Ексклюзиви
понеділок, 28 серпня 2017 16:11

Заняття танцями уповільнює старіння мозку - дослідники

Заняття танцями уповільнює старіння мозку - дослідники
Фахівці з німецького Центру нейродегенеративних захворювань в Магдебурзі з'ясували, що заняття танцями ефективніше будь-якого фізичного тренування уповільнює старіння мозку Фото: vokrugsveta

Фахівці з німецького Центру нейродегенеративних захворювань у Магдебурзі з'ясували, що заняття танцями ефективніше за будь-яке фізичне тренування уповільнює старіння мозку. Про це повідомляє журнал Frontiers in Human Neuroscience.

У дослідженні фахівці порівняли два популярні види фізичного навантаження: танці і тренування на витривалість.

Вчені провели експеримент за участю добровольців, середній вік яких 68 років. Їх розділили на дві групи: перша протягом 18 місяців відвідувала танцювальну секцію, друга - спортивні тренування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені пророкують кінець ери смартфонів

"Вправа має сприятливий ефект уповільнення або навіть протидії віку в розумовій та фізичній якості. У результаті дослідження тільки танці приводили до помітних поведінкових змін з точки зору поліпшення балансу", - говорить автор дослідження Катрін Рехфельд.

Фахівці зробили висновок, що заняття танцями можуть стати найефективнішим видом "антивікових" тренувань. Крім позитивного впливу на розумову діяльність і фізичний стан, це ще і найменш травматичний вид спорту. Тепер фахівці зайняті розробкою оптимальної програми тренувань для літніх людей. В її основі будуть загартовування, гімнастика і танці.

Вчені знайшли підтвердження гіпотези про те, що чутливий слух може бути ознакою проблем з психічним здоров'ям. Серед людей з чутливим слухом нерідкі звукові галюцинації. Тим, хто здатний розібрати мову через стійку в шумному барі, можуть чутися уявні голоси.

Зараз ви читаєте новину «Заняття танцями уповільнює старіння мозку - дослідники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути