середа, 10 жовтня 2012 18:29

54600 українців відмовилися користуватися дротовими телефонами

Субота, 6 жовтня, 12.55

63-річна Галина Мазурок відчиняє двері своєї домівки в місті Кам'янка-Бузька на Львівщині. Вона – мати 38-річного Ярослава Мазурка, якого підозрюють у вбивстві трьох охоронців столичного торговельного центру "Караван". Про це заявив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко 5 жовтня.

– Ліпше б мені його мертвим привезли, я би похоронила, аніж такий сором терпіти! – кричить жінка в істериці. – То немає більшого горя для матері. Я би повісилась, але вірю, що то не він зробив. Моя дитина не могла цього зробити, він золотий був. Хотів мене до Києва забрати. Казав: "Мамочко, продавайте ту хату, переїжджайте до нас". Але що я там у двокімнатній квартирі робити буду? – падає на ліжко, заходиться плачем.

Галину Мазурок відпустили з райвідділу міліції. Два дні допитували. До того добу тримали під охороною в районній лікарні.

У хаті всі речі з шаф, столів, полиць лежать на підлозі. Поміж одягу валяються старі фото.

– Ті собаки хату перевернули! – кричить. – Усе золото забрали й навіть документа ніякого не дали. Від них усього можна сподіватися. Підключать дротики до яйок – і дитина в усьому зізнається. 17 вбивств йому приписують!

А в цей час:

Вінничанин 33-річний Ігор Литвинюк зашиває шкіряну куртку, яку розірвала його ­дівчина.

– Крутив шури-мури з двома дівками. Одна – Машка, світленька й повненька, інша – Ірка, худа й темна. Ніяк не міг вибрати з ким залишитися. Машка хороша хазяйка, а Ірка – модель. З такою в люди не соромно вийти. ­Півроку з ними зустрічався і проблем не знав, бо живуть у різних районах. В однієї бував по парних числах, в іншої – по непарних.

Зранку Марія попросила Ігоря сходити на ринок по помідори для закваски.

– Коли вже доходили до тролейбуса, мене покликала Іра, кинулася на шию обійматися. Тоді питає: "Це хто?" Машка взяла і ляпнула, що вона – моя дівчина. А ця, як зміюка, надулась: "А я хто?" Мені по морді спочатку заїхала, а потім за спину схопила й дала ­пенька. Смикнула за куртку. Машка дивилась на це все, а тоді пакетом із помідорами мені по ­голові.

Додому Ігор добирався на таксі.

– Порахував, що дівки обійшлися мені ­майже в 4 тисячі гривень. Тепер треба нову куртку і штани, бо ті не відпираються від помідорів.

Черкасець 38-річний Олег Безносенко дзвонить у місто Бориспіль на Київщині. ­Напередодні купив там цуценя кавказької ­вівчарки Дайну.

– Вікторе, вибачте, я хочу повернути собаку. У мене від її запаху пішла алергія. Не можу дихати, тіло все чухається, – пояснює Олег.

– Ну що, заберуть? – питає дружина Валентина.

– Сказали, чим швидше привеземо, тим краще, – чоловік іде в гараж по машину.

У сусіда Безносенки позичать навігатор і встановлять у своїх синіх "Жигулях". Валентина сяде на заднє сидіння, поряд лежатиме Дайна. У машині буде спекотно, вікна зачинені.

– Відкрию вікно, бо цуцик часто хекає, – тягнутиметься до ручки жінка.

– Не треба, бо ще протягне. Я сам задихаюся, але терплю заради нього. Щоб хоч здорове привезти.

Через 2 год. прибудуть у Бориспіль. Господар Дайни поверне Безносенкам 8 тис. грн.

Що робили минулого тижня в міліції

7 жовтня ввечері на вул. Грушевського в місті Кам'янець-Подільський на Хмельниччині двоє слідчих райвідділу потрапили в ­аварію. Водій автомобіля ВАЗ-21093 не впорався з керуванням і виїхав на узбіччя, де зіткнувся з бетонною опорою рекламного білборда. Від отриманих травм помер у "швидкій". Його непритомного колегу доправили в травматологічне відділення міської лікарні №1.

5 жовтня працівники Служби безпеки України забрали в оператора телеканалу "Крим" камеру, заламали руки й замкнули в приміщенні офіса паливно-енергетичного комплексу "Сучасник" у Сімферополі. Вони проводили там обшук, журналісти це знімали. ­Згодом ­оператора випустили, але відеокамеру з відеозйомкою не повернули.

 

Корпорація "­Богдан", підкон­трольна міністру економіки та торгівлі Петру Поро­шенку, не випустила у вересні жодного легкового авто. "Виготовляти автомобілі, щоб заповнювати ними склади, ми не можемо", – пояснює прес-секретар корпорації Сергій Красуля. Держава не підтримує автомобілебудівну галузь. У серпні "Богдан" випустив 1,3 тис. автомобілів. ­Торік – 20, 2 тис.

"За теорією Адлера, один із найсолодших засобів заспокоїти свою невпевненість – це отримати владу над іншими людьми. Думаю, для Януковича це дуже сильний  мотив. Таке враження, що він не може натішитися тим, що став президентом"

Вадим ВАСЮТИНСЬКИЙ, доктор психологічних наук, професор, завідувач лабораторії

психології мас і спільнот Інституту соціальної та політичної психології Національної академії педагогічних наук України

"Нинішню владу я невипадково називаю криміналітетом. Дехто був на оперативному обліку як член бандитських угруповань в 1990-х, а сьогодні вони у Верховній Раді. Не можу назвати прізвищ, тому що вони звернуться до суду. 2007 року, коли прем'єр-міністром став Янукович, він призначив новим міністром внутрішніх справ ­Цушка. Тоді протягом року бази даних карного розшуку та УБОЗу "Скорпіон", "Оріон" повністю зачистили, бо там були прізвища цих людей. Ви зараз не ­знайдете жодної інформації про те, чим займалися українські олігархи в 1990-х та як вони формували свої ­капітали. Це – мафія в чистому вигляді"

Віталій ЯРЕМА, генерал міліції, екс-керівник столичної міліції

 

54600 українців відмовилися користуватися дротовими телефонами в першому півріччі 2012-го, порахували в компанії iKS-Consulting. ­Міжміські дзвінки тепер здійснюють за допомогою мобільних,

а міжнародний зв'язок забезпечують соціальні мережі та Skype

 

 

– Знаєш, як тепер в Україні опалюються лікарні?

– Як?

– Хворі з температурою ходять з палати в палату і обігрі­вають їх.

Згідно з новим законом, приватні охоронці зможуть мати бронежилети, шоломи, кийки і ­собак. Із вогнепальною зброєю, як і ­раніше, ходитимуть ­тільки міліціонери й ­бандити.

На Київській ­кіносту­дії ім. Довженка приступили до зйомок фільму "­Покращення життя вже сьогодні". ­Автори поки що не ­визначи­лися з жанром: фільм жахів чи фільм-­катастрофа.

– Ура! З 1 жовтня мінімальні зарплати й пенсії зросли на 16 і 12 гривень!

– Рано радієш. Може, 16 і 12 гривень – це не кожному, а на всіх.

 

Зараз ви читаєте новину «54600 українців відмовилися користуватися дротовими телефонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути