Ексклюзиви
середа, 16 січня 2019 11:48

B Україні дозволили повертати ліки в аптеки

Четвер, 3 січня, 5:29

Поліцейські у Сумах ведуть до слідчого ізолятора механіка ліфта. Звинувачують у вбивстві через необережність двомісячного немовляти. Допитували п'ять годин. О другій ночі затримали керівника компанії "Міськсумиліфт" Євгена Костенка. Він зловживав службовим становищем. Обом загрожує вісім років ув'язнення.

– Капітальний ремонт провели 2017-го. На це з бюджету виділили 245 тисяч гривень. Гарантували два роки експлуатації, – каже прес-секретар міської прокуратури Наталія Науменко, 40 років. – Однак уже за рік жителі під'їзду стали скаржитися на роботу ліфта. При цьому керівник товариства "Міськсумиліфт" нічого не робив, щоб усунути недоліки.

У прокуратурі вважають, 29 грудня механік самовільно переналаштував автоматику ліфта. Це дозволило рух із відкритими дверима.

2 січня дід із немовлям поверталися з прогулянки. На дев'ятому поверсі чоловік вийшов із кабіни і хотів витягти візочок. Раптом ліфт поїхав донизу. Устиг вихопити дитину з візка, але двері затиснули хлопчику голову, а чоловіку – руки. Допомогти намагалися сусіди й медики, та дитина померла

  Чоловік переводить поні через перехід біля корпусу університету імені Тараса Шевченка 3 січня. 30 хвилин катання на свята коштувало 450 гривень. У кінних клубах Києва беруть 200 гривень за годину
Чоловік переводить поні через перехід біля корпусу університету імені Тараса Шевченка 3 січня. 30 хвилин катання на свята коштувало 450 гривень. У кінних клубах Києва беруть 200 гривень за годину

А в цей час:

– Підставила мене. Тепер маю без грошей вертатися, – кричить 45-річна Ірина Васильченко по телефону на знайому 47-річну Тамару Попадюк. Поїхала працювати в Чехію прибиральницею за її рекомендацією. За 2,5 місяця роботи гроші від посередника не отримала. Обіцяє вислати пізніше.

– Мені за тиждень додому їхати, а він грошей не віддає. Маю тепер позичати ще й на дорогу. Тамара казала, гарний посередник, не жалілася. Явно збрехала. Більше на нього працювати не хочу, – розповідає Ірина Миколаївна. – Вертаюся додому, хоч і візи ще лишилося кілька місяців. Це друга поїздка на заробітки – і невдала. Перший раз була в Польщі, на заводі. Жили в гуртожитку по п'ятеро в кімнаті, платили мало. Повернулася за місяць додому.

– Дівчата вже всі ждуть, щоб Ірина поїхала додому. Дуже скандальна. Тільки що не так – у крик, – говорить Тамара Василівна. Також працює прибиральницею в чеському магазині. – До мене вона звернулася, щоб порадила посередника на роботу. Я сказала, в кого сама була. Мені все сподобалося. Гроші давав, коли просила. Приїхала до нього працювати вдруге. А їй не пощастило.

– Чом ти не прийшов, як місяць зійшов, – затягує пісню жителька Чернігова 22-річна Аліна Данич біля нічного клубу "Бурштинова кішка". Поряд метушаться дві подруги.

– Хто не прийшов? – перепитує чоловік. Гасить недопалок об сніг.

– Ніхто не прийшов, – сміється дівчина, – Ні один, ні другий.

Опівночі Аліна відправила повідомлення Миколі й Петру – потенційним кавалерам. Півроку спілкувалася з обома. Не могла вирішити, кого обрати. Написала: "Любий, я у клубі. Розбила велике дзеркало. Додому не пускають, вимагають 5 тис. грн. Допоможи". Почала б зустрічатися з тим, хто привіз би гроші.

Микола вимкнув телефон одразу. Петро сказав, що вже довго не наважувався їй зізнатися, що знайшов іншу.

"Кремль повертає спрощений порядок надання громадянства жителям колишнього Радянського Союзу. Паспорт теж може бути зброєю. Особливо – російський. РФ роздавала своїм людям у Придністров'ї, Абхазії, Південній Осетії. А вже потім вирішила, що має право їх захищати від Молдови і Грузії, громадянами яких вони є насправді. Не потрібно пояснювати, яку країну мають на увазі зараз", –

Віталій ПОРТНИКОВ, журналіст

  40-річний шоумен Володимир Зеленський висунув свою кандидатуру на посаду президента України. Про це оголосив 31 грудня в ефірі ”1+1”. Телеканал показав привітання коміка до Нового року в час, коли традиційно транслюють привітання від президента. Виступ глави держави Петра Порошенка демонстрували після опівночі.  ”Немає жодного боксера, який зміг би перейти у важчу вагову категорію за рахунок збільшення обсягу мозку”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
40-річний шоумен Володимир Зеленський висунув свою кандидатуру на посаду президента України. Про це оголосив 31 грудня в ефірі ”1+1”. Телеканал показав привітання коміка до Нового року в час, коли традиційно транслюють привітання від президента. Виступ глави держави Петра Порошенка демонстрували після опівночі. ”Немає жодного боксера, який зміг би перейти у важчу вагову категорію за рахунок збільшення обсягу мозку”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

1547 українців всиновили торік. Ще 4904 дітей сім'ї взяли під опіку. Усього в країні понад 17 тис. сиріт і позбавлених батьківського піклування

63 тис. туристів відвідали Чорнобильську зону відчуження 2018-го. Це майже вдвічі більше, ніж два роки тому

4 мішки елітних сортів картоплі подарував президент Білорусі Олександр Лукашенко главі РФ Володимиру Путіну на Новий рік

Із січня в Україні дозволили повертати ліки в аптеки. Або обмінювати на аналогічні упродовж їхнього гарантійного строку, що дорівнює терміну придатності.

Цьогоріч на Київщині збудують найбільший в Європі завод із виробництва скла потужністю 600 т на добу. Зараз в Україні не виготовляють цей матеріал – увесь імпортний.

Єврокомісія виділить Україні 5 млн євро на боротьбу з російською пропагандою. Це уп'ятеро більше, ніж торік.

Із 1 травня українці зможуть вимагати від постачальників перевірок якості житлово-комунальних послуг у своїх оселях. За неякісні претендуватимуть від них на відшкодування.

18-ту дитину народила 46-річна Людмила Ковалевич із села Познань Рокитнівського району на Рівненщині. Найстаршій дитині в сім'ї виповнилося 26 років.

У маршрутці дорогою на базар у пасажира стався інсульт. Віз продавати горіхи. Не вийшов на зупинці ринку. Водій побачив, що у чоловіка віднімає руку й не може нічого сказати. Висадив людей і повіз його до лікарні. Ще й віддав дружині хворого всю виручку за той ранок.

Катерина ЗУБ

У сина подруги був новорічний ранок. Снігуронька розказувала першокласникам загадки, одна з них була про світлофор: "Що треба зробити, якщо побачив зеленого чоловічка?" Хтось із дітей викрикнув: "Убивати!"

Олена ГОРОДНЯ

Торік на свята приїхала подруга з Полтави. Пішли гуляти на львівський різдвяний ярмарок. Купили по глінтвейну, відійшли до столиків. Поруч компанія – десяток хлопців і дівчат – багато пили, галасували. В ятці їм відкрили шампанське. Корок направили в наш бік. Подруга поїхала додому з синцем під оком, а я так і не відіпрала пуховик.

Оля СИТНИК

"Сучасне українське культурне середовище відбулося. Є безліч письменників і видавництв. Є читачі. Величезна кількість українців купує книжки національних видавництв і, що важливо, читає їх. Є книжкові фестивалі та ярмарки. Є підтримка держави і недержавних інституцій. Так добре ще не було ніколи", –

Юрій АНДРУХОВИЧ, письменник

Половина українців кажуть, що не голосуватимуть за Порошенка в жодному разі

Президент толерував і толерує прокремлівські ЗМІ у вільній Україні, на своїй політичній території. Ймовірно, вважає, що це вигідний інструмент власного медіа-­впливу. Очевидно, йому пообіцяли, що ці телеканали будуть лояльні до нього й працюватимуть лише проти його конкурентів.

Суто формально ці засоби масової інформації справді виявляють лояльність. Але ж водночас нагнітають хаос, абсурд і неправду, маніпулюють фактами й перебільшують масштаби проблем.

"Інтер", 112, NewsOne та інші руйнують довіру суспільства до державних і громадянських інститутів, до політичного класу загалом, до українського війська. Довіра – це не лише соціальний капітал будь-якої держави, а й основа для легітимності влади, а відтак і президента. Мережа ворожих ЗМІ послідовно знищує цю основу.

Отже, патологічна стурбованість внутрішньополітичними конкурентами й виборами, зацикленість на піарі, де-факто ігнорування російської гібридної агресії – ось квінтесенція правління Петра Порошенка, його політичного стилю. Саме тому має антирейтинг 50 відсотків, тобто половина українців кажуть, що не голосуватимуть за нього за жодних обставин.

Михайло БАСАРАБ, політолог

 

Друг вирішив на Новий рік освідчитись коханій. Напередодні в неї був день народження. Тоді пропозиції не зробив, казав, що банально. Орендував на новорічну ніч дорогий номер у Буковелі, замовив стіл у ресторані. Повернувся після свята сумний. Дівчина сказала, що йде від нього, бо чекала на пропозицію у день народження.

Олександр, 29 років, Івано-Франківськ

Товариш часто підвозив мене додому. Любив швидко їздити. Я завжди була пристебнута, а він казав, що обійдеться. Місяць тому Сергій загинув у ДТП. Якби пристебнувся, відбувся би травмами.

Олена, 30 років, Львів

Дочка приходила зі школи сумна. Що сталося – не казала. На батьківських зборах багато хто розповідав про подібне. Виявилося, нова вчителька української мови ставить дітей у куток і підвищує голос. Пожалілися директору, але реакції не було. Та вчителька – його дружина. Віддали дочку в іншу школу.

Ірина, 28 років, Луцьк

Тітка 20 років жила в Америці. Ми завжди перед святами отримували подарунки і листівки. Вона їх сама підписувала. Торік прийшли подарунки, але без листівки. Тітка півроку як померла. Родичі не повідомили, бо вирішили, що в нас нема грошей приїхати.

Ярослава, 40 років, Чернівці

Зараз ви читаєте новину «B Україні дозволили повертати ліки в аптеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути