четвер, 16 червня 2011 13:18

Якби виграв зелену карту тепер, то поїхав би

24-річний Пилип Кадиров із Сімферополя виграв Green Card 2006-го. Працює в Києві менеджером із продажу автомобілів.

- Заявку подав через інтернет хрещений. Я навіть не знав про це. Якось у жовтні мені подзвонили о шостій ранку й почали щось говорити англійською. Спросоння не розібрав жодного слова. Попросив зачекати і зв'язав їх зі знайомою, яка вчилася на факультеті іноземних мов. Вона переказала, що я виграв зелену карту. Думав, жартує. А за кілька днів на домашню адресу прийшло підтвердження.

Тоді була тільки дитяча мрія - побувати в Штатах. Але зриватися та їхати не був готовий. Не знав, що там робитиму. У Криму в мене залишалася мама, бабуся, друзі. Щойно вступив на перший курс Міжнародного слов'янського університету на факультет економіки. У Штатах не мав нікого.

Друзі вмовляли, щоб їхав, бо такий шанс випадає раз у житті. Мама радила обирати самому. Та все це почалося так несерйозно, що я особливо не роздумував.

Зараз спілкуюся в інтернеті з емігрантами в США. Всі як один запевняють, що там значно легше досягти всього, чого ти хочеш. Мінімум 8 доларів за годину заробляють без знання мови й вищої освіти. Але нашим не подобаються самі американці. Кажуть, в Україні стосунки набагато людяніші.

Якби виграв зелену карту тепер, то поїхав би. Готовий деякий час працювати на чорних роботах. Хоча впевнений, що міг би стати консультантом. Спочатку - в магазині.

Зараз ви читаєте новину «Якби виграв зелену карту тепер, то поїхав би». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути