовище.

– Перша коротка зупинка була ще після Дарницького вокзалу. Хвилин на п'ять. Усі посміялися: буває, – говорить журналіст Василь Пехньо. – На під'їзді до Борисполя зупинилися надовго. Люди метушилися, бо спізнювалися.

Рейкобус відбуксирували близько 13:00. За графіком, мав прибути на 1 годину 20 хвилин раніше.

"Я так розумію, учора цей шлях займав 35–40 хвилин. А сьогодні потяг зламався. Це успіх", – пише у Facebook пасажир Микита Дубина.

Австралієць Даніель Беккер запізнився на рейс. Він єдиний пасажир рейкового автобуса, який не встиг вилетіти.

В Укрзалізниці вибачилися.

Чотири рейкових автобуси почали курсувати з Києва до Борисполя 30 листопада. Ходять кожні 30–40 хвилин в обох напрямках. Квиток коштує 80 гривень

  5 листопада в Керченській протоці росіяни атакували три українських кораблі. Затримали 24 моряків. Їх вивезли до Москви. Україна у відповідь на агресію оголосила воєнний стан у 10 областях, які межують із Росією, невизнаною республікою Придністров’я чи розташовані на узбережжях Чорного й Азовського морів.  ”Грабіж відрізняється від крадіжки відтінками темних намірів”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
5 листопада в Керченській протоці росіяни атакували три українських кораблі. Затримали 24 моряків. Їх вивезли до Москви. Україна у відповідь на агресію оголосила воєнний стан у 10 областях, які межують із Росією, невизнаною республікою Придністров’я чи розташовані на узбережжях Чорного й Азовського морів. ”Грабіж відрізняється від крадіжки відтінками темних намірів”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

А в цей час:

Харків'янка 32-річна Інна Дяченко піднімає з підлоги торт "Снікерс". Стояв на таці на столі. Зачепила, коли йшла до холодильника. Розпався і сплюснувся.

Інна пече торти на замовлення. Цей зробила до дня народження 5-річного хлопчика. По торт мають приїхати за 30 хв.

– Взяла 800 гривень за роботу, – плаче. – Спекти новий не маю часу. В дитини свято сьогодні. Рідня збирається. Це постійні клієнти. Дуже на мене розраховували. Як я могла зачепити той піднос?

Телефонує батькові іменинника. Перепрошує. Обіцяє повернути кошти.

– Чоловік сприйняв з гумором. Кошти брати назад відмовився. Попросив за місяць спекти торт на день народження дружини, – додає Інна.

– Це ж треба. Зате людям настрій підніму, – каже киянин Сергій Даченко, 30 років. Лізе у сміттєвий бак біля дев'ятиповерхівки в Оболонському районі столиці.

Впустив телефон у смітник, коли виносив непотріб.

– Тримав у тій же руці, що й пакет. Коли простягнув руку в бак – він вислизнув. Новий Samsung за 7 тисяч гривень купував, – говорить Сергій. – І бак, як на зло, майже порожній. Перевертати не ризикнув, бо великий і важкий. Потім назад не підняв би.

Дістає мобільний. Вдома протирає вологими серветками.

"Кремль пішов на загострення, бо зрозумів: санкції не скасують. Найближче оточення Путіна, найімовірніше, вже убезпечило свої фінансові активи. Адекватну відповідь РФ можуть дати тільки США. Військово-політичний істеблішмент там займає жорстку позицію. Єдиний виняток – Трамп", –

Андрій ПІОНТКОВСЬКИЙ, російський політолог

"Українську мову не потрібно нав'язувати. Але зробити все, щоб були гарні українські журнали, газети, фільми і пісні. І головне: щоб люди, які мають до цього стосунок, заробляли більше, ніж ті, хто не має", –

Юрій РИБЧИНСЬКИЙ, поет, драматург

9100 гривень становить середня зарплата в Україні цьогоріч. Кожен четвертий отримує мінімальну – 3723 грн. 8% українців мають ще менше. Понад 10 тис. грн одержує кожен шостий

2651 людина загинула в автомобільних аваріях в Україні з початку року до 30 листопада. 19 тис. отримали травми. Сталося близько 122 тис. дорожньо-транспортних пригод

102 898 росіян переїхали до Криму за перші три роки після його анексії Росією 2014-го. Такі дані РФ наводять у громадській організації "КримSOS"

Подруга працювала нянею 3-річної дівчинки в багатій сім'ї. Дитина бігала по кімнаті, перечепилася і впала. Розбила ніс. На плач у кімнату влетіла мати, яка пила на кухні вино з подругами. Кричала, що затягає по судах. Вигнала без платні за останній місяць – 15 тисяч гривень. Увечері її чоловік приїхав вибачатися. Переглянули записи з камери відеоспостереження і все з'ясували. Пропонував повернутися, але вона відмовилася. Лишив на шафі в коридорі дві тисячі доларів.

Олена Плаксієнко

Років п'ять тому прокинувся вранці від крику з квартири поруч. Побіг до них. Двері відчинила заплакана жінка. На підлозі – чоловік із порізаними руками. Поміг перев'язати рани. Сусід програв на ігрових автоматах великі гроші. Не знав, як повернути борг, і намагався перерізати вени. Жінка вчасно помітила. За пару місяців сім'я продала квартиру. Віддали борги. За те, що лишилося, купили хату в селі під містом.

Сергій Марченко

Москва стрімко втрачає вплив в Україні

Росія атакувала українські кораблі у міжнародних водах. Одна з причин, чому Кремль вдався до цього, – розчарування від подій в Україні. Москва стрімко втрачає свій вплив і болісно це сприймає.

Після рішення Вселенського патріарха надати Українській православній церкві незалежність Володимир Путін скликав засідання Ради безпеки РФ, а РПЦ розірвала відносини з Константинополем. Це тільки прискорить отримання нашої релігійної незалежності. Адже священики тікатимуть із корабля Російської церкви в Україні, що швидко тоне.

Російські націоналісти на зразок Путіна вважають, що "розуміють" Україну. Насправді, стереотипи заважають їм усвідомити силу української національної ідентичності. Яскравим свідченням стала невдала стратегія Путіна 2014 року, яка відвернула Україну від Росії.

Вчинивши акт військового піратства в Азовському морі, Володимир Путін сподівається зменшити шанси Петра Порошенка на наступних виборах. Та його дії матимуть неприємні для Москви наслідки. Вони знову посилять патріотичні почуття українців.

Азовська авантюра Путіна виявиться ще одним стратегічним промахом.

Тарас КУЗЬО, науковий співробітник Центру трансатлантичних відносин

36% українців ніколи не читали друкованих книжок, за даними опитування Центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова. Дослідження проводили з 26 жовтня по 1 листопада в усіх регіонах країни. Опитали 2013 людей.

До кінця року зростуть ціни на харчі. Найбільше здорожчає хліб – на 30%. Яйця і картопля додадуть у вартості до 20%, каже керівник сільськогосподарської компанії "Агро-Центр" Дмитро Соломчук.

Із 15 грудня по 15 січня залізничні квитки не можна буде повернути через інтернет. Лише в касу. Укрзалізниця ввела обмеження, бо в період різдвяно-новорічних свят спекулянти скуповують квитки. Домовляються з пасажирами про їх повернення в обіг за винагороду.

Міністерство юстиції запустило у київських підрозділах Державної міграційної служби послугу – оформлення іноземного та внутрішнього паспорта на сайті. Потрібно зайти на портал ДМС і заповнити документи. Пізніше сервіс запровадять в інших регіонах країни.

Верховна Рада затвердила нові штрафи п'яним водіям. Замість 10,2 тис. грн із порушників стягуватимуть від 17 до 34 тис. грн. За повторне порушення штрафуватимуть на 51 тис. грн. Водійське посвідчення забиратимуть на два-три роки.

 

Із подругою запланували поїхати на Різдво у Варшаву. Забронювала там квартиру, купила квитки на потяг. Подруга відмовилася, коли почула вартість.

Вікторія, 25 років

Збирали гроші на квартиру. Одного дня зникли 2 тисячі доларів. Думала, залізли злодії. Та чоловік зізнався, що витратив на елітну сигару. Каже, мріяв про таку. Вигнала його.

Тетяна, 29 років, Черкаси

Знайомий ненавидів Майдан. Писав про це у соцмережі. Постив відеозаписи російських програм, де критикували Революцію гідності. Недавно всі ті записи зі стрічки повидаляв. Влаштувався водієм до крутого бізнесмена, а той виявився майданівцем.

Володимир, 33 роки, Харків

Колишній хлопець постійно плакав, коли сварилися. Істерив, що ображаю його. Терпіла, бо подобався. Та, коли у кіно на драматичному фільмі він заридав на весь зал, стало соромно. Розійшлися того ж вечора.

Олена, 28 років, Суми

Працюю фотографом. Якось пара замовила фотосесію в заміському будинку. Перед зйомкою вони повністю роздяглися. Просили знімати їх у позах, ніби кохаються. Відмовив.

Олександр, 42 роки

Зараз ви читаєте новину «До кінця року зростуть ціни на харчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути