середа, 21 червня 2017 14:58

10 років раз на шість місяців жінка щось покращує в собі. Востаннє збільшила сідниці

На косметичному ринку найшвидше розвивається виробництво лаків для нігтів

2017-го вартість ринку індустрії краси перевищить $630 млрд згідно з оцінками економістів Світової організації торгівлі. Найдорожча галузь декоративної косметики. На другому місці – товари для догляду за шкірою. На третьому – парфуми.

Найрозвиненіший косметичний ринок – у США. Там в індустрії краси працюють майже 55 тис. людей. Найшвидше зростає кількість відтінків лаку для нігтів.

Шон ГРАММ, 47 років, пластичний хірург, Каліфорнія, США:

– Черга до мене розписана на сім місяців. Коли починав кар'єру, деяким жінкам відмовляв в операції. Казав, що в них і так гарні риси. Не варто їх стандартизувати. Ображалися. Сьогодні такого не роблю. Але не беруся, якщо хочуть повністю перешити обличчя чи збільшити груди на понад три розміри за один раз.

Найчастіше замовляють корекцію носа, розрізу очей і збільшення грудей. Також підтяжку шиї, шкіри на колінах і корекцію капловухості.

Автор: REUTERS
  Хірурги роблять операцію зі збільшення грудей 21-річній Фейфей із китайського Хефею. Така процедура коштує 50 тисяч доларів. Дівчина отримала її безкоштовно за те, що знялася в рекламі госпіталю. Через 10 днів після збільшення грудей виграла місцевий конкурс краси
Хірурги роблять операцію зі збільшення грудей 21-річній Фейфей із китайського Хефею. Така процедура коштує 50 тисяч доларів. Дівчина отримала її безкоштовно за те, що знялася в рекламі госпіталю. Через 10 днів після збільшення грудей виграла місцевий конкурс краси

Жінок, яких оперую понад 10 років, прошу робити більші перерви між втручаннями. З року в рік гірше переносять наркоз, менше тримається ефект. Те саме з ін'єкціями.

У більшості кабінетів усе розписане так, щоб майже не було перерви між візитами. Завершили курс зволожувальних ін'єкцій – розсмокталися уколи в лобі. Накололи чоло, потім – губи і навкологубний трикутник. З кожної клієнтки можна отримати від 5 тисяч доларів на рік.

У США красу і догляд за собою звели у статус культу. На кожному кроці – перукарні й манікюрні салони. На їх відвідування жінки щотижня витрачають кілька годин. Навіть у бідних районах усі зі штучними нігтями. Епіляцію теж роблять у салоні. Хоча вдома це коштує у 20 разів дешевше.

Наступного тижня робитиму 20-ту операцію 35-річній жінці. 10 років раз на шість місяців щось покращує в собі. Востаннє збільшила сідниці. Зараз хоче зробити пластику інтим­них органів.

Безкоштовно оперую жінок, які постраждали під час нещасних випадків, чи військових, скалічених на службі. Побачив телепередачу про 4-річну дівчинку, яка народилася з численними вадами обличчя. Знадобиться понад 30 операцій, щоб усе виправити. Зробили перші дві.

Кайлі, 26 років, б'юті-блогер, Нью-Йорк, США:

– Заробляю від 12 тисяч доларів щомісяця. Не приховую цього, бо проводжу платні семінари для блогерів і візажистів.

Починала візажистом у магазині косметики. Тоді чесно писала про нашу продукцію. Показувала на YouТube, що вмію. За півроку мене почали запрошувати на зйомки для модних журналів і телебачення.

Зараз зосередилася на каналі. Гроші отримую за те, що тестую певну продукцію. Маю понад 1,5 мільйона підписників. Здебільшого – дівчата. Великі суми пропонують тим, у кого основна аудиторія до 20 років або старші за 25–27. Розраховують на продаж до 20 тисяч одиниць продукції після кожного схвального ролика. Один відтінок помади я порадила мати в кожній косметичці. Його мусили терміново довозити з Європи. Бо в усіх американських магазинах розхапали.

Маю понад 700 лаків. Майже 400 парфумів. Помади – у трьох ящиках. Більше 200 палеток тіней. Раз на півроку роздаю частину.

Не оцінюю дуже дорогих продуктів. Припинили мені їх надсилати, коли почала аналізувати склад і ефективність. Зазвичай можна знайти утричі дешевший аналог.

Лі СВЕЙ ОРА, 35 років, журналіст, Токіо, Японія:

– Азійська система догляду відрізняється від інших. Щовечора очищую обличчя трьома продуктами і накладаю шість засобів для догляду. Це стандартний набір. Видаюсь років на 10 молодшою.

Щомісяця витрачаю до 150 доларів на косметику. Шопоголізм – моя найбільша психологічна проблема. Спочатку купувала тільки те, що зі знижкою. Потім назбиралося вісім сироваток для обличчя. Дві зіпсувалися. Три подарувала подругам.

Евелін ГОВІТТ, 30 років, маркетолог, Лондон, Велика Британія:

– Півроку французька косметична компанія витратила на те, щоб переконати британок купувати більше їхньої продукції. Креми і засоби для догляду коштували в 2,5 разу дорожче за лідерів продажу.

Не спрацювала реклама ні в ЗМІ, ні серед блогерів. Бренд провів кілька акцій зі знижками до 70 відсотків. Продажі зросли, але повторно продукцію не купували. Така сама стратегія провалилася в Норвегії. У Росії й Австралії проводили опитування. Там жінки згодні зекономити на іншому, щоб перейти на косметику вищого класу. Польща, Білорусь й Італія – найскладніші європейські ринки. Там більшість жінок купують місцеві марки. Вони дешевші. Аналогічні імпортні дорожчі на 40 і більше відсотків.

Розалін НЕСАМА, 38 років, викладачка музики, Бразиліа, Бразилія:

– Ніколи не була в магазині елітної косметики. Чоловік отримав компенсацію на роботі, бо на нього наїхав автобус. Захотів зробити мені приємне. Ми зайшли у відділ Lancome у торговому центрі. Крем коштує третину моєї зарплатні. Вийшли звідти без покупки. Навіть зразків продукції не дали. Їх дарують, коли щось купуєш.

У 25–30 років не ходила в дорогі магазини, бо соромилася. Боялася, що не вистачить грошей. Зараз не бачу в цьому сенсу. Моя мама у 55 виглядає на 40 років. Її гени передалися мені. А подруга в 40 – на всі 50. При цьому вона витрачає на себе щомісяця 200 доларів.

Каролін ЕНІ, 43 роки, фармацевт, Париж, Франція:

– Не була жодного разу у косметолога. Вдома маю два креми, кілька помад, олівець для очей, туш і дві палетки тіней. Цього достатньо. Ефект від косметики триватиме щонайбільше 48 годин. Але цілий рік вживаю різні вітаміни і біодобавки. Подруги також вважають поганим смаком, якщо на жінці забагато макіяжу.

Ірина ГОВАРДІНА, 28 років, перекладач, Москва, Росія:

– Скуповувала всі косметичні новинки, доки борг на кредитці не сягнув 2 тисяч доларів. 600 заплатила за набір пензлів. Це побачив чоловік. Перестав давати мені гроші.

Досі використовую те, що купила три роки тому. Більшість продала за половину-третину вартості.

90 доларів на місяць у середньому витрачають жінки в світі на догляд за собою

675 тисяч косметологів і перукарів працюють у світі. Також є 120 тисяч спеціалістів із манікюру й педикюру.

Зараз ви читаєте новину «10 років раз на шість місяців жінка щось покращує в собі. Востаннє збільшила сідниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути