Ексклюзиви
середа, 25 січня 2012 17:38

Чоловіки із зайвою вагою щасливіші, ніж огрядні жінки

Олена Добродняк, 42 роки, психолог Львівського регіонального психотерапевтичного центру:

- Зайва вага - це маска, своєрідна форма захисту. Інколи цим людина пояснює свої невдачі й проблеми. Каже: "Я товстий, таких не люблять, у мене нічого не вийде. Ви худі, вам простіше".

Чоловіки із зайвою вагою щасливіші, ніж огрядні жінки. У нашому суспільстві повні чоловіки - високопосадовці й успішні бізнесмени. У колі подібних почуваються комфортно - "вагомо".

Буває, потрапляє людина у новий колектив - а там усі чоловіки із животиками, жінки приносять домашні страви - багато й смачно їдять, не комплексують через зайву вагу. Новий працівник підсвідомо, аби влитися в колектив, починає наслідувати їх. Або приходить струнка невістка в чоловікову родину, де всі - повні. І намагається стати подібною до нових родичів - зокрема й набрати вагу.

Дехто набирає зайву вагу після одруження - бо розслабляється

Жінка починає відгодовувати свого чоловіка, аби поруч із ним не видаватися пампушкою. Знаю подружжя, де чоловік і жінка важать понад 90 кілограмів. Але вони задоволені й власною вагою, і одне одним.

У тих, хто пережив сексуальне насильство, виникає природне бажання стати непривабливим для мучителів. Потерпілий не стежить за собою, набирає зайву вагу. Огрядний - значить, негарний, тобто захищений від кривдників.

Жінка, яка після народження дитини не намагається худнути, може в такий спосіб захищатися від чоловіка. Вона не бажає інтиму, бо боїться знову завагітніти, не хоче ще одну дитину.

Дехто набирає зайву вагу після одруження. Тут діє ефект розслаблення. Чоловік чи жінка вже подолали вершину, до якої прагнули, - знайшли партнера для шлюбу.

У повних часто спрацьовують способи психологічного захисту - компенсація і гіперкомпенсація. Вони реалізовують себе в інших сферах, і тоді зайва вага відходить на останній план. Чоловіки стають "душею компанії" або кидаються з головою в бізнес. Знаю повненьку жінку Ольгу, яка переймалася вагою, а потім навчилася дуже добре готувати. Зараз ніхто не помічає її зайві кілограми, всі хвалять смачну їжу. Недавно в ресторан улаштувалася шеф-кухарем.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки із зайвою вагою щасливіші, ніж огрядні жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути