вівторок, 14 листопада 2017 13:50

Благодійний фонд Джоан Роулінґ допомагатиме дітям у Житомирській області

Понеділок, 6 листопада, 15:56

– Ваш вирок скасовано. Запобіжний захід при наступному розгляді обере суд першої інстанції. А зараз можете бути вільні, – каже суддя Вищого спеціалізованого суду Станіслав Кравченко.

Скасовує вирок прикордоннику 39-річному Сергію Колмогорову. Його в листопаді 2015-го засудив до 13 років тюрми Приморський райсуд Маріуполя на Донеччині. Звинуватили у перевищенні службових обов'язків і вбивстві цивільної особи 9 вересня 2014-го. Тоді Колмогоров із колегами чергував на блокпості біля Маріуполя. Військові помітили підозрілий автомобіль, що рухався в їхній бік. Водій, донеччанин Євген Рижков, не зупинився на вимогу прикордонників. Вони відкрили вогонь по машині. Загинула дружина шофера Ірина. Стріляли дев'ять військових. Це встановила експертиза. Головним винуватцем назвали Колмогорова. Колеги, юристи й ветерани АТО стали на його захист. Пояснили: він діяв за статутом.

Рішення суду присутні в залі зустрічають оплесками й вигуками: "Слава ­Україні!"

– Задоволений таким вироком, – говорить Сергій Колмогоров. – Але це – тільки початок. Зараз поїду додому в Бердянськ. Не був там два з половиною роки.

Повторно справу розглядатиме Маріупольський районний суд

Автор: УНІАН
  Хлопчик відпускає фазана на території мисливського господарства ”Хортицьке” біля села Августинівка Запорізького району. 4 листопада там випустили 400 птахів. Мають збільшити поголів’я фазанів
Хлопчик відпускає фазана на території мисливського господарства ”Хортицьке” біля села Августинівка Запорізького району. 4 листопада там випустили 400 птахів. Мають збільшити поголів’я фазанів

А в цей час:

– У мене ледь серце не стало! Не роби такого більше. – полтавець 29-річний Сергій Дорошенко звертається до своєї баби по матері Марії Олександрівни, 79 років.

Приїхав до неї в гості у приватний будинок. Зайшов у коридор і наткнувся на труну й два вінки з чорними стрічками і написами: "Бабусі від онуків", "Мамі від сина й доньки. Вічна пам'ять".

– Це щоб вам менше було витрачатися на мої похорони. Заздалегідь замовила – і привезли. А в хаті мені не заважає.

Онук переносить труну й вінки у сарай. Накриває рядниною.

– У баби півроку тому обширний інфаркт був. З того часу готується до смерті. Думає, що помре зненацька, – говорить Сергій. – Раніше пробувала заздалегідь встановити собі пам'ятник на кладовищі біля діда. Ледь відмовили. Але такого побачити не очікував.

Марія Олександрівна вимагає повернути труну в хату. Боїться, що в сараї її погризуть миші. Сергій відмовляється.

Харків'янин 51-річний Володимир Бойчук заїжджає в гараж автомобілем Audi А4. У нього розбиті передні фари, пошкоджений бампер, погнутий капот. Машину розбила невістка Марина, 27 років. Узяла покататися, поки тесть був на роботі.

– Маю службове авто. Свою машину беріг, бо збирав на її покупку гроші кілька років, – говорить Володимир Андрійович. – Невістка права отримала пару місяців тому. Не дозволяв їй їздити самій. Лише з моїм сином чи зі мною. Але ж усі живемо в одній квартирі. Вона скористалася, що нікого немає вдома. Знайшла ключі від гаража. Проїхала з кілометр і врізалася в бетонний відбійник. Добре, що не постраждала. Але перед машини весь відбила. Набирала мене в сльозах. Повезло, що критичних пошкоджень немає. Але ремонт обійдеться тисяч у 30. Говоритиму із сином. Хай платять половину. Сам ремонт не потягну.

Син Валерій погоджується виплатити половину вартості відновлення Audi.

– Простіть. Лишіть працювати. Більше такого не повториться, – плаче 27-річна Олена Максимюк із Дніпра.

Просить директора рекламного агентства не звільняти її з роботи. Працює в компанії менеджером чотири роки.

Директор погоджується. Але наказує бухгалтерії оштрафувати Олену на тисячу гривень за те, що була на обіді 3 години.

– Пішла о 13:00 обідати в кафе. Але подзвонила мати. Сказала, що у вагітної сестри почалися перейми. Забула про все й поїхала в пологовий, – розповідає Олена. – По дорозі накупила памперсів, паперових рушників, пелюшок. Лише в пологовому глянула на годинник і побіліла. Знала, що начальник – суворий щодо дисципліни. Диво, що випросила не звільняти мене. Робота хороша. Звикла до неї. А тисяча гривень штрафу – то не біда.

  Печерський районний суд Києва відпустив під заставу колишнього голову Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва, а Солом’янський райсуд столиці під особисте зобов’язання звільнив Олександра Авакова – сина міністра внутрішніх справ.  ”Коли судді грають із підозрюваними в ”дурня”, карти тасує Феміда”, – зауважує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Печерський районний суд Києва відпустив під заставу колишнього голову Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва, а Солом’янський райсуд столиці під особисте зобов’язання звільнив Олександра Авакова – сина міністра внутрішніх справ. ”Коли судді грають із підозрюваними в ”дурня”, карти тасує Феміда”, – зауважує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Міністерство юстиції заборонило засудженим відвідувати соціальні мережі, сайти еротичного й порнографічного змісту. Для доступу до інтернету в колоніях має бути обладнаний комп'ютерний клас. Засуджені відтепер можуть лише створювати електронну пошту й користуватися нею під контролем адміністрації установи.

Оперативно-тактичний комплекс "Грім" почала розробляти Україна спільно з Саудівською Аравією. Він замінить радянські ракетні установки "Точка-У". "Грім" зможе вражати цілі на відстані 450 км.

Диких кабанів знищать у Глобинському, Оржицькому та Семенівському районах Полтавщини. Там вони поширюють африканську чуму серед свійських свиней. З початку року в області чуму фіксували у 21 населеному пункті. Свиноферми зазнали збитків на 19 млн грн.

Благодійний фонд Lumos британської письменниці Джоан Роулінґ допомагатиме дітям у Житомирській області. Виділить кошти на реконструкцію інтернатів, де живуть неповнолітні з неблагополучних сімей і сироти.

В Україні запрацював сервіс безконтактних платежів Android Pay. Дає можливість розраховуватися в магазинах смартфоном з операційною системою Android. Для оплати товару телефоном потрібно завантажити на нього спеціальний додаток із магазину Play Market. Внести в нього дані своєї банківської картки. При розрахунку – увімкнути програму й піднести мобільний до термінала. Послугу підтримує поки що лише Приватбанк. Україна стала 15-ю країною, де працює такий сервіс.

Автор: Сергій СТАРОСТЕНКО
  П’ятеро бандуристів співають у підземному переході на майдані Незалежності в Києві в неділю ввечері, 5 листопада. У чохол з-під інструмента охочі кладуть гроші. У репертуарі музикантів – українські народні, повстанські пісні. Багато виконують композицій на вірші Тараса Шевченка. Вперше заграли в цьому переході у січні цього року. Найбільше слухачів зібрали на День Незалежності. Тоді грали біля входу в станцію метро. Люди зайняли весь вестибюль
П’ятеро бандуристів співають у підземному переході на майдані Незалежності в Києві в неділю ввечері, 5 листопада. У чохол з-під інструмента охочі кладуть гроші. У репертуарі музикантів – українські народні, повстанські пісні. Багато виконують композицій на вірші Тараса Шевченка. Вперше заграли в цьому переході у січні цього року. Найбільше слухачів зібрали на День Незалежності. Тоді грали біля входу в станцію метро. Люди зайняли весь вестибюль

"Самопроголошені ДНР і ЛНР не повинні брати участь у Мінських перемовинах. Мінські угоди – між Росією, Україною та ОБСЄ. Їхня ідея – відновити контроль України над своєю територією, провести там вибори. Так званим республікам тут не місце", –

Курт Волкер, спеціальний представник США в Україні

"І Путін, і Ленін – імперці. Але останній – розумний і далекоглядний. Тому й імперія, основи якої він заклав, проіснувала 74 роки. А путінська не протягне і третини цього терміну", –

Ігор Яковенко, російський журналіст

У 15 років була на літніх канікулах у баби. Зустрічалася зі старшим на три роки місцевим хлопцем. Перед від'їздом додому вирішила розійтися з ним. Коли сказала, Віктор мене сильно штовхнув. Потім мопедом на повній швидкості намагався збити. Відскочила. А він втратив керування і вдарився у бетонний парапет. Отримав струс мозку, перелом руки й ребер. Майже півтора місяця пролежав у лікарні. Провідувала його. Плакав і вибачався. Досі дружимо.

Олександра ЯКИМЧУК

Знайомий працював дільничним у селі. Не мав ні службового транспорту, ні житла. Зарплата була мізерна. Але терпів, бо сподівався на переведення у місто. П'ять років тому син місцевого фермера побив двох чоловіків биткою, бо зробили йому зауваження за неправильну парковку біля сільради. Зламав їм ноги й розбив голови. Фермер попросив дільничного написати в протоколі, що чоловіки перші кинулися на його сина і той оборонявся. Міліціонер так і зробив. За місяць звільнився з органів. Фермер взяв його до себе начальником охорони, купив будинок і призначив зарплату 23 тисячі гривень на місяць.

Сергій ПУШКО

54-річна тітка знайомого одружилася з іранцем – студентом українського медичного університету. Родичі були в шоці. Казали, хлопець хоче її використати, аби перебратися в Україну. Він же переконував, що закоханий. Говорив, його батьки не проти вибору й багаті. Ніхто не вірив. Аж доки перед весіллям не купив три автомобілі "Рено". Подарував їх синові нареченої від першого шлюбу, її батькові й сестрі. Зразу став у сім'ї рідним.

Павло ДИДИЧЕНКО

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Батько 15 років тому виїхав на заробітки у Польщу. Працював на заводі у дві зміни, щоб заробляти більше. Спав по 3 години на добу і мав один вихідний. Коли повернувся – привіз гроші, яких вистачило на купівлю трикімнатної квартири. А за тиждень після новосілля він помер. Лікарі сказали, серце зупинилося від хронічної перевтоми.

Олена, 26 років

 

Після Майдану 2014-го батько став вимагати, щоб усі в нашій сім'ї перейшли на українську мову. Хоча до цього спілкувалися лише російською. Будемо мінятися разом із країною, казав. Третій рік займаємося у репетитора. Говоримо майже ідеально.

Віталій, 18 років

Чоловік сестри ухилився від мобілізації. Купив у лікарні довідку, що має серйозну хворобу шлунка. Сестра скипіла. Кричала, що він – не чоловік. Кинула роботу й пішла в добровольчий батальйон. Із чоловіком розлучилася.

Оксана, 24 роки

Зараз ви читаєте новину «Благодійний фонд Джоан Роулінґ допомагатиме дітям у Житомирській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути