Ексклюзиви
четвер, 28 квітня 2011 15:30

Який був ваш перший заробіток?

 

8-річний британець Сем Пойтон працює заступником із розваг директора музею поїздів у місті Йорк. Позаторік він надіслав лист у національний музей залізниць. "Мені лише 6 років, але думаю, я зможу виконувати цю роботу", - написав Сем. Лист вразив директора Ендрю Скотта, він призначив хлопчика своїм заступником. Школяр спілкується з відвідувачами, з'ясовує, що їм подобається у музеї, а що - ні. Щотижня Сем заробляє 40 фунтів стерлінгів.

Ми запитали в читачів: який був ваш перший у житті заробіток?

У 12 років відремонтував сусідам ігрову приставку Dendi. Дали 20 карбованців. Відклав їх на двокасетний стереомагнітофон. Він коштував 190 карбованців.

Дмитро СУКМАНСЬКИЙ, 30 років, менеджер проектів, Одеса

У 5 років здавав пляшки з-під лимонаду і знову купував газировку. У 9 років на дні народження однокласника його мама, трохи напідпитку, дала карбованець за танець із нею. На що витратив, не пам'ятаю.

Андрій КАСІМОВ, 40 років, Харків

Один день заміняла подружку-офіціантку в диско-барі. Мені тоді було 15 років. Заплатили 50 гривень. Віддала мамі на їжу.

Вікторія РОЗСОХА, 28 років, учитель, Ужгород

Три роки тому зняв обшивку з даху магазину - за 150 гривень.

Юрій ЧАНТАЙ, 18 років, студент, Сніжне Донецької області

Пам'ятаю гасло "Хочеш жити краще - голосуй за Кучму! Хочеш, щоб прийшов каюк - значить, вибір твій Кравчук!" на президентських виборах 1994-го. Мені було років 12. Знайомі попросили рознести запрошення на виборчу дільницю. На зароблені купила купальник і книжку Дейла Карнегі.

Оксана, 29 років, менеджер з продажів, Київ

 

У 5 років наколядував на Різдво 10 радянських карбованців. До тих, хто більше давали, ходив двічі. Купив санки.

Олег ШКОЛІН, 40 років, підприємець, Харків

У 21 рік поступила в аспірантуру. Далі сидіти на шиї у батьків стало соромно. Спочатку мила бокали після дегустації вина, а потім сама обслуговувала дегустацію на заводі. За одну партію перемитих бокалів платили 10 гривень. За одного клієнта на дегустації - гривню. Виходило щонайменше 250 гривень за день.

Ірина БОЛОХ, 32 роки, економіст, Ялта

Зрізали, чистили і сушили вербу. Потім продавали тим, хто плете корзини на Великдень. Якщо верба була чиста, без чорних цяток, то забирали по 4 гривні. Друзі умудрялися у лозини ховати цвяхи, щоб важча була.

Вікторія РІШКО, 24 роки, вчитель, Хуст на Закарпатті

 

На уроках праці в п'ятому чи шостому класі робили дерев'яні бігуді для хімічної завивки. Вчитель продав і заплатив нам по 15 гривень.

Яна МАТЯШ, 29 років, рекламіст, Київ

На канікулах 14-річною смажила насіння і продавала на ринку стаканами. В кінці літа на зароблені з'їздила на море.

Вероніка КИРИЛЮК, 36 років, Хмельницький

Працював розклейщиком реклами у 13 років. За тисячу оголошень платили 10 гривень. Розклеював реально 100-300, решту викидав у смітник. Вистачало на пиво, цигарки і проїзд.

Ігор ШПАК, 17 років, школяр, Львів

Бабуся мала парники в селі, вирощувала помідори. Їхали з дідом на ринок. Торгувала я - за 10 відсотків від виручки. Купила чорні сонцезахисні окуляри, інші дрібниці. Було це сім років тому.

Катерина СКРИПНИК, 22 роки, студентка, Макіївка Донецької області

10-річним здавав порожні пляшки з-під молока по 20 копійок. Горілчані пляшки коштували дорожче. А я жив біля лікеро-горілчаного заводу. На вулиці часто стояли ящики з горілкою. Ми з друзями крали, виливали горілку і несли здавати пляшки.

Владислав, 29 років, лікар, Мукачеве Закарпатської області

В 11 років допомагала мамі. Вона працювала швачкою вдома. Шили спортивні штани і кепки. Я крейдою за лекалом позначала місце для резинки і на оверлоці обробляла деталі кепок. Заробила собі на рюкзак і кросівки в школу.

Дарина КОВЕРГА, 28 років, Київ

Зараз ви читаєте новину «Який був ваш перший заробіток?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути