Ексклюзиви
четвер, 15 вересня 2011 16:42

Ялта прийматиме всесвітній чемпіонат охоронців

 

П'ятниця, 9 вересня, 13.20

Хористка Ліліана Раврух, 21 рік, вибігає з двоповерхового німецького автобуса біля  Львівського залізничного вокзалу. Обіймає свого хлопця, музиканта Яна Камінського.

- Десять днів його не бачила, не мала грошей навіть есемеску відправити. Після тих пригод єдине, що хотілося - обійняти рідних і відіспатися на нормальному ліжку, - каже дівчина.

Ліліана та ще 149 співаків зі Львова, Харкова й Києва 31 серпня поїхали на гастролі в Берлін. Їх організувала львівська компанія Muzz Arts Forum Group та німецька Multiversa. Через фінансові труднощі половину концертів скасували, артистам не заплатили. Одну ніч вони провели у конференц-залі німецького готелю, з якого їх виселили за несплату. Іншу - на українсько-польському кордоні. 9 годин стояли на пункті пропуску Краківець - Корчова через проблеми з документами на транспорт. Не було де вночі поміняти євро на гривні.

- Позичали один одному гривні, купували в кафе бутерброди, чай, - пригадує Ліліана. - Дехто спав просто на підлозі пункту в обнімку з контрабасами, скрипками

А в цей час:

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко сидить зі своїми адвокатами в кімнаті для зустрічей столичного Лук'янівського слідчого ізолятора. Вона в джинсах, з косою на голові. Приміщення обклеєне світлими шпалерами, на них видно бруд. Є прикручені до підлоги стіл, стільці та клітка. Перед Тимошенко - чернетки, підготовлені нею в камері. 3 години обговорюють сценарій дебатів між захистом та обвинуваченням, які мають відбутися в понеділок.

- У Юлії Володимирівни настрій був хороший, - розповідає адвокат 49-річний Микола Сірий. - Сказала, що маємо бути зібраними й підготовленими, точними у своїх позиціях.

12 вересня суддя Печерського райсуду Родіон Кірєєв відкладає дебати до 27 вересня. Щоб Тимошенко та її адвокати краще підготувалися.

У Калуші на центральній міській площі Героїв 25-річна Наталя Кашунчик у вишиванці розрізає на шматки медівник. Кладе на серветки, наливає в разові стакани узвар і роздає присутнім.

- Рекорд зафіксовано, - каже Микола Зелінський, представник Книги рекордів України.

Медівник вагою 440 кг і завдовжки 20 м спекли для городян на День нафтохіміка та 20-річчя компанії "Лукойл". Має вигляд вишитого рушника. Для приготування взяли 210 кг борошна, 75 - цукру, 53 - меду, 15 - сметани, 44 - джему, 18 кг - родзинок, 1 100 яєць. Нагодували ним 3 тис. людей.

У Полтаві 20-річний Максим Нестенченко виходить із будинку №18 на вул. Леніна. Там розташований головний офіс обласного державного радіо "Ваша хвиля". Чотири місяці працював журналістом, редактором, коректором і диктором новин. Отримував 950 грн.

- Минулого тижня написав заяву про звільнення, а сьогодні забрав документи, - говорить. - Мало того, що зарплата ніяка, так ще й колектив, як акули. Нічого, крім критики, не чув. То текст погано підчистив, то теми до новин не з того сайту взяв. Всюди крайнім роблять і всі дірки закривають. Плюс цензура душить. Начальство з першого дня наказало нічого поганого про Партію регіонів не говорити, бо вони нас із ручки годують. Щодня їхню рекламу крутили, і в новинах як про померлих - або добре, або нічого. Краще вже безробітним, ніж на такій роботі.

Що світ дізнався про Україну

Піаніно, в якому замість струн - бокали з коньяком, сконструювали для реклами кримського виробника цього напою. Інструмент робочий: у кожен бокал налито різну кількість коньяку. Від цього залежить висота звуку, коли по келиху вдаряє молоточок. Викладене в інтернеті демонстраційне відео переглянули понад 5 тис. людей, пише вебсайт про рекламу AdRants.

Найбільший бюджетний арабський авіаперевізник компанія Air Arabia, збирається відкрити два рейси з України. З Харкова й Донецька літаки прямуватимуть в аеропорти країн Перської затоки. Про намір вийти на український ринок заявила інша бюджетна авіакомпанія flydubai, повідомляє видання Arabian business.

Ялта прийматиме всесвітній чемпіонат охоронців. Сек'юріті з Білорусі, Великої Британії, Вірменії, Італії, Норвегії, Австралії, України та ще десятка країн змагатимуться з 23 по 27 вересня. Зокрема в нейтралізації терористів, стрільбі з різних положень та наданні віп-особам невідкладної допомоги, розповідає Вірменський національний інформаційний портал.

Пивні бані як лікувальний засіб почали пропонувати в санаторії "Медобори" під Тернополем. Тамтешні лікарі кажуть, що після таких процедур підвищується імунітет, а самопочуття поліпшиться вже після першої спроби. "Ванна одразу наповнилася піною, запахло елем, - друкує сайт Huffington Post слова репортера Девіда Стерна, який випробував нову послугу. - Відчуття, як і після звичайної ванни. Єдине що - мені вперше захотілося спробувати цю воду на смак".

Українки здобули срібло на всесвітній першості із сидячого волейболу. Команда жінок із травмами ніг поступилася американкам. Рахунки фінальних трьох сетів були 25-20, 25-23 та 25-22, повідомляє сайт bettor.com

 

Верховна Рада скасувала норму Сімейного кодексу, яка визначає, що різниця у віці між усиновлювачем та дитиною не може бути більш як 45 років.

В Україні закриватимуть розважальні заклади, якщо у трьох чи більше відвідувачів виявлять наркотичні або психотропні речовини. Спочатку - на три місяці. А якщо протягом року повториться факт вживання чи збуту наркотиків - на шість місяців.

На стадіони під час Євро-2012 пускатимуть без паспортів. Директор оргкомітету чемпіонату Маркіян Лубківський каже, паспортний контроль, що пропонувало Міністерство внутрішніх справ, сповільнить швидкість проходження глядачів. Також доведеться збільшити кількість стюардів і правоохоронців.

Із 1 жовтня перестануть оформляти пенсії, які перевищують 10 мінімальних прожиткових мінімумів - 7640 грн. За словами віце-прем'єра Сергія Тігіпка, всім тим, кому високу пенсію призначили раніше, виплачуватимуть в повному обсязі, але не індексуватимуть. Таких близько 14 тис. людей.

На Донеччині нетвереза провідниця швидкісного поїзда вийшла в тамбур покурити. Зовнішні двері вагона відчинила. Під час проїзду через стрілочний перевід вагон хитнуло і жінка випала з тамбура. Заснула на рейках. Її розбудили міліціонери.

 

"Пам'ятаю, у 1994-му, коли обирали Кучму, була дуже важка ситуація - зарплату платили цеглою і трунами. Але 2004-го він здав зовсім іншу країну. Так і Віктор Федорович, який, вірю, прийшов на 10 років, здасть послідовникам зовсім іншу державу"

Володимир Рибак, перший заступник голови Партії регіонів, про те, скільки років Віктор Янукович буде президентом України

 

71

вагон-ресторан прибрала Укрзалізниця зі складів пасажирських поїздів. Вони лишилися тільки у фірмових міжнародних потягах і денних швидкісних. Вагони-ресторани пропонуватимуть підприємцям в оренду.

2 247

дітей усиновили українці минулого року, за даними Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту. Позаторік усиновлених було на 134 більше.

 

 

Найкраща дорога в Україні прокладена в Межигір'ї, а в кожному місті найкраща дорога прокладена до будинку мера.

Стоїть бабця в церкві, молиться:

- Боже, ну що ж оце в мене таке життя паскудне. Грошей нема, нема за що купити поїсти, ліки. Пошли мені 500 гривень.

А позаду стоїть Янукович. Чує те все, і вирішив збільшити на одиницю свій електорат. Шукає в кишені, знаходить тільки 400. Простягає їх бабусі. Вона й каже:

- Боже! Знайшов через кого передати. 100 гривень - і то вкрав.

 

Зараз ви читаєте новину «Ялта прийматиме всесвітній чемпіонат охоронців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути