субота, 15 липня 2017 07:26

З'ясували, для чого насправді призначався Стоунхендж

З'ясували, для чого насправді призначався Стоунхендж
Стоунхендж Фото: Вікіпедія

Британські археологи зробили відкриття: поширена версії про призначення Стоунхенджа, згідно з якою всі обряди в ньому були присвячені сонцю, помилкова.

Донедавна вважали, що подібні споруди зводилися з урахуванням руху сонця. Проте у результаті дослідження мегалітів в Корнуоллі і Стоунхенджі вчені знайшли на них написи, які проявляються тільки при місячному сяйві. Що кардинально перевертає уявлення про призначення Стоунхенджа, повідомляє Сегодня з посиланням на The Telegraph.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До кінця століття 40 відсотків землян будуть африканцями

"Знайдені зображення говорять про те, що споруди використовувалися ночами. Все більше і більше творів мистецтва того часу ми побачили при місячному світлі. У Стоунхенджа є такі ж зображення", - розповів професор Енді Джонс з археологічної секції Корнуолла.

Всього вчені знайшли 105 малюнків, зроблених за допомогою кварцу, який добре відображає місячне світло. Біля монументів знайшли також численні фрагменти ритуальних предметів, зроблених з цього ж каменю.

Біля Стоунхенджу в Британії археологи за допомогою безпілотного літального апарату виявили "Будинок мертвих". Центральну частину об'єкта з обох сторін огинають глибокі канави. В цьому місці виявили насип. Раніше це місце вважали порожнім. Землю з канав використовували для створення насипу, припускають вчені. Насип може бути поховальним курганом. Поховані люди, що померли в 3600 році до нашої ери.

Зараз ви читаєте новину «З'ясували, для чого насправді призначався Стоунхендж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути