Ексклюзиви
четвер, 07 жовтня 2010 12:45

Білл Клінтон приїхав в Україну на запрошення фонду Олени Пінчук "Антиснід"

 

Понеділок, 5 жовтня, 12.16


42-й американський президент Білл Клінтон стоїть біля стійки столичного кафе "Кофе Хауз" на вул. Велика Житомирська, 8/14. П'є каву американо. Замовив "на винос" - у паперовому стаканчику. Розмовляє англійською з Оленою Пінчук - донькою Леоніда Кучми. Мільярдер Віктор Пінчук, чоловік Олени, теж тримає паперовий стаканчик. Розраховується за себе й Клінтона, платить близько 50 грн.

Із десяток охоронців перекривають вхід до зали кафе.

- Туди поки що не можна, - кажуть відвідувачам російською. - Клінтон піде, тоді замовите. Присядьте за столик, меню погортайте.

- Навіщо перекрили? Знову!? - сварить охоронців Пінчук.

Ті починають пропускати людей до зали. Клінтон усміхається, вітається з відвідувачами, фотографується з ними та працівниками кафе.

- Hеllo, - повторює й тисне всім руки.

Потім із Пінчуками виходить на вулицю.

Білл Клінтон приїхав в Україну на запрошення фонду Олени Пінчук "Антиснід". Виступив у Києві на Михайлівській площі, закликав усіх здати аналізи на ВІЛ/СНІД

 

А в цей час:


У Вінниці в дворі "хрущовки" по вул. Келецькій, 116 міліція четвертий день опитує мешканців. Серед дня 2 жовтня в перший під'їзд підкинули мертве немовля. Новонароджена з незав'язаним пупком була замотана в стару картату вовняну ковдру. Згорток лежав на брудному зеленому рушникові під дверима квартири 47-річної Тетяни, що на першому поверсі. Жінка викликала міліцію. Ті прибули за 5 хвилин.

Дівчинка була мертва - із численними порізами животика навколо пупка. Кілька ножових поранень були глибокими.

 

На пл. Тараса Шевченка біля драмтеатру в Черкасах поставили дві білі ятки з написом  "Наша мета - жити до ста". Людям міряють вагу, зріст, тиск, аналізують склад тіла - кількість жиру й води. Процедура займає до 10 хв.

Перехожі займають чергу, дізнавшись, що грошей платити не треба.

- Та пішли додому. Диви яка черга, - тягне дружину за руку 68-річний Іван Тимофійович.

- Ти йди грійся в фойє театру, а я постою, - наполягає дружина 65-річна Надія Іванівна і стає в чергу.

- У вашому організмі норма корисного та резервного. Зайвого - немає. Але за результатами обстеження бачу, що полюбляєте смажене. Це впливає і на тиск, - каже їй гастроентеролог 49-річна Раїса Журавель.

- Правда, люблю смажену картоплю на курячому жиру, - говорить Надія Іванівна.

- Якщо вже й хочеться, то краще на олії. Але не зловживайте, - радить лікарка.

 

До львівського цирку сходяться люди - вимагають відшкодувати гроші за квитки. У суботу, 2 жовтня, на виставі української трупи "Браво" лев Персей кинувся на дресирувальника Олексія Пінку, 43 роки. Вчепився в ногу, поволочив ареною. Підбіг інший лев, ухопив Олексія за руку. Глядачі кинулися до виходу. Дресирувальника забрала "швидка".

- Звертаються чоловіки, дружини яких були на виставі з дітьми. Кажуть, жінки пережили шок, діти плакали. Вимагають моральне відшкодування, - каже комерційний директор цирку Роман Здреник, 46 років. - Вони не розуміють: ніхто не планував лякати їхніх дітей. Стався непередбачуваний нещасний випадок.

Клієнтам, які були на виставі, пропонують безкоштовні квитки на покази без левів.

 

В ізоляторі тимчасового перебування Сімферополя годують затриманих. Із неділі, 3 жовтня, там сидить 55-річний Анатолій Мамикін, голова Лівадійської селищної ради, що у Великій Ялті. Його підозрюють в незаконному виділенні семи земельних ділянок. Це завдало збитків державі на 1,1 млн грн, кажуть у прокуратурі Криму. Мамикін очолює Лівадійську раду 25 років.

 

Що робили в міліції минулого тижня

2 жовтня на залізничній станції в місті Роздільна Одеської області черговий лінійного відділу міліції вистрілив у 26-річного затриманого, влучив у стегно. Чоловік загинув через надмірну втрату крові.

Міліціонери пояснили, що затримали трьох хуліганів, які поводилися на станції неадекватно: "пили пиво, ходили до вітру у всіх на очах". Під час затримання чинили опір. Майор зробив попереджувальний постріл угору. Чоловіки вдарили його по голові, той упав і випустив зброю. Вони хотіли схопити пістолет, тому інший працівник міліції вистрелив на ураження.


30 вересня Верховний суд України визнав винним донеччанина Олексія Москаленка, який відбув вісім років у слідчому ізоляторі без вироку. Його звинувачували у тому, що разом із приятелем Олександром Шаповаловим пограбували та убили сусіда останнього.


29 вересня стало відомо, що в Харківській області затримали помічника оперативного чергового Вовчанського райвідділу міліції 39-річного Сергія Петраша. Його підозрюють у трьох убивствах та кількох пограбуваннях. У вбивствах міліціонер зізнався.


27 вересня киянин Володимир Павленко звернувся до Оболонської районної прокуратури столиці. 23 вересня його побив міліціонер Леонід Куцький поблизу станції метро "Мінська".

 

Коротко

"Одним із найбільш унікальних місць у світі для відвідування" назвав Чорнобильську зону американський журнал Forbes. Поставив в один ряд із Колізеєм і Аустерліцем. Торік її відвідали 7,5 тис. західних мандрівників. Заплатили по 100 фунтів стерлінгів за день перебування у зоні відчуження, де рівень радіації місцями перевищує норму в 35 разів.

Заступник голови Державної митної адміністрації 53-річний Василь Салигін написав заяву на надання йому відпустки на три роки по догляду за дитиною. Так хоче уникнути звільнення у зв'язку зі скороченням. У нього шестеро дітей, найменшому - 12 місяців.

У Кіровському районі Донецька міліціонери зняли зі стовпа 52-річного "мисливця за металом". На його плечах був моток зрізаного телефонного кабелю - близько 200 м, а в кишенях - щипці-кусачки й ліхтар.

Цифра

10 автомобілів "Деу"

подарує підприємець із Вірменії Джамал Алоян карному розшуку МВС України. Каже, на знак подяки за розкрите вбивство брата Шабаба Алояна.


Цитата

"Після численних повідомлень про тиск влади на українські засоби масової інформації та надмірну активність СБУ, рішення Конституційного суду тільки закріпить на Заході думку, що українська демократія рухається в неправильному напрямку"
Стівен ПАЙФЕР, екс-посол США в Україні, про скасування політреформи 2004 року


Анекдоти

Закриття секонд-хендів пов'язано з появою нових вітчизняних брендів одягу. Зокрема, таких як: Аzароv, Борis Kolеsнікоv, Leffochkin, Ganny & Germann etc.

Спільна акція Служби безпеки та "Укртелекому" в рамках кампанії "Почую кожного". Всього за гривню ви можете добровільно підключити квартиру, офіс, автомобіль до пристрою прослуховування.

Міністерство культурирозшукує художника Васнецова для написання картини "Межигір'я".

London Symphony Orchestra зацікавлений у послугах Михайла Чечетова. "Ми переглянули кілька відеозаписів засідань Верховної Ради України, - повідомив представник оркестру. - Він - талановитий, незамінний диригент".


Зараз ви читаєте новину «Білл Клінтон приїхав в Україну на запрошення фонду Олени Пінчук "Антиснід"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути