понеділок, 01 квітня 2024 10:15

Заснували найпотужнішу технологічну компанію світу

Заснували найпотужнішу технологічну компанію світу
Заснували найпотужнішу технологічну компанію світу фото: wired.com

1 квітня 1976 року американський підприємець Стів Джобс і конструктор першого персонального комп'ютера Стів Возняк заснували компанію Apple. Вона проєктує та розробляє побутову електроніку, програмне забезпечення й онлайн-сервіси.

Один із засновників Стів Возняк пропонував назвати компанію Banana. До 9 січня 2007 року компанія мала офіційну назву Apple Computer. Відмова від слова Computer у назві демонструє зміну основного фокусу корпорації з традиційного для неї ринку комп'ютерної техніки на ринок побутової електроніки.

Логотип компанії розробив відомий американський дизайнер Роб Яноф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'являться сертифіковані сервісні центри Apple

Apple є першою американською компанією, чия капіталізація перевищила $1 трлн. Це сталося під час торгів акціями компанії 2 серпня 2018 року. Цього дня компанія також стала найдорожчою публічною компанією за всю історію, обійшовши капіталізацію попереднього рекордсмена - компанію PetroChina.

До пристроїв, що розробляє компанія, належать смартфон iPhone, планшет iPad, персональний комп'ютер Mac, портативний медіаплеєр iPod і розумний годинник Apple Watch. Розроблене компанією програмне забезпечення має операційні системи OS X та iOS, медіаплеєр iTunes, веббраузер Safari та застосунки iLife та iWork. До онлайн-сервісів належать iTunes Store, iOS App Store, Mac App Store та iCloud.

Apple - це найбільша у світі технологічна компанія за обсягом активів і третій найбільший у світі виробник мобільних телефонів. Apple стала першою компанією у Сполучених Штатах Америки, вартість якої перевищила $700 млрд. Компанія наймає 115 тис. працівників на постійній основі та має 453 магазини роздрібної торгівлі у 16 країнах.

Американська компанія Apple планує побудувати масштабне сховище для відновлюваних джерел енергії. Його розмістять у Центральній Каліфорнії.

Зараз ви читаєте новину «Заснували найпотужнішу технологічну компанію світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути