понеділок, 28 серпня 2017 14:33

Вчені пророкують кінець ери смартфонів

Вчені пророкують кінець ери смартфонів
За даними деяких експертів, через 20-30 років користувачі смартфонів перейдуть на смарт-окуляри з технологіями доповненої і віртуальної реальностей. Фото: znaj.ua

Вчені з Делаверського університету в США провели аналіз ринку смартфонів і дійшли до висновку, що незабаром попит на смартфони перевищить пропозицію, а у нас закінчаться ресурси для їхнього виробництва.

Це пов'язано з відсутністю ключових компонентів, необхідних для створення смартфонів, ноутбуків, електромобілів і подібних пристроїв.

"Існують договори щодо зміни клімату, біорізноманіття, мігруючих видів і навіть поводження з відходами органічних хімікатів, але немає ніякого міжнародного механізму для регулювання координації поставок мінеральних речовин", - каже дослідник Салем Алі.

Крім того, експерти звертають увагу на те, що до 2030 року населення досягне 8,5 млрд осіб. Також є фактор нестачі сировини. Найбільше видобувають золото, але його використовують для ювелірних виробів і практично не застосовують в електроніці, інформує Express.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школи самі вирішуватимуть, коли відпускати дітей на канікули

За даними деяких експертів, через 20-30 років користувачі смартфонів перейдуть на смарт-окуляри з технологіями доповненої і віртуальної реальностей.

Стало відомо, що американська версія пошуковика Google пропонуватиме пройти "тест на депресію" тим користувачам, які вводять у рядку пошуку слово "депресія".

Зараз ви читаєте новину «Вчені пророкують кінець ери смартфонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути