четвер, 17 березня 2011 12:28

Діти - найбільший двигун планування

 

Сім'я Гончарових живе у двокімнатній квартирі в районі столичної станції метро "Святошин". Родина - це 31-річні Богдан та Світлана, і двоє синів - 4-річний Тарас та Максим, якому 1,5 року.

- У житті в нас усе заплановано. На першому побаченні я сказала Богдану: "Ти ж розумієш, я шукаю собі чоловіка?" - розповідає Світлана. - Відповів, що придивляється дружину. Дітей планували. Обидва народилися тоді, коли ми хотіли.

Комфортно озиратися назад і бачити, що зроблено. І так само знати, що буде далі.

План на наступний день складаю, поки годую груддю молодшого. У комунікатор заношу все, що треба зробити завтра. Це займає хвилин 5-10. Зранку дуже зручно: не витрачаю час на роздуми, із чого починати. Усе розписано, думкам нема куди розтікатися. Приємно потім ставити "галочки" напроти справ, які зробила.

Спонтанних покупок не робимо, хіба на день народження родичів

У 20 років я пішла в центр формування лідерства. Американські та англійські дядьки пояснювали: ти відповідаєш за власне життя, прожитого дня ніколи більше не буде.

Діти - то найбільший двигун планування. З їх появою зникла купа часу. Як з'явилася перша дитина, я не розуміла, що робила раніше, на що витрачала дні. Коли народилася друга - не могла далі жити розхристано.

Дізналася про систему Flylady - "літаюча домогосподарка". 1999 року її придумала американка Марла Сіллі. Вона допомагає жінці з масою домашніх обов'язків легко справлятися з побутом, мовби й не помічаючи його. Суть у тому, що кожен твій день присвячений одній справі: понеділок - прибирання, вівторок - прання, четвер - для зустрічей.

Якийсь час розписувала дні, але не вийшло. Тепер планую тиждень і не закріплюю справи за днями. Ставлю за мету раз на тиждень зробити щось дуже важливе. Наприклад, повести дітей до лікаря.

За далекоглядні плани не беруся, ними займається чоловік. Я - це деталі.

Вихідні намічаємо заздалегідь. Ніякої суботи вже не буде, якщо вранці будитиму чоловіка, аби йти до лісу. Спонтанних покупок не робимо, хіба на день народження родичів чи знайомих.

За пару років Тарасові до школи. Ми вивчили всі найближчі навчальні заклади, обговорили, до яких він точно не піде. За два роки матимемо рішення, де вчитиметься.

Зараз ви читаєте новину «Діти - найбільший двигун планування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути