пʼятниця, 07 липня 2017 16:45

45% громадян України не збираються оформлювати закордонні біометричні паспорти

Субота, 24 червня, 17:13

Суддя Володимир Бугіль оголошує запобіжний захід головному редактору видання Страна.ua Ігорю Гужві, 43 роки. Присуджує утримання під вартою на 60 діб із можливістю внесення 544 тис. грн застави.

– Застава замала, – каже після засідання речниця столичної прокуратури Надія Максимець. – Та й взагалі, відпускати його не можна. Обвинувачений фігурував у іншій справі, де була визначена сума застави в 1 млн грн. Але він не повідомив орган досудового розслідування про зміну місця проживання та виїзд за кордон. Може втекти й зараз.

Ігоря Гужву затримали увечері 22 червня в офісі. За словами генпрокурора Юрія Луценка, він отримав $10 тис. за те, щоб не публікувати компромат на нардепа-радикала Дмитра Лінька.

Гужву перевозять у Лук'янівський слідчий ізолятор. Уранці 26 червня заставу вносить його заступниця Світлана Крюкова.

Автор: УНІАН
  Три сотні людей взяли участь у водяній баталії, яка пройшла на столичному Гідропарку 24 червня. Учасники обливали одне одного на березі Дніпра з водяних пістолетів, пляшок та відер
Три сотні людей взяли участь у водяній баталії, яка пройшла на столичному Гідропарку 24 червня. Учасники обливали одне одного на березі Дніпра з водяних пістолетів, пляшок та відер

А в цей час:

– Ніколи не думав, що заради кохання можуть бути такі жертви. Правду кажуть, шрами прикрашають чоловіка. Мій батько колись ледь не ­втонув, коли перед мамою стрибнув сальто у воду. Тяга до ризику в мене від нього, – каже 23-річний Олег Філонов із Полтави.

Він отримав вивих плеча, коли ліз у вікно до 22-річної Ірини Павленко. Тримав букет квітів. Хотів привітати дівчину з днем народження. Не втримався й упав із вікна другого поверху на ґанок першого. В лікарню не звертався. Його дядько – мануальний терапевт – вправив Олегу плече.

Увечері йдуть з Іриною в кафе.

На набережній Дніпра працівники київської галереї Арт-причал розставляють крісла, вішають великий екран. Тут пройде 20-й фестиваль студентського кіно "Відкрита ніч". Володареві гран-прі заплатять 50 тис. грн. Показ 45 стрічок триватиме всю ніч.

Нагороди "Кращий ігровий фільм", "За операторську роботу" та Гран-прі отримає короткометражка "Чапля" 26-річної Марії Пономарьової.

– Завжди шкода, коли журі відпрацювало, а переможець за нагородою не прийшов, – скаже зі сцени режисер 69-річний Михайло Іллєнко, засновник "Відкритої ночі".

– Вона живе в Амстердамі, – підказують глядачі.

Марія Пономарьова – випускниця Київського національного університету театру і кіно ім. Карпенка-­Карого продовжила навчання в Нідерландах. Кошти на створення "­Чаплі" виділили тамтешня кіноакадемія і Львівська кінокомісія.

Конкурсну програму транслювали в 70 українських містах. Також у Єгипті, Арабських ­Еміратах, Канаді, Німеччині, Польщі та Португалії.

Батько сусідки був поліцаєм у Другу світову. Палив хати односельчан, розстріляв учительку, двох малих дітей на кіл посадив. Його донька вийшла заміж за алкоголіка, внуки теж випивають. В одного – епілепсія. Продовження роду немає. Сусідка бідкається, що в жодній церкві ті гріхи не відмолить.

Ганна РИЖКЕВИЧ

Їздила на дачу, де проблема з мобільним зв'язком. Дзвонить хлопець. Нічого не чути. Сказала, що в мене дві смужки і не можу говорити. Мала на увазі поділки, що показують на телефоні силу сигналу. Хлопець приїхав через годину з букетом квітів. Запропонував одружитися.

Анастасія СТРОКОВА

"Україна бореться з комунізмом радикальними методами, бо хоче по-справжньому стати незалежною. Валять комуністичні пам'ятники, які й нам варто було б повалити, і забороняють телевізійні програми", –

Світлана АЛЕКСІЄВИЧ, лауреат Нобелівської премії з літератури, громадянка Білорусі

1000 гривень – таким буде штраф за паркування авто на місці для інвалідів. За це проголосувала Верховна Рада 21 червня. Раніше він становив 500 грн

134 людини на окупованих територіях Донбасу стратили бойовики за три роки. Це стверджує Генеральна прокуратура України

  Оболонський районний суд Києва продовжив засідання у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича. Представник держобвинувачення повідомив: обвинуваченому запропонували три варіанти відеозв’язку із судом. Однак він проігнорував їх. Засідання перенесли.  ”Утекти і сховатися за спину ведмедя заєць може. Але шапку, яку з нього пошиють, уже замовили”, – попереджає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Оболонський районний суд Києва продовжив засідання у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича. Представник держобвинувачення повідомив: обвинуваченому запропонували три варіанти відеозв’язку із судом. Однак він проігнорував їх. Засідання перенесли. ”Утекти і сховатися за спину ведмедя заєць може. Але шапку, яку з нього пошиють, уже замовили”, – попереджає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Кабінет міністрів заборонив брати капеланами у військо представників Української православної церкви Московського патріархату. Про це повідомив командувач Національної гвардії генерал-­лейтенант Юрій Аллеров. Чимало священиків Московського патріархату працюють на сепаратистів або російську розвідку. Благословляють зброю, якою вбивають українців.

Американський мільярдер Ілон Маск, компанія якого виробляє космічні носії, під час інтерв'ю сказав: "Ракета "Зеніт", напевно, найкраща після наших". Її виготовляють на заводі Південмаш у Дніпрі.

Поліцейські у Дніпрі вилучили в жінки георгіївську стрічку під час акції 22 червня. Вона була присвячена Дню скорботи і пам'яті жертв війни. Правоохоронці склали протокол і виписали 2250 грн штрафу.

Похід у театр із заступником міністра енергетики 27-річною Наталією Бойко продали 21 червня через аукціон. Стартова ціна лота становила 100 грн. Переможцем став Олексій Бойчук. Він заплатив 9 тис. грн. Більше інформації про чоловіка немає. Це зробили у рамках благодійного аукціону "Місяць доброти". Виручені гроші передадуть у дитячий інститут хірургії на придбання апаратів штучної вентиляції легенів.

45% громадян України не збираються оформлювати закордонні біометричні паспорти. Про це свідчать результати соціологічного опитування фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва. Зараз закордонний паспорт мають 34% населення, 7% із них – біометричний. 13% ще не вирішили, чи оформлюватимуть його.

Трамп схилятиме Київ до примирення з Москвою

Порошенко розглядає результати поїздки до США як демонстрацію потужної підтримки західних партнерів. Але не варто радіти. З часом Вашингтон може схиляти Київ до примирення з Москвою.

До України обіцяв приїхати державний секретар Рекс Тіллерсон, а не віце-президент Майк Пенс. Хоча кураторами України завжди були віце-­президенти. Значить, візит Тіллерсона до Києва президент Трамп розглядає як частину відносин із Росією. Далі напевне закликатиме до примирення між РФ і Україною.

Вадим КАРАСЬОВ, політолог

Пенсіонери платитимуть внески у Польщу й Угорщину

Теперішня пенсійна реформа – це фактичне скорочення кількості тих, хто може претендувати на пенсію. Пропозиція уряду влаштовує Міжнародний валютний фонд. Бо вони – цинічна організація. Дають нам гроші й вимагають, щоб претендентів на них було менше.

Зараз невідомо, скільки в країні є пенсіонерів, скільки і куди йде коштів. Необхідно провести аудит Пенсійного фонду. Водночас визнати, що він конкурує з польським, угорським, словацьким. У людей завжди є вибір. І якщо урядовці продовжуватимуть створювати нестерпні умови життя, то люди ще активніше переїжджатимуть до Польщі, Угорщини. І там сплачуватимуть до пенсійних фондів. Бо не довіряють нашим чиновникам.

Тарас ЗАГОРОДНІЙ, економіст

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

На першому курсі медучилища завели в морг на розтин. Дали скальпель і наказали розкрити череп і дістатися мозку. Коли натиснув скальпелем на нервові волокна, у трупа відкрилися очі. Від шоку знепритомнів.

Микола САРАХАН, 74 роки

 

Учетверте неофіційно влаштовуюся на одну й ту ж посаду в одну й ту ж компанію. Раз на півроку звільняють старих, набирають нових. Робота дистанційна. Зараз працюю під четвертим іменем, як і половина колег.

Олександр, 28 років

Зараз ви читаєте новину «45% громадян України не збираються оформлювати закордонні біометричні паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути