четвер, 21 грудня 2017 08:53

Журнал Nature назвав 10 найважливіших людей науки 2017 року

Журнал Nature назвав 10 найважливіших людей науки 2017 року
Журнал Nature склав список найвпливовіших вчених року. Фото: 360tv

За версією журналу Nature, опублікований рейтинг значних людей в науці за 2017 рік. До нього увійшли представники від чиновників, вчених, а так же учасників унікальних експериментів.

Перше місце зайняв біолог Девідом Ліу, який створив методичні принципи редагування ДНК з використанням ферментів штучного походження. Друге місце визначено для Маріка Бранчезі, представника університету Урбіно. Ним організована спільна робота фізиків і астрономів - спостерігачів, які вивчають фізику в гравітаційно - хвильовому напрямку.

Зарахували до топ-10 і 12-річну Емілі Вайтхед, яка випробувала на собі генетичне перепрограмування за методами лікування лімфобластного лейкозу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили їстівні пакети

Авторами статті так само відзначений китайський фізик Пан Цзянь-Вей, який вніс неоціненний вклад в проведення експериментів квантового обміну інформацією з використанням захищених каналів. Не забута і Дженніфер Берн, що присвятила себе пошуку помилок в змісті робіт в області онкології, за темою генетичних досліджень.

Далі за списком рейтингу слідують - Ласін Зербо, як глава Організації з Договору про заборону ядерних випробувань, Віктор Круз-Атіенц сейсмолог з Мексики і Енн Оліваріус - борець з домаганнями сексуального характеру.

Наступне покоління в західних державах повністю відмовиться від вживання традиційних спиртних напоїв, у цьому переконаний науковець Девід Натт. Їх, на думку фахівця, замінять синтетичним алкоголем, який не викликає похмілля. Новий вид алкоголю даватиме той же ефект, що і звичайні спиртні напої.

Зараз ви читаєте новину «Журнал Nature назвав 10 найважливіших людей науки 2017 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути